MENU

10:26
НА ВИСОТІ ДВОРІЧАНСЬКІ ВОЛЕЙБОЛІСТКИ

         В спортивному залі Дворічанського ДЮКФП «Юність» відбувся черговий регіональний волейбольний турнір серед жіночих команд, присвячений Міжнародному жіночому Дню 8 Березня. До участі в змаганнях долучилися чотири команди. Три з них представляли господарів турніру: команди вихованок старшої (1997-1998 років народження – тренер Каща Л.А.) і середньої (2000-2001 років народження – тренер Смірнова О.А.) груп  дитячо-юнацького клубу «Юність» і збірна команда випускників «Студенточка». Колориту змаганням добавила команда гостей із міста Куп’янська – постійний учасник подібних турнірів і непримиренний суперник в боротьбі за першість з нашими волейболістками.

         Близько сорока учасниць прекрасної половини людства вийшли на волейбольний майданчик того березневого сонячного дня, щоб своєю грою порадувати вболівальників і в боротьбі за коловою системою визначити переможця і призерів турніру.

         В першому матчі між собою зіграли представниці місцевого клубу фізичної підготовки, команди «Юність-1» і «Юність-2». Перевага старших за віком волейболісток була більш ніж відчутною і вони з легкістю набрали залікові пункти на старті турніру. Більш напруженою видалася наступна гра між студентками Дворічанщини і командою сусідньої Куп’янщини. Наші дівчата чинили гідний опір суперницям в обох партіях, але їм банально не вистачало зіграності. Як наслідок, незначна перевага за грою високоорганізованої команди гостей і загальна перемога з рахунком 2:0 (25:17; 25:21) за партіями.

         В другому турі студентки протистояли команді «Юність-1». Гра видалася цікавою. Маючи постійну ігрову практику, налагоджений тренувальний процес і зіграність в ігрових зв’язках, перемогу святкували вихованиці клубу з рахунком 2:0 (25:11; 25:17). Досвідчені волейболістки куп’янської команди проекзаменували молодих дівчат з команди «Юність-2» в наступному поєдинку. Юні волейболістки продемонстрували непогану виучку, але все ж поступилися з рахунком 0:2 (22:25; 11:25)

         Заключний тур очікувався вболівальниками з великим інтересом. Два останні поєдинки стали визначальними в плані розподілу турнірних місць. Спершу в боротьбі за третю сходинку в очному протистоянні зійшлися «Студенточка» і «Юність-2». Останні намагалися зарекомендувати себе з кращої сторони і їм це вдалося. Команда порівняно з минулим роком досягла помітного прогресу у грі і, сподіваюся, вже наступного року втрутиться в боротьбу за призові місця. А поки що, студентки здобули перемогу з рахунком 2:0 (25:15; 25:22) і посіли третє місце. А в головному матчі дня «Юність-1» мала довести лідерські амбіції в регіональному волейболі і відстояти високу переможну позицію минулорічного турніру. З початку стартової партії команди грали обережно і не поспішали форсувати подій. З часом позначилася перевага юних дворічанок і відриву в п’ять очок, здобутого на подачі, вистачило для загальної перемоги в першому сеті – 25:20. Друга партія пройшла в подібному ключі, але допущені помилки в захисті і не надто впевнені дії на прийомі в наших волейболісток обернулися поразкою (23:25) і рахунок за партіями зрівнявся. В боротьбі на тайм-брейку дворічанки зуміли зібрати волю в кулак і повести в рахунку з початку партії. До зміни сторін дівчата мали запас в чотири м’ячі, в другій частині партії тільки продовжили нарощувати перевагу і здобули цілком заслужену перемогу у вирішальній партії з рахунком 15:9 і 2:1 в матчі.

         В ході святкової церемонії нагородження учасниць турніру привітав перший заступник голови районної державної адміністрації С.В. Міщенчук. Він поздоровив дівчат зі святом і нагородив спортивними призами і грамотами районного центру «Спорт для всіх» кращих гравців за версією глядачів у складах кожної з команд. Переможцями в номінації стали Валерія Гладченко («Юність-2»), Олександра Голобородько («Студенточка»), Ірина Лутфуліна (команда міста Куп’янська) і Анастасія Медяник («Юність-1»). Всі гравці команди переможців нагороджені пам’ятними призами. Команди-призери турніру нагороджені грамотами. Турнір пройшов на високому організаційному рівні, залишив приємне враження у вболівальників і незабутні миті гри в учасниць.

 

В. Каща

 

Фото - П.Макогон,  В.Домнін

Переглядів: 960 | Додав: kiosik | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: