MENU

22:17
Обласна Спартакіада з видів спорту серед районів області та міст обласного значення на Кубок обласної державної адміністрації

    7 квітня спортивний комплекс Харківського обласного вищого училища фізичної культури та спорту гостинно приймав жіночі волейбольні змагання в рамках Спартакіади області з видів спорту на Кубок Харківської обласної державної адміністрації. Першими в боротьбу за медалі турніру вступили представники першої групи. Учасниками змагань, які пройшли в два етапи, стали чотирнадцять команд. Спершу команди в чотирьох підгрупах визначили переможців, які за схемою плей-офф розіграли призові місця і визначили «зайвого» із квартету у медальних розборах.
    В першій підгрупі відбору боротьбу вели представниці Балакліївського, Богодухівського, Харківського  районів і міста Лозова. Відсвяткувавши три перемоги у матчах з конкурентками, першу позицію і місце в півфіналі забронювала за собою команда волейболісток Балакліївського району. Лозівські волейболістки з двома перемогами, відповідно, другі, третіми фінішували представниці Богодухівського району і замкнули квартет представниці Харківського району.
    В другій підгрупі змагалися три команди. Представниці Золочівського і Вовчанського районів повели боротьбу за другу позицію, де більш успішними були дівчата із Золочева (2:1). А беззаперечну перемогу в групі святкували чинні володарки чемпіонського звання серед команд першої групи, команда Дергачівського району.
    Тріо команд третьої підгрупи теж мало свого беззаперечного лідера – вихід в півфінал, здобувши дві переконливі перемоги, за собою забронювала команда міста Первомайськ. У втішній суперечці за другу позиціїю волейболістки Зміївського району переграли суперниць із Валківського району з рахунком 2:0.
    Нарешті, квартет команд четвертої підгрупи замкнули представниці міста Чугуїв, отримавши три поразки в пасив. Волейболістки Красноградського району фінішували третіми, набравши чотири очки. Другу позицію за собою забронювала команда міста Ізюм, в активі якої дві перемоги. А переможцем групового змагання і останнім півфіналістом стали представниці міста Куп’янськ.
    Отож, четвірка кращих команд попереднього етапу повела подальшу боротьбу за схемою плей-офф. В першому півфіналі зустрілися команди Балакліївського району і міста Первомайськ. Гра була насиченою яскравими моментами і пройшла у цікавому ключі. У важкому протистоянні перемогу святкували волейболістки міста Первомайськ з рахунком 2:1 (20:18; 13:15; 15:10), які й стали першим фіналістом турніру. Другий матч півфіналу став легкою прогулянкою для команди Дергачівського району, яка без особливих проблем здолала команду міста Куп’янськ – 2:0 (15:9; 15:4).
    В поєдинку за бронзу куп’янчанки намагалися протистояти команді з Балаклійщини, але фізичні кондиції виявилися кращими у суперниць, вони й перемогли у двох сетах – 2:0 (15:6; 15:12), куп’янчанки - четверті. Фінальний поєдинок дня, попри очікування, став простою формальністю для команди Дергачівського району, яка вкотре «не помітила» суперниць і перемогла без зайвих зусиль волейболісток з Первомайська – 2:0 (15:9; 15:7). Таким чином, дергачівські волейболістки знову підтвердили своє високе звання чемпіонок області.
    Гравців команд-призерів розіграшу нагороджено грамотами і медалями Управління молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації, а переможниці отримали кубок. Нагородження провів президент федерації волейболу Харківської області А.М.Попов.
    У загальному заліку місця жіночих команд першої групи розподілилися наступним чином: команди Золочівського, Зміївського, Ізюмського районів і міста Лозова розділили між собою п’яте-восьме місця. Місця з дев’ятого по дванадцяте посіли представниці Вовчанського, Валківського, Красноградського і Богодухівського районів області. І нарешті, тринадцяте-чотирнадцяте місця дісталися представницям Чугуївського і Харківського районів.


В. Каща
Фото В.I. Хлопенко

 

Категорія: Новости ФВХО | Переглядів: 554 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: