MENU

21:57
На початку квітня у Великому Бурлуку бушував «ТОРНАДО»!

    01 квітня 2017 року в спортивному залі Велико-Бурлуцької загальноосвітньої школи відбувся волейбольний турнір «Кубок «Закриття сезону-2017». 
    Саме цей турнір традиційний підводить підсумки регулярного сезону в районному класичному волейболі. Тому не дивно, що під час шикування команд на церемонії відкриття змагань відбулось офіційне нагородження команд – призерів регулярної першості В-Бурлуцького району 2017 року. 
    Наприкінці сезону вже добре відстежується актуальний рівень команд і саме тому на цей турнір збираються найсильніші колективи чемпіонату. Цього разу, саме шість таких команд виявили бажання  вибороти цей трофей. До «великої трійки» призерів районного чемпіонату району, команд «Сокіл» (В.Бурлук), «ЗЕВС-Д» (с.Андріївка), «Торнадо» (с.Григорівка), приєднались команди «Бурлук» (В.Бурлук), «Червона Хвиля» (с.Червона Хвиля) та «ЮРБОР-АГРО» (с.Катеринівка).
    Враховуючи необхідність проведення змагань в один день, оргкомітет прийняв рішення провести ігри з скороченою кількістю сетів. Також команди були розділені на дві групи, переможці яких відразу виходили до фіналу, а команди, що посіли другі місця, розігрували бронзу турніру.
    За жеребом до першої групи потрапили команди «ЗЕВС-Д», «Бурлук» та «ЮРБОР-АГРО». І якщо дві сухі перемоги андріївців були досить прогнозовані, то перемога катеринівців, які виступали в ослабленому складі, над «Бурлуком» майже для всіх стала несподіванкою. Саме перемога на тай-брейку вивела «ЮРБОР-АГРО» на друге місце в групі, підтвердила їх статус «порушників спокою» в медальних розборах та забезпечила їм подальшу участь в змаганнях.
    В другій групі «Червона Хвиля» епізодами вибухала красивим розіграшами та все ж у підсумку не змогла протистояти своїм, більш збалансованим за складом, суперникам і замкнула трійку. 
    А доля першого місця в цьому тріо вирішувалось в протистоянні між «Соколом» та «Торнадо». В першому сеті «Сокіл», навіть за відсутності основного пасуючого, продемонстрував якісну гру в атаці та на блоці. А їх суперник навпаки, яскраво почавши сет - потім впевнено провалив його в кінці. Здалося, що доля зустрічі вже вирішена і «Сокіл» звично завершить гру «сухою» перемогою. Та на короткій перерві керманичам юних григорівців вдалося повернути впевненість своїм волейболістам. І в наступному сеті «Торнадо» збільшив ігрові швидкості, вдало атакував по всій ширині сітки, а в другій половині, зробивши два видовищні «сейви», на куражі здобув перемогу. У вирішальному сеті волейболістам «Сокола» вже не вистачало свіжості, вони почали помилятись при блокуванні і на «розірваному» блоці «краї» григорівців А.Романенко та Е.Азаров впевнено довели гру до перемоги.
    У другій частині змагань, в грі за третє місце проти «ЮРБОР-АГРО», «Сокіл» на класі у двох сетах здобув бронзові нагороди турніру.
    У фіналі зустрілись команди «ЗЕВС-Д» та «Торнадо». В цьому сезоні ці команди вже обмінялись перемогами в рамках ігор регулярного чемпіонату. І кожна з  команд мала за мету змінити цей показник на свою користь. Розпочали обидві команди активно, григорівці вже традиційно активно “нагружали” догравальників, а андріївці більш активно задіяли атаки в середині сітки. За половину сету, за рівного рахунку, прикру травму отримав один з лідерів атак андріївців Володимир Білінський. Тренер “ЗЕВС-Д” вимушений взяти перерву для корегування ігрових зв’язків, а свого візаві на майданчику замінив Віталій Білінський … Напружений кінець стартового сету 24:26 на користь “Торнадо”. 
    Напруга боротьби в другому сеті зберігалась до його середини, коли серія планерів у виконанні М.Лещенко вивела перед на чотири м’ячі григорівських волейболістів. За рівної гри саме цей відрив і вирішив долю головного трофею. Отже “ЗЕВС-Д” посів друге місце на кубку “Закриття”, а головний трофей здобули молоді, по спортивному “агресивні” волейболісти “Торнадо”.
    Цими яскравими змаганнями підвели підсумок регулярного сезону класичного волейболу серед чоловічих команд у В.Бурлуцькому районі. Та місцеві волейболісти поки не збираються «вішати кросівки на гвіздок». Попереду ще виступ жіночої та чоловічої збірних на першості Харківської області, участь колективу «Сокіл» у «Кубку Вовчанського агрегатного заводу». А ветеранів районного волейболу ще теж чекає турнір на завершення сезону та «Кубок заслуженого працівника сільського господарства України О.Ф.Шишкунова».

 

В. Домнін
ФОТО

Категорія: Новости ФВХО | Переглядів: 663 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: