MENU

12:06
На вершині знову дворічани

         Не стихли овації на честь жіночої волейбольної збірної команди Дворічанщини, яка на початку місяця стала чемпіоном області, як успіх представниць прекрасної статі повторили чоловіки. Минулих вихідних в спортивному комплексі Харківського обласного вищого училища фізичної культури і спорту нагороди обласної Спартакіади розіграли двадцять шість чоловічих команд районів і міст області, які посперечалися за медалі у двох групах.

         У першій групі стартувало чотирнадцять команд. Після групового етапу право на продовження боротьби отримали найсильніші команди, а згодом було зіграно вирішальні матчі за медалі. В підсумку захоплюючої боротьби третє місце здобули представники Балакліївського району, які в драматичному протистоянні переграли команду Дергачівського району в трьох сетах. А в головному матчі команда м.Первомайський здобула переконливу перемогу над волейболістами міста Куп’янськ.

         Серед команд другої групи, де чинним чемпіоном області вже кілька років є команда Дворічанського району, стартувало дванадцять команд сільських районів області. На першому етапі команди, згідно зайнятих місць в минулорічних змаганнях, було розділено на чотири підгрупи по три команди, де суперники зіграли кожен з кожним. Переможці підгруп продовжили боротьбу за нагороди у півфіналах, а команди, що посіли другі місця зіграли у втішних матчах за п’яте-восьме місця.

         В суперники волейболістам Дворічанщини на першому етапі дісталися команди Зачепилівського і Краснокутського районів. З жодним із опонентів дворічани не мали перешкод у досягненні позитивного результату. Спочатку успіх був на стороні наших земляків у матчі із зачепилівськими волейболістами (2:0 – 15:5; 15:2), а потім і команда Краснокутського району «склала зброю» перед чемпіонами в двох сетах - 15:6; 15:9.

         Вихід з першого місця в групі гарантував нашій команді продовження боротьби за медалі у півфіналі. Суперником наших земляків стала команда Лозівського району, яка переграла своїх опонентів у четвертій підгрупі. Позамежний настрій гравців і бажання відстояти титул чемпіонів, буквально приголомшили суперників у першому сеті, коли наші хлопці просто «знищили» своїх візаві – 15:3. Дещо послабивши натиск у наступній партії, вдавшись до експериментів у грі, провівши ротацію ігрового складу і награючи певні ігрові ходи, дворічани дозволили суперникам почувати себе комфортно на майданчику, але все ж перемогли без особливих зусиль – 15:12. Цією перемогою дворічанська команда вже вкотре гарантувала собі вихід до фіналу, а значить, на кону був знову захист титулу чемпіонів. У другому матчі півфіналу зустрілися переможці другої і третьої підгруп. Команда Шевченківського району налаштовувалася на боротьбу, але програла спортсменам Кегичівського району у двох сетах – 9:15; 10:15.

         Невдача спіткала шевченківців і в боротьбі за третю сходинку, де вони поступилися лозівчанам також у двох партіях – 14:16; 8:15, і залишилися на четвертій позиції. А головний матч був попереду. Команди підійшли до двобою у гарному розташуванні духу, не програвши жодного сету суперникам на поточному турнірі. Останній матч змагального дня мав назвати ім’я нового чемпіона області.

         Аж ось довгоочікуваний фінал. Початок дещо нервовий, але швидко все стає на свої місця. Дворічани доволі впевнено позначають свою перевагу у грі  в усіх компонентах, атаки в бік суперників насуваються почергово то з країв, то з середини сітки, а вмілий блок наших гравців «гасить» всі спроби суперників повернути важелі гри на свою користь. В підсумку 15:8 на користь наших хлопців у стартовому сеті і непогані перспективи на подальшу боротьбу. Та суперник не з простих. В другій партії кегичівські волейболісти намагаються зачепитися за результат, діють часом авантюрно і ризиковано. До часу їм вдається втримувати паритет, але всі намагання суперників, аби повернутися у гру, були розбиті спокійною, зваженою і продуманою до дрібниць грою дворічанських волейболістів. Атаки першим темпом у виконанні М.Сєріка носили для суперника потенційну загрозу, часу на перепочинок блокуючим не давали Д.Медяник, В.Кущ, С.Обухов і В.Василець з країв сітки, а різнобічна гра зв’язуючого вносила паніку і непорозуміння і дії опонентів. В підсумку, яскрава перемога у другій партії приносить дворічанам заслужену переконливу перемогу у фінальному матчі з «сухим» рахунком. Таким чином, наші волейболісти вже вкотре довели лідерську міць і залишили звання чемпіонів області за собою. У чемпіонському складі дворічан виступали: Дмитро Дацик (капітан команди), Дмитро Медяник, Максим Сєрік, Володимир Василець, Володимир Кущ, Сергій Обухов, Олексій Коваленко і Артур Романенко.

         В боротьбі за п’яте місце спортивна вдача посміхнулася команді Краснокутського району, яка переграла команду з Чугуївщини. Сьоме місце вибороли представники Великобурлуччини в матчі з командою Коломакського району. Команди Зачепилівського, Куп’янського, Ізюмського і Близнюківського районів задовольнилися місцями з дев’ятого по дванадцяте.

         За перемогу в обласних змаганнях команду Дворічанського району нагороджено кубком і грамотою, а кожен гравець поповнив власну колекцію грамотою чемпіона області і медаллю вищого ґатунку. Призери нагороджені грамотами і медалями відповідних ступенів. Молодці хлопці, так тримати!

 

В. Каща

Переглядів: 744 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: