MENU

08:37
“Нива” переможець волейбольного турніру до Дня Перемоги!

Третього травня в Дворічній відбувся волейбольний турнір присвячений святкуванню священного для всіх українців Дня Перемоги. Цей турнір вже в шосте зібрав в спортивному залі ДЮКФП “Юність” кращі команди нашого району –  “Ниву”, “Факел”, “Родину” та “Колос”. 
Ініціатор і організатор цього турніру, генеральний директор ПСП “Вільшанське”, почесний громадянин Дворічанського району, Лебединський Віктор Іванович, під час урочистої церемонії відкриття змагань побажав, щоб ми ніколи не забували про героїчний подвиг нашого народу у ті страшні роки війні і щоб у житті нинішнього молодого покоління відбувались битви тільки на спортивних майданчиках.
Розпочинали змагання команди “Родина” – минулорічний тріумфатор цих змагань і “Нива” - колектив організаторів, триразовий володар трофею. Тому всім було зрозуміло, що від результату цього протистояння значною мірою залежатимуть шанси команд на остаточну перемогу. Глядачам і спеціалістам цей поєдинок був цікавий ще в одному підтексті, - в протистоянні молодості та досвіду. На майданчику зустрічались молоді гравці дворічанщини, фактично діюча збірна району проти досвідчених гравців вільшанської команди, підсилених колишніми гравцями харківського “Локомотиву”, серед яких безумовний “джокер” районних змагань Сергій Коваленко і визнані майстри волейбольного м’яча Олександр Дмітрієв, Денис Міхно та Андрій Адамець. В цьому захоплюючому протистоянні точилась рівна боротьба, команди по черзі здобували перевагу в рахунку і тільки в кінцівках сетів досвід “Ниви” дозволяв їм зіграти безпомилково в атаці, а їх суперник, навпаки, не зумів утримати заданий рівень гри і припустився декількох помилок (25:21, 25:22). “Суха” перемога “Ниви” у видовищній грі, в якій отриманий гравцями “Родини” досвід є своєрідним бонусом за прикру поразку.
В наступній грі “Нива” екзаменувала свого одвічного суперника - колодезнянський “Факел”. Цього разу колодязняни добре зіграли на прийомі подачі маститих суперників, а от пробити височенний блок вільшанців їм вдавалось не кожного разу. Друга перемога в двох сетах (25:14, 25:19) вивела “Ниву” в ранг лідерів змагань.
Третій поєдинок між “Факелом” і “Колосом” глядачі на трибунах охрестили “гойдалкою”. Розпочалась гра з шести подач-“планерів” від капітана “Колоса” Юрія Теплякова. Тільки з сьомої спроби колодязняни змогли впоратись з м’ячем і розпочали погоню за суперником. Після дюжини розіграшів вже “Колос” почав шукати варіанти, як наздогнати суперника. Після вісімнадцятиочкового рубежу знову триочковий відрив здобуває рідкодубівська команда. А завершується сет перемогою “Факела”. Другу партію “Факел” розпочав серією подач у виконанні Вячеслава Шахова, після якої суперник був вимушений взяти перерву за рахунку 1:5. А наступну перерву запросив вже “Факел” за рахунку 6:6. І така “гайдалка” продовжується на протязі всієї гри, перемогу в якій здобули колодязняни (25:23, 25:20).
Емоційний провал після цієї поразки зашкодив “Колосу” від початку включитись в боротьбу у своїй наступній грі з “Родиною”. Вже до середини сету відрив у рахунку досяг десяти пунктів і не змінився до самого кінця партії. В другому сеті рідкодубівці заграли в свій звичний волейбол, з швидким пасом на край сітки, рухомим організованим блоком. За рівної гри тільки останні два м’ячі схилили терези фортуни на бік волейболістів “Родини” (15:25, 23:25).
І ось п’ята гра турніру між колективами “Факел” та “Родина”, переможець якої гарантує собі другу сходинку змагань і зберігає теоретичні шанси на загальну перемогу. Детально розібравши попередню гру, своїми тактичними діями «Факел» зумів виключити з гри перші темпи суперника і здобули значну перевагу в першому сеті. По перерві, внісши корективи в свої дії, вже гравці “Родини” почали пресингувати своїх суперників в другому сеті. За рівного рахунку команди підійшли двадцяти очкового рубежу, де вдалі дії в захисті і на блоці принесли “Факелу” потрібний для перемоги двоочковий відрив (25:12, 25:23).
Закінчували ігрову програму свята волейболісти “Колоса” і “Ниви”. Цікава боротьба на початку подарувала глядачам надію на “сенсацію”, - це про можливу поразку “Ниви” хоч в одному сеті. На такий хід подій у “Ниви” був чудовий контраргумент – діагональніий А.Адамець, на повну задіявши якого вільшанці здобули впевнену перемогу. Перемога у першому сеті остаточно закріпила за командами місця в турнірній таблиці. Зазвичай в такій ситуації, коли рахунок вже не має турнірного значення, тренери дають можливість зіграти на майданчику резервістам команд. Та цього разу обидві команди вирішили продовжити боротьбу на максимумі, що не могло не сподобатись глядачам (19:25, 19:25). 
Під час офіційної церемонії нагородження організатори дипломом и призом відмітили команду “Колос”, що посіла четверте місце на цьогорічному турнірі. Медалями, дипломами і призами нагородили бронзових і срібних призерів змагань - колективи “Родина” та “Факел”. А головні нагороди та почесний перехідний кубок на шостому волейбольному Кубку до Дня Перемоги здобули волейболісти “Ниви”.
Дуже символічно, що разом з досвідченими майстрами спорту серед кращих гравців турніру відмітили і вихованця Дворічанського ДЮКФП «Юність», а нині учня Харківського обласного вищого училища фізичної культури і спорту Олександра Рущака (“Родина”).
Ці змагання традиційно завершують змагальний сезон класичного волейболу в нашому районі. Але, як відмітив на нагородженні команд голова федерації волейболу Дворічанського району Шишкунов Олег Федорович, волейбол в нашому районі влітку не закінчується, - він переїжджає на піщані майданчики. Так 9 травня на центральному пляжі річки Оскіл відбудеться вже третій турнір з пляжного волейболу - “Кубок Перемоги”, які є послідовним продовженням традицій сьогоднішніх змагань. Цими змаганнями відкриють «пляжний» сезон молоді і досвідчені спортсмени, щоб потім включитись в спортивну боротьбу на обласних та республіканських турнірах. 

В.Домнін

Цікавий, емоційний фоторепортаж про змагання від - В.Кіптілого

Переглядів: 816 | Додав: kiosik | Рейтинг: 4.7/3
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: