MENU

11:50
Обласна Спартакіада з волейболу пляжного - жінки

ЗБЕРЕГЛИ ЧЕМПІОНСЬКЕ ЗВАННЯ

Останній день змагань віщував добру сонячну погоду з ранковою прохолодою, але без вітру. Жіночі команди мали змогу насолодитися не тільки теплим літнім днем, але і грою на березі мальовничого берега річки Уди. Заявки до участі серед команд другої групи подали десять команд, які в турнірній сітці отримали номера згідно жереба. Бонусна позиція дворічанок, як чинних чемпіонок області, дозволяла переглянути гру суперниць на першому етапі і готуватися до початку боротьби у другому раунді.
 А днем раніше турнірні двобої провели представниці першої групи. Першість, у запеклих поєдинках під акомпонемент шквального вітру, виборювали десять команд. У протистоянні за третє місце надважкий поєдинок на свою користь завершили волейболістки міста Первомайський, які переграли суперниць з Харківського району з рахунком 22:20. А в головному фіналу команда Дергачівського району на фініші партії спромоглася на камбек і ліквідувала відставання в матчі проти пляж ниць міста Балаклія і тим самим святкували перемогу – 21:18. Зауважу, що команди першої групи всі турнірні поєдинки за згодою учасників провели в боротьбі з одного сету.

Турнірна схема проведення змагань серед жінок другої групи була подібною чоловічим. Суперницями дворічанських волейболісток у другій групі – титулованих спортсменок у класичному і пляжному обласному волейболі, мали стати волейболістки сусідньої Куп’янщини. Але через відмову від гри суперниць, дворічанки пройшли до наступного раунду. За вихід у четвірку кращих пляжних пар наші дівчата (у складі Анастасії Медяник і Юлії Демченко) сперечалися з молодою і амбітною командою Лозівського району (Поліна Теплоухова – Олена Воробйова). Тривале протистояння принесло перемогу дворічанським пляжницям з рахунком 21:17. А вже у півфіналі наші волейболістки добре «розім’ялися» на суперницях із Сахновщинського району – 2:0 (15:1; 15:5). В іншому півфіналі юні лозівчанки в цікавому матчі переграли команду Близнюківського району – 2:0 (15:9; 15:8).
 Матч за третє місце тривав три партії і перемогу на тай-брейку здобули волейболістки Близнюківщини (Наталія Манзюк – Валерія Кирилович), перегравши опоненток із Сахновщини з рахунком 2:1 (15:8; 11:15; 15:6). А фінал став повторенням протистояння у цьогорічному класичному волейболі. Чемпіонство виборювали пари пляжниць Дворічанського і Лозівського районів. Після напруженого стартового поєдинку, дворічанки добре вивчили гру суперниць, налаштувалися на двобій і просто «зім’яли» суперниць на майданчику – 15:4! В другій партії, до честі суперниць, гра вирівнялася. Дещо послабивши натиск і «відпустивши» гру, наші волейболістки провели напружений сет з блискучою кінцівкою і вирвали перемогу з рахунком 16:14 в партії і 2:0 за грою, зберігши, тим самим, звання чемпіонок області з пляжного волейболу. А ще, взявши реванш у лозівських волейболісток за поразку у класичному виді програми.
 За перемогу у обласних змаганнях дівочу команду Дворічанського району нагороджено Кубком, медалями і грамотами. Призери обласних змагань нагороджені медалями і грамотами відповідного рівня. Остаточні місця команд після завершення змагань виглядають наступним чином: 1 – Дворічанський, 2 – Лозівський, 3 – Близнюківський, 4 – Сахновщинський, 5-6 – Великобурлуцький і Чугуївський, 7-8 – Куп’янський і Зачепилівський, 9-10 – Краснокутський і Коломакський.
 Наостанок хочу віддати належне тренерам дворічанських волейболістів-пляжників (чоловіків і жінок), які свого часу виховали спортсменів і підготували чемпіонів. Свої знання і вміння волейболістам передали Василь Іванович Глушко і Людмила Анатоліївна Каща та виховали у спортсменів переможний дух. Честь і хвала вам, волейболісти і тренери!
 
В. Каща.
Фото автора.

Категорія: Новости ФВХО | Переглядів: 621 | Додав: kiosik | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: