MENU

17:19
КУБОК ПАМ’ЯТІ В.К. ЛЯЛІНА


    За ініціативи керівника гуртків з волейболу Дворічанського ДЮКФП «Юність», великого шанувальника спорту, почесного громадянина Дворічанського району Василя Івановича Глушка та підтримки ініціативної групи, було засновано і проведено перший розіграш волейбольного кубка пам’яті нашого земляка-героя. Він пройшов в рамках річного календаря проведення спільних спортивно-масових заходів Дворічанським районним центром «Спорт для всіх» і Дворічанською селищною радою.
Ігри фінального етапу, дебютного розіграшу Кубка пам’яті нашого земляка, Героя Радянського Союзу Василя Костянтиновича Ляліна з волейболу, серед учнів класів та груп навчальних закладів селища Дворічна, пройшли в спортивному залі Дворічанського ДЮКФП «Юність». Вестибюль спортивного комплексу прикрасив стенд з фотографіями В.К.Ляліна, біографічним описом, літературою про участь нашого земляка в бойових діях Великої Вітчизняної війни і про подвиг героя.
  На попередньому етапі, в боротьбі в підгрупах, взяли участь команди Дворічанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів і Дворічанського ліцею. Загалом в змаганнях стартували дев’ять команд. Колова система розіграшу виявила по дві кращі команди із школи та ліцею, які представляли свої навчальні заклади в іграх фінального етапу. На превеликий жаль, до участі в турнірі, виявили повну байдужість представники аграрного ліцею.
В першому матчі півфіналу зустрілися команди дев’ятих класів школи (перше місце своєї підгрупи) і ліцею (друге місце своєї підгрупи). Гра пройшла за повної переваги шкільної команди і завершилася їх впевненою перемогою з рахунком 2:0. В матчі другого півфіналу десятикласникам школи, які були другими в групі, протистояла команда-переможець групових змагань ліцеїстів. Більш старші любителі волейболу з команди ліцею не змогли нав’язати боротьбу команді школярів і поступилися 0:2.
Матч за третє місце провели представники ліцею. І тут, молодшим його представникам, вдалося взяти реванш у більш досвідчених товаришів по навчанню за поразку на груповому етапі. Дещо несподівана перемога дев’ятикласників ліцею подарувала їм місце в призовій трійці. Рахунок зустрічі 2:0 (25:18; 25:18).
У головному матчі, що цілком закономірно, зустрілися представники Дворічанської одинадцяти річки. Команда дев’ятого класу, яка була складена переважно з хлопців, виглядала більш потужно. А команда десятого класу, більшість якої складали дівчата, приваблювала вдумливою грою і граціозністю атакувальних комбінацій. Перший сет розпочався рівним протистоянням, а кінцівку переможно провели дев’ятикласники – 25:14. В другій партії зав’язалася цікава спортивна боротьба. Команди засвідчили високий рівень шкільного волейболу, а перемогу святкували молодші представники школи – 25:20. 
Отож, цілком символічно, з огляду на те, що саме випускником Дворічанської школи був В.К.Лялін, перемогу в дебютному розіграші турніру пам’яті героя-земляка святкувала команда дев’ятого класу Дворічанської загальноосвітньої школи. Честь команди на змаганнях захищали А.Глушко, А.Романенко, В.Кучер, О.Олєйніков, А.Лісовець, А.Бачурін і А.Жила.
Кубком і грамотою переможців нагородив селищний голова Ф.А.Магомедов, команди-призери нагороджені грамотами від районного центру «Спорт для всіх» і селищної ради.
В. Каща

 

Переглядів: 572 | Додав: kiosik | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: