MENU

15:45
Нова єврокубкова осінь «Локомотива»

Сьогодні, у вівторок, чемпіон України харківський «Локомотив» проведе дебютний поєдинок у єврокубках сезону-2015/2016.

Залізничники зіграють у словацькому місті Прешов проти місцевого клубу «Мірад». Сьогодні – перша частина двоматчевого протистояння в рамках 1/16 фіналу Кубка ЄКВ, друга зустріч між цими суперниками відбудеться наступного дня, у середу. Початок обох зустрічей – о 18-й годині за київським часом.

Нагадаємо, що за погодженням з ЄКВ, харківський клуб проведе обидві гри цього єврокубкового раунду на майданчику суперника. Втім, як відзначав президент «Локомотива» і перший віце-президент Федерації волейболу України Євген Щербина, українська сторона докладе максимум зусиль для того, щоб на наступних етапах домашні матчі «Локо» все ж таки дозволили проводити у Харкові.

Також відзначимо, що в разі перемоги над «Мірадом» український чемпіон вийде до 1/8 фіналу Кубку ЄКВ. Однак і потенційна поразка у цій дуелі не поставить хрест на єврокубкових перспективах підопічних Юрія Філіпова, адже в такому разі наш клуб перейде до турніру трохи нижчого раунду – Кубку виклику, де також стартуватиме з 1/16-ї.

До Словаччини харків’яни вирушили ще 14 листопада, на наступний день після чергової перемоги в українській Суперлізі, цього разу над «Вінницею». У нинішньому чемпіонаті чинні володарі золотих нагород йдуть поки що без очкових втрат і, здається, знаходяться у непоганому тонусі.

Щоправда, тренерський штаб все ж турбує одна кадрова проблема: через травму меніска не зможе взяти участь у найближчих матчах догравальник «Локомотива» Іван Слинчук.

 

Що відомо про суперника?

Історія клубу «Мірад» розпочалася в 1986 році, коли регіональна команда перейшла на національний рівень і заявилася в першу лігу Словаччини. Змінювався час, залежно від спонсорів змінювалися й назва команди: «TJ Vukov» Прешов, «Прешов TJ ЗПА», «MSK VTJ Сокіл»…

Поступово зростав рівень гравців команди і слідом за цим прийшли успіхи. Перші успішні кроки на міжнародній арені належали колективу, який тоді називався «VKPU» (Прешов) – участь у Кубку ЄКВ. В сезоні-2003/2004 команда завойовує бронзові медалі національного чемпіонату, а в наступному сезоні-2004/2005 стає чемпіоном Словаччини, після чого виступає в Кубку Топ-команд, а також знову – в Кубку ЄКВ.

Після цього успіху у клубу почалися організаційно-фінансові проблеми, і лише в минулому сезоні можна було говорити про те, що ця криза завершилася. Під новою назвою «Мірад», яку команда з Прешова носить з 2010 року, суперник «Локомотива» став чемпіоном Словаччини вдруге у своїй історії.

Зазначимо, що в складі словацької команди немає легіонерів, натомість ставка робиться на своїх вихованців (чимало гравців клубу були і є членами національної збірної Словаччини, яка, до речі, брала участь у фінальній частині чемпіонату Європи-2015). Найбільш досвідченими гравцями є діагональний національної збірної Мартін Сопко, який виступає за клуб вже більше 15 років, а найбільш віковим є 37-річний центральний блокуючий Міхал Цервен, який також виступав у складі збірної країни.

Очолює команду «Мірад» (Прешов) Любослав Салату, який паралельно є помічником головного тренера національної команди Словаччини.

 

Слово дебютанту

Для новачка «Локомотива» Олега ПЛОТНИЦЬКОГО матчі з «Мірадом» мають стати першими на єврокубковій арені в класичному волейболі. Напередодні у коментарі офіційному сайту «Локомотива» Олег зазначив:

– Звичайно, мій міжнародний досвід у пляжному волейболі може мені допомогти – перш за все в психологічному плані. Може, буде менше мандражу. Але все ж пляжний волейбол і класичний – різні види спорту. У класичному все буде набагато складніше. Але, я думаю, впораємося. Всі в команді допомагають один одному, тому ми спокійно готуємося і чекаємо ігор.

 

***

Починаючи з 18.00 можна буде стежити за перебігом рахунку у зустрічі «Локомотив» – «Мірад» на сайті ЄКВ у режимі онлайн за цим посиланням.

 

 

http://www.fvu.in.ua

Переглядів: 584 | Додав: kiosik | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
1 volley-kharkiv  
0
Lokomotiv KHARKIV - Mirad PU PRESOV  3-1 (25:16, 21:25, 25:20, 26:24)

Имя *:
Email *:
Код *: