MENU

22:20
Кубок Шишкунова-2017: ФЕЄРИЧНА ПЕРЕМОГА ВЕТЕРАНІВ

    Минулої неділі, не дивлячись на святковий день, шанувальники і прихильники волейболу зібралися у спортивному залі ДЮКФП «Юність» на проведенні традиційного регіонального турніру на Кубок заслуженого працівника сільського господарства України, голови ПСП «Родіна», голови районної федерації волейболу і палкого прихильника спорту Олега Федоровича Шишкунова. Турнір давно набув статусу офіційного і проводиться серед ветеранських команд, а задля підсилення глядацького інтересу, видовищності і більш якісної та швидкої гри, до складу команд організатори дозволили ввести по два гравці більш молодшого віку. Це придало змаганням колориту. Поруч з молодим поповненням ветерани волейболу виглядали впевненіше, а сплав досвіду та молодості додавав у гру яскравості. Учасниками цьогорічних змагань, окрім ветеранської команди господарів, стали команди «Струмок» (м.Вовчанськ), «Локомотив» (сел.Куп’янськ-Вузловий) і збірна команда ветеранів волейболу Великобурлуцького району.
    В матчі відкриття турніру господарі – волейбольна команда «Ветеран» - учасник, переможець і призер багатьох районних і регіональних змагань, відчули міць атак суперників із сусідньої Куп’янщини вже у стартовому сеті і за рахунку 3:8 змушені були брати тайм-аут. Поступово гра команди набула стрункості і становище в рахунку, ближче до середини ігрового відрізку, вирівнялося. Вже за переваги в один м’яч на користь дворічан перепочинком скористалися гості, а потім команди провели яскраву кінцівку, де фінальний ривок досвідченого фінішера приніс перемогу нашій команді з рахунком 25:20. Початок було покладено і тональність змаганням задано надто високу. Власне це і підтвердив другий сет. Весь час ігрового часу куп’янчани вели в рахунку і на фініші партії уникнули повторення помилки першого відрізку, втримавши перевагу на свою користь – 25:21. Доля переможця вирішувалася у короткому сеті. До зміни сторін хитка перевага дворічан, потім вимушена зупинка перед вирішальним штурмом (12:12) і фінішний спурт на користь нашої команди – 15:12. Обидві команди набрали очки в матчі, що, безперечно, тільки було на користь спортивному протистоянню і відданим вболівальникам. В іншому матчі першого туру зустрілися волейболісти Вовчанська і Великобурлуцького району. Команда «Струмок», добре відома нашим уболівальникам, підсилила ветеранський склад чинним володарем звання чемпіона України у складі харківського «Локомотива» Віталієм Кучером, який і став головним диригентом атак вовчанських волейболістів. У своєму стартовому матчі «Струмок» без особливих зусиль здолав опонентів з рахунком 2:0 (25:12; 25:14), явно не відчувши опору з боку суперників.
    Другий тур розпочинався з матчу господарів проти великобурлуцьких спортсменів. Намагання заощадити сили перед поєдинком із грізним суперником, привели до ротації ігрового складу. Але й ті, хто опинився на ведучих ролях у звітній зустрічі, провели поєдинок завзято і зібрано, повністю контролюючи перебіг подій на майданчику. На ігровому полі знаходилися найдосвідченіші учасники ветеранського колективу, але і їм суперники із сусіднього району не змогли нічого протиставити у грі – 2:0 (25:13; 25:21). В іншому матчі намічалася битва і передбачити результат наперед було надто важко. В першій партії перевага волейболістів з Вовчанська була надто відчутною і по грі, і в рахунку (25:17). В другому сеті куп’янські ветерани волейболу, підкріплені досвідченими молодими гравцями у складі, провели потужне «бомбардування» позицій суперників і вирівняли становище у грі майже з аналогічним рахунком – 25:15. Інтрига повисла в повітрі у короткому сеті, який більш зібрано і вдало провели волейболісти команди «Струмок» (15:9), а залізничники, припустившись ряд власних помилок, записали в актив лише один бал за виграну партію.

Купянськ 3 місце


    У розподілі турнірних місць визначальним став останній тур. Настала мить фіналу – дворічанські майстри смугастого м’яча проти візаві з Вовчанська. Два тижні тому наші волейболісти поступилися опонентам на турнірі у Вовчанську, тому жага до реваншу, а ще бажання виграти саме перед очима власних вболівальників, надихали на гру і додавали відповідальності. І як же налаштувалися наші гравці на поєдинок! Молодість молодістю, а досвід – він є важливим чинником у психологічному налаштуванні і підході до гри. Дворічани почали так упевнено, що гості не збагнули навіть куди потрапили. Рахунок змінювався в геометричній прогресії із швидкістю польоту м’яча, от тільки суперники не могли протиставити у грі нашим ветеранам волейболу анічогісінько! Рахунок сету говорить сам за себе – 25:10. Зал, заповнений галасливими вболівальниками, несамовито підтримував команду і підганяв до перемоги. Та й зупинити наших волейболістів було вже не під силу. Хіба що суперники, на мить перевівши подих, зуміли набрати на п’ять балів у актив більше і з тим почули фінальну сирену. Це був неймовірний матч, про які кажуть: « Про таку гру знімають картини і пишуть книги!». Прямо таки гра на диво, гра для науки майбутнім поколінням. І як добре, що декілька провідних молодих гравців кожної команди стали учасниками турніру – повчитися у майстрів волейболу було чому і це підтвердив звітний матч. 

Вовчанськ 2 місце


    Третя поспіль перемога вивела дворічан достроково у ранг переможця турніру і залишила, незалежно від результату останнього матчу, другу позицію за представниками вовчанського волейболу. Яскраву перемогу для Дворічанського району у складі команди здобували: Олег Шишкунов (капітан команди), Микола Карпович, Віктор Рубцов, Володимир Домнін, Андрій Кущ, Євгеній Мальцев, Олексій Коваленко, Сергій Обухов і Олександр Гладченко. Заключний матч,  в якому зійшлися в двобої команди Великобурлуцького району і селища Куп’янськ-Вузловий, вирішував долю третього міста. Задля цього великобурлуцькій команді потрібно було неодмінно перемагати суперників із Куп’янщини в двох сетах. Завдання виявилося непосильним, куп’янчани потужними атаками зім’яли блок опонентів і святкували перемогу в матчі з рахунком 2:0 (25:12; 25:18), а разом з тим і завоювання третього місця.
    Не дивлячись на турнірні місця, всі учасники турніру залишилися задоволеними спортивним святом волейболу і жодна команда не покинула турнір без нагород від організатора. Призовий фонд турніру було розділено між командами згідно з їх спортивними здобутками. Кращими гравцями у складах команд за версією фахівців названі: Борис Горбушин (Великобурлуцький район), Дмитро Кур’янов («Локомотив»), Едуард Трегуб («Струмок») і Євгеній Мальцев зі складу переможців. Всі вони отримали пам’ятні спортивні сувеніри. На згадку про участь кожна команда нагороджена оригінальними грамотами, а призери стали володарями почесних медалей відповідних ступенів з традиційним логотипом турніру. Не залишив організатор спортивного свята поза увагою і дитячий заклад, подарувавши «Юності» професіональну волейбольну сітку для проведення занять гуртківців і волейбольних змагань. 

Дворічна 1 місце


Але в таких турнірах головне не відзнаки та нагороди. Щороку спортсмени-ветерани збираються на подібні турніри заради спілкування на майданчику та поза його межами, віддають перевагу здоровому способу життя, ведуть за собою молодь і подають приклад гідний для наслідування.
Організатори турніру завдячують ветеранським командам сусідніх районів за участь у змаганнях і підтримку дружніх спортивних стосунків між районами і зичать ветеранам волейболу спортивного довголіття і прекрасних митей гри на радість вболівальникам. Саме про це у заключному слові-поздоровленні до команд сказав організатор  і учасник турніру О.Ф.Шишкунов. Вдячні гості турніру висловили побажання і надалі підтримувати спортивні стосунки і дбати про розвиток ветеранського волейбольного руху в регіоні. Приємні миттєвості фотографування продовжили вечір спорту.


В. Каща
Фото В. Кіптілого
Видео Б.Кривошликов

 

 

 

Категорія: Новости ФВХО | Переглядів: 568 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: