MENU

07:55
Кубок «Пам’ять» з волейболу серед учнів 8-9 класів шкіл Дворічанського району

    З нетерпінням завжди чекають юні волейболісти шкіл району середини лютого. Саме в цей час триває традиційний розіграш Кубка «Пам’ять» з волейболу серед учнів 8-9 класів шкіл району. Виховний спортивний захід правління районної Спілки ветеранів Афганістану проводить вже вчетверте і діти завжди залюбки відгукуються на подібні змагання.
    На попередньому груповому етапі дванадцять команд загальноосвітніх шкіл і районного ліцею зіграли в чотирьох підгрупах за коловою системою в боротьбі з трьох партій і визначили володарів перепусток до фінальної четвірки. Ігри пройшли в спортивних залах Дворічанської, Пристанційної і Тавільжанської шкіл і Дворічанського ДЮКФП «Юність».
    У райцентрі, представники Дворічанської школи не мали проблем з виходом із групи в боротьбі з командами Токарівської і Жовтневої шкіл, перегравши суперників впевнено з рахунком 2:0. Втішну суперечку за другу позицію у групі виграли токарівські школярі, перемігши опонентів в трьох партіях. В спортивному залі клубу «Юність» спостерігався подібний розклад сил. Одноосібним лідером групи стали представники ліцею, які по черзі переграли однолітків Вільшанської і Петро-Іванівської шкіл. В суперечці за другу позицію сильнішими виявилися петро-іванівці.
    В Пристанційній школі, окрім господарів, зіграли гості з Топільської і Колодязненської шкіл району. Топільчани впевненими перемогами з «сухим» рахунком забезпечили собі першу сходинку і вибороли путівку до фіналу, а в боротьбі за друге місце гостинні господарі поступилися суперникам у трьох сетах. Нарешті, Тавільжанська школа стала місцем спортивних баталій між господарями і командами двох навчально-виховних комплексів - Мечниківського і Кам’янського. Перепустку до фіналу також отримали гості – юні волейболісти з Мечниківського НВК.
    Ігри фінальної четвірки пройшли у спортивному залі ДЮКФП «Юність» і склалися з двох півфінальних матчів, гри за третє місце і головного фіналу. Впевнена гра представників Дворічанської школи дозволила їм святкувати перемогу в матчі проти юних волейболістів Топільської школи з рахунком 2:0. А от у матчі другого півфіналу між командами ліцею і Мечниківського НВК боротьба тривала всі три відведені Регламентом партії. В цікавій суперечці право грати в фіналі вибороли ліцеїсти.
    Матч за третє місце розіграли представники волейбольних гуртків Мечниківського НВК і Топільської школи. Рівна гра гідних суперників визначала переможця лише наприкінці кожної з двох проведених партій. Більш успішними виявилися учні з с.ст. Тополі, які стали цього року бронзовими призерами турніру. А головний матч подарував присутнім яскраві миті фінального протистояння. Представники учнівської молоді районного центру намагалися демонструвати всі вміння і навички та прагнули до перемоги. Здобувши вікторію у двох партіях, перемогу в матчі і на турнірі святкували представники Дворічанської загальноосвітньої школи.


    В ході святкової церемонії нагородження учасників турніру вітали голова районної державної адміністрації В.А. Приходько, голова районної ради Г.Г. Турбаба і голова правління Спілки ветеранів Афганістану В.І. Лебединський. Приємні миттєвості нагородження назавжди запам’ятаються юним волейболістам. Кращими гравцями у складах команд-призерів турніру названо: Олександра Гладченка (Дворічанський ліцей), Олександра Омельченка (Дворічанська школа), Камагурова Артема (Топільська школа). Всі вони нагороджені особистими спортивними призами від організаторів. Всі гравці команд-призерів турніру нагороджені пам’ятними медалями відповідних ступенів, а команди грамотами Спілки ветеранів Афганістану.  Команда Дворічанської одинадцятирічки зберегла прописку перехідного кубка і ще, щонайменше на рік, буде зберігати почесний трофей у власній колекції кубків. Це вже четверта вікторія команди районного центру в турнірах і поки що вона є єдиним, але вже чотириразовим переможцем Кубка «Пам’ять». На згадку про турнір всі команди-учасниці отримали в подарунок з рук воїнів-афганців волейбольні м’ячі для занять в гуртках і проведення активного дозвілля.


В. Каща

 

Переглядів: 573 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: