MENU

16:47
Юрій Дмитрієв - " Всі серйозно налаштовані боротися за високе місце..."

dmytrievУ січні цього року у Харкові в іграх відбіркової групи юнацька збірна України здобула путівку до фінальної частини Чемпіонату Європи 2011 серед юнаків 1993 року народження та молодші, яка стартує в турецькому місті Анкара наступного тижня. Про підготовку нашої збірної ми попросили розповісти головного тренера команди Юрія Дмитрієва.

- Коли починали грати у відбірковому раунді, вірили в успіх, вірили, що команді до снаги пробитися за фінал?

- Звичайно, сподівалися вийти у фінал. Ну і до того ж, склад нашої підгрупи і те, як наші суперники виступали на попередніх змаганнях, додало оптимізму. Тільки збірна Сербії є регулярним учасником фіналу.

 

За останні 10 років не було такого випадку, щоб серби не вийшли у фінальний етап. Що ж стосується інших команд, то вони то потрапляли, то не потрапляли до вирішальної стадії першості. На жаль це стосується й української команди. Але надія була, тим більше, що грали на своєму майданчику, у себе вдома.ukraine 

- Добре, що надії виправдалися. Тепер всі зусилля спрямовані на те, щоб добре зіграти у фіналі. Як проходить підготовка?

- Зараз ми на зборах. Зібрали всіх найсильніших у цьому віці. Кілька нових хлопців переглядаємо. Є деякі труднощі. Непоганий хлопець є у Вінниці - перший темп - але, на жаль, у нього проблеми з документами - немає закордонного паспорта. Нехай може він і не готовий вийти в основному складі, але цілком міг би вийти на заміну.

- Трохи докладніше про склад команди. Кістяк збірної залишився той самий, що завойовував путівку в фінал?

- В основному так. Єдине, що змінився ліберо. Владислав Головатюк з київського «Локомотива» отримав серйозну травму. Йому прооперували коліно, і сьогодні він тільки но приступив до тренувань. Замість нього буде Роман Резніков з ВСК «Юридична академія-2». Він також має досвід виступів за збірну, коли ми їздили в Латвію на Чемпіонат Східно-Європейської Зональної Асоціації Волейболу серед юнаків і там посіли друге місце.

- Найближчі плани збірної. Будете награвати склад у спарингу або готуєтеся в закритому режимі?

- Ні, не в закритому. Ми провели спаринг з вищолігового командою ВСК «Юридична академія-2», у понеділок - з вищолігового командою «Локомотив-Надія». А в середу вже виїжджаємо до Києва, звідки вже прямим ходом в аеропорт.

 - Збори проходять у нормальному режимі?

- Трохи не вистачає часу. Днів на п'ять би побільше. А так вийшло, що збори у нас лише десять днів. Це замало. Але все ж підготовка відбувається в нормальному режимі.

- Які завдання стоять перед збірною у фіналі?

- Я розмовляв з хлопцями - вони всі серйозно налаштовані боротися за високе місце. Керівництво ФВУ поставило завдання потрапити у шестірку найкращих, що в подальшому дасть змогу зіграти у фіналі Чемпіонату Світу. Про формулу проведення турніру - дванадцять команд розбиваються на дві групи і чотири виходять у плей-офф.

- Що можна сказати про суперників нашої збірної?

- Так склалося за жеребкуванням, що у нас група сильніша, ніж інша. У нас в суперниках і збірна Росії, і команда Франції... З такої важкої підгрупи виходити складніше, але як показує практика, ті хто вийшов з такої підгрупи, краще виступають у плей-офф.

- Успіхів Вам і гарної гри.


Розмову провів Олександр Ланевський.

http://loko.pz.gov.ua

Переглядів: 710 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: