MENU

10:18
Кубок закриття волейбольного сезону 2015-2016р.р.

     10 квітня на базі спортивного залу Великобурлуцької школи відбувся Кубок «Закриття» волейбольного сезону 2015-2016р.р., серед команд підприємств та організацій Великобурлуцького району.

         Змагання розпочались з приємного, урочисте шикування команд та підведення підсумків і нагородження команд переможниць першості Великобурлуцького району з волейболу сезону 2015-2016р.р. В першості приймало участь 11 команд, ігри проходили за коловою системою, кожен з кожним в два кола, ігри першості розпочалась в листопаді 2015 року і останній тур другого кола було зіграно на передодні завершення сезону 9 квітня.

         Підведення підсумків та нагородження проводив перший заступник голови районної державної адміністрації Олександр Михайлович Шестопалов, який подякував всім командам за участь в змаганнях і непосильний вклад в розвиток фізичної культури і спорту на Великобурлуччини, не обійшли осторонь і людей які фінансово підтримували команди під час участі в першості, а це на даний час найголовніше, це Зіна Григорівна Глущенко («Зевс-Д» с.Андріївка), Анатолій Михайлович Кравцов (ТОВ «Зоря»), Валентин Михайлович Курако (ВАТ «Підсереднє»), Юрій Петрович Скляров (ТОВ «Комсомольське» с.Катеринівка), Геннадій Анатолійович Куліш (с.Гнилиця), Юрій Полтинкін, Володимир і Евген Купіни (с.Григорівка), Сергій Хайло (с.Червона Хвиля), Віталій Скидан («Бурлук»). Нажаль такі команди як «Сокіл» смт.В.Бурлук, с.Вільхуватка не змогли знайти собі підтримку, та не зважаючи на це, за свої кошти і на своєму особистому транспорті виїздили на всі ігри і дограли першість.

         Урочиста мить, нагородження переможців першості, слово надається безпосередньо людині яка вела всю першість, знала всі рахунки всіх ігор, всі зустрічі, це директор комунального підприємства «Спорт для всіх» Віталій Харківський, він коротко пробігся по першості, спам’ятав декотрі скандальні і кумедні моменти ігор, підвів підсумки, яка команда зайняла яке місце.

         В першості Великобурлуцького району з волейболу серед команд підприємств та організацій району в сезоні 2015-2016р.р. перше місце посіла команда «Сокіл» смт.В.Бурлук, друге місце посіла команда «Зевс-Д» с.Андріївка, третє місце займає команда «Торнадо» с.Григорівка.

         Команди нагороджені кубками та медалями сектору у справах молоді та спорту Великобурлуцької районної державної адміністрації, завершальне слово надається Руслану Зоренко, який, ще раз подякував всім учасникам за участь в першості. Подякував всім людям, які не стояли осторонь і всіляко допомагали в проведенні першості, і не можна не сказати слова подяки організаторам команд, тому що це один з головних факторів вдалого виступу команди, це Володимир Кузьменко («Факел» с.Катеринівка), Дмитро Волков («Торнато»с.Григорівка), Анатолій Віцота та Валерій Голуб (с.Шипувате), Сергій Сіренко («Бурлук» смт.В.Бурлук), Генадій Куліш (с.Гнилиця), Олександр Посипайко (с.Підсереднє), Олександр Лисяк («Сокіл»смт.В.Бурлук), Сергій Панін (с.Вільхуватка), Сергій Хайло (с.Червона Хвиля), Віктор Шестопалов (с.Андріївка).

         На завершення волейбольного сезону, розігрався кубок «Закриття» сезону 2015-2016р.р., в турнірі виявили бажання прийняти участь шість команд, команди жеребом були розділені на дві підгрупи по три команди, в підгрупах ігри пройшли за коловою системою і складались з зустрічей до 15 очків. За вихід в фінальну частину змагань мали право змагатись команди, які посядуть перші і другі місця в підгрупах.

         До першої підгрупи потрапили команди «Сокіл» смт.В.Бурлук, Великобурлуцький ліцей, «Торнадо» с.Григорівка, з двома перемогами 2:0 над ліцеїстами та 2:1 з командою «Торнадо», з першого місця виходить команда «Сокіл», здобувши перемогу 2:0 над командою ліцею, з другого місця виходить команда с.Григоріка.

         В другій підгрупі вихід до півфінальної частини змагань розіграли «Факел» с.Катеринівка, «Бурлук» смт.В.Бурлук і «Зевс-Д» с.Андріївка. Здобувши дві перемоги над своїми суперниками 2:0, з першого місця виходить команда с.Андріївка, з однією перемогою з другого місця виходить команда с.Катериніка.

         В стикових іграх зустрілись команди «Сокіл» смт.В.Бурлук та «Факел» с.Катеринівка, 15:13, 15:9 перемогу здобуває «Сокіл».

         В іншій парі зустрілись «Зевс-Д» с.Андріївка та «Торнадо» с.Григорівка, це була мабуть одна з найзахоплюючих зустрічей, кожна з команд продемонструвала вболівальникам не аби який майстер клас гри в волейбол. Перша партія закінчується перемогою «Торнадо», в другій партії приклавши максимум зусиль переломивши хід гри перемогу здобуває «Зевс-Д», рахунок в партіях 1:1, отже вирішальна третя партія. Гра йшла м’яч в м’яч, кожна з команд по черзі виривалась на один м’яч в перед, та відразу рахунок зрівнювався, і все починалось знову. Команди використали всі свої тай-аути, зробили всі можливі заміни і так команди дійшли до рахунку 14:14, і в даній ситуації дві помилки допускаються гравці «Торнадо», зрівнявши рахунок, на подачу виходить гравець с.Григоріка, і мабуть відповідальність чи втома дала про себе знати, свисток арбітра і подача м’яча в сітку. Переломний момент, рахунок 15:14 на користь «Зевс-Д», подача, вдалий прийом гравців «Торнадо», пас на другу лінію, удар і нажаль м’яч летить в аут. Перемога дістається команді «Зевс-Д».

         Зазнавши поразок в стикових іграх, в розіграші за 3-4 місце зустрілись команди «Факел» с.Катеринівка та «Торнадо» с.Григорівка, перемогу 15:13, 15:9 здобувають гравці «Торнадо».

         В фінальній частині кубку «Закриття» зустрічаються команди «Зевс-Д» та «Сокіл», команди які вже не один рік змагаються між собою за лідерство як в турнірах так і першості з волейболу. Гравці команди «Сокіл» більш вікові і мають за плечима не аби який ігровий опит, та в боротьбу з ними вступають молоді, амбіційні з неаби яким майбутнім потенціалом команда «Зевс-Д». Кожна з команд була гідна фіналу, та в волейболі не може бути нічийного результату, переможець може бути лише один. Якби там не було рахунок в першій партії 17:15, а в другій 20:18 на користь того ж «Сокола», як видно кожна з команд гідна перемоги. Та і цього разу команда «Сокіл» відстояла титул чемпіона району.

В загальному підсумку перше місце посідає команда «Сокіл» смт.В.Бурлук, друге місце дістається команді «Зевс-Д» с.Андріївка, третє місце посіла команда «Торнадо» с.Григорівка.

Бажаємо командам не зменшувати своїх спортивних обертів і здобути нові перемоги.

 

Р.Зоренко

Переглядів: 621 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: