MENU

09:19
Кубок Виклику (чоловіки). Поразка «Локомотива» у першій грі

Сьогодні у Мінську у першій грі ¼ фіналу Кубка Виклику харківський «Локомотив» поступився російському «Факелу». У четвер відбудеться матч-відповідь. 

«Локомотив» (Харків, УКРАЇНА) – «Факел» (Новий Уренгой, Росія) – 0:3 (16:25, 14:25, 20:25) 

«Локомотив»: Теременко, Слинчук, Плотницький, Ковальчук, Рудницький, Томін; Фомін (л), Татарінцев (к), Мороз. Тренер – Юрій Філіпов.

«Факел»: Власов, Колодінський, Яковлев, Тюрін, Волков, Клюка; Шишкін (л), Тохташ. Тренер – Ігор Чутчев.

Судді: Ш.Піндрал, П.Васко (Словаччина).

Тривалість гри: 72 хв. (23+22+27)

17 лютого. Мінськ. «Чижовка-Арена». 700 глядачів.

На відміну від попередньої стадії 1/8 фіналу Кубка Виклику, коли європейський волейбол після довгої перерви знову повернувся до Харкова, чвертьфінальні поєдинки між українським та російським клубами вирішено було проводити на нейтральній території, у Мінську.

Тішить, що без підтримки чемпіони України не залишилися – до білоруської столиці прибула найбільш активна частина харківських «тифозі», які забезпечили потужний звуковий супровід і підтримку наших гравців протягом гри. Шкода, що самі волейболісти харківської команди виявилися не настільки готовими до суперництва з четвертою на даний момент командою російського чемпіонату.

«Факелу» вдалося із самого початку захопити ініціативу в матчі. Перевага номінальних гостей не викликала сумнівів ані в першій, ані в другій партії. Найбільш серйозним козирем колективу з півночі Росії стала гра на блоці, де підопічні Ігора Чутчева були надто надійні (14 ефективних блокувань проти 4-х у «Локо»).

Юрію Філіпову та його помічникам не вдалося налагодити командну гру – не допомогли ранні тайм-аути у перших двох сетах, малоефективними були і заміни (Татарінцев виходив на місце Плотницького, а Мороз посилював захист, замінюючи діагонального Томіна). У підсумку перевага суперника у рахунку досягала досить болючої різниці: мінус 9 для наших у першому сеті та мінус 11 – у другому.

Спочатку здавалося, що переломною може стати третя партія – на її початку «Локо» кілька разів виходив вперед, але така ситуація тривала недовго. В результаті «Факел» взяв третій сет, хоча і з більш пристойним для нас рахунком. На жаль, позитивних моментів для «Локомотива» небагато. У другому матчі, який відбудеться у четвер, залишається розраховувати на героїчний камбек залізничників – перемогу з рахунком 3:0 або 3:1. За такого розкладу доля протистояння вирішиться у «золотому сеті».

Слід додати, що найрезультативнішим у складі «Локо» в першій грі був Дмитро Теременко (11 очок). Олег Плотницький набрав на один бал менше. Слинчук набрав 5 балів, Ковальчук і Рудницький – по 4, Томін – 3, Мороз – 1 очко.

 

 

Прес-служба ФВУ

Переглядів: 540 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: