MENU

18:02
Кубок в Аполоновці

     З приємністю згадую 60-70 роки. Поряд з популярним футболом, не менш популярним був волейбол. Грали більше на відкритих майданчиках. Стукіт волейбольного м’яча тривав до сутінок. Слідкували за розвитком вітчизняного і світового волейболу, вражали японці з їх новаторським підходом до гри. В подальшому з’являлися нові команди різних країн, які вносили свій вклад в прогрес чудової гри.
     В 70-х роках у зв’язку з появою спортивних залів волейбол перемістився під дах.
     В 1974 році спортзал з’явився і в Аполлонівці. Знайшовши порозуміння з дирекцією школи, я організував систематичне тренування дітей, молоді. З часом не рахувався. Іноді ігри затягувались до 23.00-24.00 години. В Сахновщинському районі, майже в кожному селі, установі, організації були команди. Проводились першість району, кубкові турніри. Незважаючи на це, нам хотілось більше змагань, ігор. Тому в 1979 році я виступив з ініціативою проведення волейбольного турніру, пам’яті партизанського командира-героя Попудренка М.М. нашого односельчанина, що загинув в 1943 році при прориві із оточення.
     7 березня 1979 року відбувся перший турнір. Переможцем стали волейболісти с. Аполлонівка. Починаючи з 1984 року, турнір розширив географію. Учасниками стали спортсмени УВС м. Слов’янська Донецької області, які вочевидь недооцінили рівень сільських спортсменів, а тому програли командам с. Огіївка і с. Аполлонівка, перемогу в турнірі одержали аполлонівці.
     Турнір набув розголосу і починаючи з 1985 року учасниками змагань уже були команди Ізюма, Лозової, Близнюків(тренер Єгоров В.), Краснограду, Слов’янська, в якій були найсильніші спортсмени міста. Протягом декількох років, окрасою змагань були фінальні матчі між командами м. Ізюм і м. Слов’янська. Більше перемог у дуже потужної команди ізюмчан.
На жаль в 90-х роках рівень турніру різко понизився, учасниками були кілька колективів району.
З 2003 року стали з’являтися спонсори. Вже третій рік спонсором у проведенні волейбольного турніру є місцевий голова фермерського господарства Грузінов О.Л. Новий подих у змагання вніс прихід на посаду сільського голови Яновської Л.С., яка надає велику підтримку в проведенні волейбольного турніру.

     Учасниками змагань за цей період були команди Кегичівки, Лозової, Первомайського, Близнюків, Орільки, Шандрівки Дніпропетровської області, Аполлонівки, Краснограду, Павлограду.
     За цей 14 річний період, перемог найбільше у кегичан, лише по одному разу перемогли лозівчани, красноградці, 2 рази первомайці.
В 2015 перемогу у фіналі здобули волейболісти Павлограду, які буквально вирвали перемогу у кегичівців. Історія повторилась у 2016 році в фіналі тіж суперники. Перша партія, мінімально за Кегичівкою, друга також мінімально за Павлоградом. Третю партію кегичівці провели настільки потужно, що не залишили суперникам ніяких шансів, в результаті перемога 2:1, головний приз повернувся в Кегичівку. Третє місце за молодою, перспективною командою Шандрівки, на четвертому господарі - Аполлонівка, п’яте за орільчанами. Після закінчення змагань Аполлонівський сільський голова подякувала учасникам змагань за красиву, змістовну гру і вручила нагороди турніру. Крім почесних призових місць, були вручені кубки:
- найкращий гравець атаки – Мартиросян Сергій (Шандрівка);
- найкращий захисник – Косяк Сергій (Кегичівка);
- найкращий зв’язуючий – Закіпний Антон (Кегичівка);
- найуніверсальніший гравець – Вабіщевич Коля (Аполлонівка);
- наймолодший гравець – П"ятак Радіон (Кегичівка)
- найстарший гравець – Муслієнко Юрій (Шандрівка).


     Засновник турніру постійний голова оргкомітету з 1979 року - Гусак В.О.

Переглядів: 579 | Додав: kruporu | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: