MENU

11:21
Кубок Виклику (чоловіки). «Локомотив» обпікся «Факелом» і припиняє боротьбу

Після поразки у другому матчі проти російського «Факела» харківський «Локомотив» завершив свої виступи у єврокубках цього сезону… 

«Факел» (Новий Уренгой, Росія) – «Локомотив» (Харків, УКРАЇНА) -- 3:0 (25:16, 25:17, 31:29)

«Факел»: Власов, Колодінський, Яковлев, Тюрін, Волков, Клюка; Шишкін (л), Алєксєєв (л), Шипотько, Богдан, Безруков, Тохташ. Тренер – Ігор Чутчев.

«Локомотив»: Теременко, Слинчук, Жилінський, Плотницький, Ковальчук, Томін; Фомін (л), Татарінцев (к), Ковальов, Мороз, Рудницький. Тренер – Юрій Філіпов.

Судді: П.Васко (Словаччина), Ш.Піндрал (Польща).

Тривалість гри: 75 хв. (22+23+30)

18 лютого. Мінськ. «Чижовка-Арена». 550 глядачів.

Після вдалого для «Факела» результату першої гри у стартовому складі команди з приполярного Ямало-Ненецького автономного округу Росії не відбулося жодної зміни. А ось керманичу «Локомотива» Юрію Філіпову довелося поламати голову над тим, які корективи внести в гру колективу для порятунку ситуації, адже навряд чи український чемпіон склав зброю завчасно після поразки у середу. У підсумку місце у стартовій розстановці отримав гравець першого темпу Костянтин Жилінський, який замінив Миколу Рудницького. Свій час на майданчику мав цього разу також Ілля Ковальов.

На жаль, на загальну картину гри ці корективи вплинули мінімально. Як і у попередній день, повноправним господарем ігрової ситуації був російський колектив. Хоча «Локомотиву» треба віддати належне: на початку всіх партій він мужньо чіплявся за очки. У першому сеті суперники йшли рівно до першого технічного тайм-ауту, після чого в середині партії підопічні Ігора Чутчева починали нарощувати відрив. Приблизно те саме глядачі спостерігали і у наступному сеті.

Повівши по партіях – 2:0, «Факел» фактично гарантував собі вихід до ½ фіналу, тож у завершальному сеті команди вже не відчували тиску і могли грати більш розкуто. Саме ці півгодини (партія тривала 30 хвилин) стали кращими у виконанні «Локомотива» за всі два дні протистояння. Залізничники продемонстрували неабиякий характер, надолуживши відставання після рахунку 15:19. Далі «Факел» мав відразу три матч-боли (24:21), але не реалізував жодного з них – нарешті українці почали непогано діяти на блоці. Після цього пішла справжня гра нервів на «більше-менше». Шкода, але взяти хоча б цю партію нашій команді не вдалося. 29:31.

Таким чином, подальшу боротьбу за почесний трофей продовжить «Факел». Що стосується «Локомотива», то тепер харків'яни будуть повністю зосереджені на чемпіонаті України.

Слід додати, що в інших парах 1/4 фіналу Кубка Виклику пройшли лише перші матчі. Вони завершилися так:

«Метрополь» (Франція) -- «Префаксіс» (Бельгія) -- 0:3 (24:26, 20:25, 26:28)

«Бенфіка» (Португалія) -- «Етнікос» (Греція) -- 3:1 (18:25, 25:19, 25:18, 25:19)

«Галзедонія» (Італія) -- «Араго» (Франція) -- 3:2 (25:23, 21:25, 25:20, 23:25, 21:19)

Повторні матчі відбудуться 2 березня.

 

 

Прес-служба ФВУ

Переглядів: 588 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: