MENU

14:50
МЕДАЛЬНІ РОЗБОРИ ВОЛЕЙБОЛІСТІВ

Останній ігровий день районного чемпіонату волейболістів позначився боротьбою за третє місце. Хто б міг подумати, що «Колос», який після сьомого туру відставав від «Факела» на дев’ять очок, зуміє нав’язати медальну гонку молодим волейболістам? Або те, що молоді волейболісти втратять ігровий ритм і відверто дограватимуть чемпіонат? Словом, інтрига зберігалася. В очному протистоянні ветеранів з вільшанцями визначався «володар» останнього місця, а «Родина», в ранзі чемпіона декласувала «молодий» «Факел».

 

«Факел» (Колодязне) – «Родина» (Жовтневе)

0:3 (22:25; 17:25; 13:25)

         Звітний матч новоспечені чемпіони провели майже в оптимальному складі і шанси молодих волейболістів команди суперників на здобуття позитивного результату для себе були мінімальними. Тим більше, що проблеми з ігровим складом продовжили переслідувати «Факел».

Перші дві партії молоді колодязняни намагалися протиставити активним атакуючим діям з боку діагонального гравця  чемпіонів Дмитра Медяника гру на блокуванні. Але перевага в зрості давалася взнаки, коли Дмитро часто атакував поверх блоку. В захисті і на дограванні гравці «Факела» теж не мали успіху, тому переможний результат на користь команди «Родина» цілком закономірний.

Заключна партія стала легкою прогулянкою для триразових чемпіонів, коли «Факел» практично припинив боротьбу не маючи аніяких шансів на загальний успіх. Після прогнозованої поразки останнім залишалося чекати на матчі конкурентів і сподіватися на осічку в матчах рідкодубівців.

 

«Ветеран» (збірна району) – «Нива» (Вільшана)

3:1 ( 25:21; 25:20; 23:25; 25:17)

Матч цих суперників мав вирішити долю останнього місця. Ще не стерлася в пам’яті остання гра команд в минулорічному чемпіонаті, коли колективи подарували глядачам справжнє свято гри, де волейбольне дійство закінчилося феєричною перемогою вільшанців. Перед звітним туром ветерани випереджали своїх візаві на один пункт, які, в свою чергу, мали неодмінно брати в залік три очки, аби не рахувати додаткові показники.

Першу партію команди розпочали без розвідки, добре знаючи сильні та слабкі сторони суперників. Відкритий волейбол в стартовій партії приніс успіх ветеранам, які переважали суперників в організації гри.

Мало що в постановці ігрових дій змінилося в наступній партії. Рівний рахунок зберігався аж до фінішного відрізку, коли за рахунок більш потужних атакуючих дій переконливішими знову були ветерани.

До честі вільшанців команда продовжила боротьбу в третьому сеті і награла таки на перемогу за рахунок самовіддачі в захисті і активності в нападі Максима Бабая. Щоправда, на четверту партію фізичних сил у ветеранів, як не дивно, залишилося більше. Вони й перемогли в матчі і розмістилися в підсумку на п’ятій позиції, а «Нива», незалежно від результату матчу-догравання, замкнула турнірну таблицю.

 

«Оскіл» (Купянськ) – «Колос» (Рідкодуб)

3:1 (21:25; 25:18; 25:9; 25:17)

Матчем всього чемпіонату для рідкодубівських волейболістів мав стати звітний поєдинок. В разі перемоги «Колос» зберігав медальні шанси, але потім потрібно було здобувати перемогу і над «Нивою». Тільки за умови двох перемог і залікових шести очок в актив, «Колос» міг наздогнати за очковим доробком «Факел» і обійти по додатковим показникам.

Перша партія стала реальністю у досягненні переможної мрії. Команда розпочала надто впевнено, що навіть приголомшила своєю активністю суперників. Стартова перемога мала надихнути команду і на подальшу переможну ходу. Але, напевно, занадто велика впевненість і завадила гравцям «Колоса». Куп’янчани грали спокійно, розсудливо і впевнено. До честі гравців команди, вони гордо пронесли звання срібного призера чемпіонату і зберегли спортивний принцип, довівши свою високу майстерність і прагнення до перемоги в кожному матчі.

Вирівнявши рахунок в другій партії, «Оскіл» буквально «зім’яв» суперників у третьому сеті, довівши свою беззаперечну перевагу. З програшем звітної партії медальні надії «Колоса» розтанули і команда програла і наступну партію, а разом з нею і матч.

 

«Колос» (Рідкодуб) – «Нива» (Вільшана)

3:1 (18:25; 25:23; 25:18; 25:21)

З турнірної точки зору звітний матч не міг вплинути на розташування команд в табелі про ранги. «Колос» незалежно від його результату залишався на четвертій сходинці, а «Нива» на шостій. Принципово для «Ниви» було одержати єдину перемогу в другому колі або ж взагалі здобути очки в другій частині чемпіонату.

Психологічний вантаж після програшу в попередній зустрічі суттєво вплинув на гравців «Колоса». Стартовий відрізок матчу вони програли вільшанцям і подарували суперникам радість від перемоги, але, як виявилося, від перемоги тільки в партії. Переломним моментом у грі став другий сет, коли рідкодубівці  ліквідували восьмиочкове відставання наприкінці ігрового відрізку і вирвали перемогу.

         За такого розвитку подій психологічна перевага була вже на боці гравців «Колоса». Вони зуміли зібратися і довести свою перевагу в третій і четвертій партіях над немотивованим суперником. До честі команд, вони не відмовилися від боротьби і показали красиву гру на фініші чемпіонату.

 

В. Каща

Переглядів: 484 | Додав: kiosik | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: