MENU

09:49
НОВОРІЧНІ СТАРТИ ВОЛЕЙБОЛІСТІВ

         З настанням нового календарного року, стартувало друге коло районного волейбольного чемпіонату. Єдині змагання, які переходять з року в рік стартували як ніколи рано. У вихідні новорічні свята команди розпочали боротьбу в шостому турі другої частини чемпіонату. І в перший ігровий день волейбольні колективи видали на суд глядачів тринадцять яскравих партій в трьох поєдинках, кожна з яких була по-своєму цікавою і запам’яталася безкомпромісною боротьбою і жагою до перемоги учасників турніру.

         Цікаво, що в очній боротьбі в шостому турі зійшлися команди-сусіди по турнірній таблиці, перша зіграла з другою, третя з четвертою і п’ята з шостою. Цілком очікувана боротьба за позиції багато чого прояснила з турнірної точки зору. Відкривали друге коло лідери.

 

«Оскіл» (м. Купянськ) – «Родина» (Жовтневе)
2:3 (12:25; 25:17; 25:22; 18:25; 9:15)

         Перше очко в новому році завоював «Оскіл», що стало сигналом для лідерів чемпіонату. Потужні дії в атаці принесли перші дивіденди ближче до середини партії, коли «Родина» повела перед і продовжувала нарощувати ігрову перевагу. У куп’янчан у стартовій партії не працював блок і не вдавалися атакувальні дії. Чинним чемпіонам нічого не коштувало довести партію до перемоги.

Докорінно все змінилося у грі в наступних двох сетах. Спочатку гості вміло ліквідували відставання в п’ять очок в другому сеті і продовжили набирати очки за повної безпорадності у грі суперників. Набравши ходу, волейболісти «Оскола» впевненими діями довели партію до перемоги. Пригнічені і роздратовані таким розвитком подій на майданчику, волейболісти Жовтневого програли і третій сет, хоча в кінці звітної партії мали шанс аби вирівняти гру і довести перевагу на свою користь.

З початку четвертої партії «Родина» «включила підвищені оберти», заграла в свою гру і здобула перемогу, вирівнявши становище. Таким чином, команди здобули по одному заліковому пункту в актив, ще одне очко розігрувалося у вирішальному сеті у грі на тайм-брейку. До зміни сторін  «Родина» мала в активі «+3», надалі продовжила нарощувати перевагу і здобула важку, але цілком заслужену перемогу і укріпила лідируючі позиції.

 

«Нива» (Вільшана) – «Факел» (Колодязне)
0:3 (16:25; 20:25; 19: 25)

Молодь «Факела» активно розпочала стартовий сет матчу і дуже швидко позначила перевагу в рахунку. Вільшанці ж, зазвичай, довго «розкачувалися», що й вилилося в підсумковий результат партії.

Боротьба загострилася в другому відрізку матчу, коли рівна гра тривала до двадцятиочкового рубежу. Фінішне прискорення і впевнені дії на сітці принесли успіх гравцям «Факела». Це була вагома заявка на підсумковий успіх.

В третій партії команди по черзі брали ігрову ініціативу в свої руки, але допустивши менше помилок у вирішальній стадії, перемогу святкував «Факел». Тим самим молода команда ще на три пункти збільшила перевагу від переслідувача і впевнено почувається на третій позиції.

Заключним поєдинком ігрового дня став матч між аутсайдерами, хоча за грою і самовіддачею на таку роль команди, мабуть, не заслуговують.

 

«Колос» (Рідкодуб) – «Ветеран» (збірна району)
3:2 (24:26; 25:20; 22:25; 25:19; 15:11)

Звітний матч засвідчив рівну боротьбу на майданчику в першому сеті. Рідкодубівці припускалися помилок в простих ситуаціях, чим неодмінно скористалися їх візаві і забезпечили собі відрив у рахунку. Зав’язалася вперта суперечка за кожне очко. На фінішну пряму ветерани вийшли маючи перевагу в три пункти. Гравці «Колоса» за неймовірних зусиль «дістали» суперників в рахунку на самому фініші партії, а в грі на більше-менше  фортуна посміхнулася досвідченим волейболістам.

Напруга у грі сягнула вершини в другій партії, коли до її середини команди йшли очко в очко в рахунку, а фінішний відрив і злагоджені командні дії принесли перемогу волейболістам з Рідкодуба.

Третя партії до її середини чимось нагадувала попередній сет, аж доки за рахунку 18:18 роль лідера у ветеранів на себе взяв В. Домнін. Успішне блокування, потужна атака в лінію і гра на підбиранні дали результат в кінці партії і ветерани повели 2:1.

Впевнені і злагоджені дії команди «Ветеран» забезпечили їм стартовий відрив у рахунку в наступній партії. Поступово зростала і перевага на табло: 8:2, 11:7, 14:8, 15:10… А потім команда банально «підсіла», повіривши в загальний успіх. Таким подарунком долі миттєво скористалися рідкодубівці і «витягли» неймовірну партію, перевівши гру в овер-тайм.

У вирішальному сеті команди розпочали гру обережно, дуже великою була ціна помилки. Абсолютно рівна гра у всіх компонентах, але нічиїх у волейболі не буває. За рахунку 11:11 ветерани двічі поспіль помиляються в атаці, чітко працює блок рідкодубівців і команда вперше забезпечує мінімальний відрив. Обидві команди гідні перемоги, але на фініші партії перемогу здобуває «Колос». Здобуті два пункти дали можливість переможцям уникнути передостаннього рядка і піднятися на щабель вище.

Таким чином команди розділилися на дві трійки і боротьба попереду триватиме за розподіл місць. Шанси на покращення своєї долі є у всіх команд, але свої притягання на більш високі позиції необхідно доводити грою.

 

В. Каща

Переглядів: 731 | Додав: kiosik | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: