MENU

19:45
Одинадцятий кубок на призи ПАТ «Вовчанський агрегатний завод»

25 квітня в спортивному залі Вовчанського будинку культури волейболісти з Вовчанська, В-Бурлука та Дворічної розіграли між собою одинадцятий традиційний волейбольний кубок на призи ПАТ «Вовчанський агрегатний завод», ініціаторами проведення якого є керівництво підприємства разом з профспілковою організацією заводу, які завжди гостинно зустрічають друзів-спортсменів.

На протязі попередніх років організатори запрошували на свій майданчик різні спортивні колективи, при цьому використовували різноманітні схеми проведення турніру. І завжди серед учасників цих «баталій» були волейболісти Велико-Бурлуцького та Дворічанського  районів. До речі, останні чотири роки на паркеті домінував колектив організаторів  - команда «Вовчанського агрегатного заводу», переможець та призер різних регіональних змагань та міжнародних профільних спартакіад.

Згідно з жеребом, дворічани розпочинали турнір грою проти волейболістів з В.Бурлука, яких на цьому турнірі представляла команда «Сокіл» - двократний переможець першості району (2014, 2015) та бронзовий призер обласної спартакіади цього року. За дворічан цього року виступала команда «Ветеран» - срібний призер розіграшу кубку Дворічанського району, підсилена гравцями збірної району С.Обуховим та Д.Дациком.

 

Дворічна –       В.Бурлук 3-1 (25:21, 21:25, 25:18, 25:19)

 

В першому сеті дворічани досить швидко «відчули» майданчик і здобули впевнену перемогу. В другому сеті волейболісти з В-Бурлука заграли активніше – в них, як кажуть, «полетіла» подача, також вдало «дошкуляв» результативними атаками колишнім землякам М.Рябенко. В наступних сетах, завдяки впевненій грі на прийомі і, як наслідок, різноманітній грі в атаці знову дві впевнені перемоги здобули дворічани записавши собі перші повноцінні три очки в турнірну таблицю.

В наступній грі великобурлуцькі спортсмени зустрічались з хазяями майданчика.

 

В.Бурлук –       ВАЗ 0-3 (16:25, 9:25, 19:25)

 

Вазівці відразу розпочали з потужних подач, які «вибили» з прийому гравців суперника. Тільки після хвилинної перерви за рахунку 4:13 «Сокіл» зумів нав’язати боротьбу вовчанцям. Перший сет за хазяями майданчика, та глядачам здалося, що гості зуміли знайти свою гру і всі чекали на загострення волейбольної боротьби. Але ці сподівання не виправдалися – в другому сеті вазівці потужними подачами вкупі з організованим блоком начисто зломили супротив бурлучан. Та віддамо належне гостям, після такої поразки, в наступному сеті  вони зуміли зібратись і спробували переломити хід поєдинку. Декілька разів самовіддано зіграв у захисті І.Фірсов, вдало атакує з краю І.Кукін, в центрі пробивається на подвійному блоці  М.Кліменчук. Та в самому кінці сету, за рахунок вдалих дій на блоці С.Іваненко, перевага в рахунку знову на стороні вовчанських волейболістів.

         Головна інтрига змагань, хто ж стане переможцем, вирішувалась в останній грі.

 

ВАЗ –       Дворічна   1-3 (25:18, 22:25, 22:25, 18:25)

 

Як і в попередній грі вазівці зробили ставку на подачу, організований блок і від початку захопивши лідерство в грі. Їх нападники С.Іваненко та Ю.Скоринок потужно пробивали поверх блоку дворічан, що привело до значної переваги хазяїв майданчика у стартовому сеті. Вже в наступному сеті дворічани впорались з прийомом подачі суперника і відразу «запрацював» першим темпом С.Обухов, забиваючи швидкі м’ячі в центрі. За рівної гри три потужні атаки Е.Мальцева в кінці вирішили долю другого сету (22:25). Малюнок гри в третьому сеті не змінився, до самого кінця команди по черзі забивали м’ячі в майданчик супернику. А в кінцівці знову спритнішими виявились дворічани, «дожавши» суперника на подачах С.Коваленко. Отримавши перевагу за сетами гості стали грати більш розкуто, різноманітно атакуючи. А їх суперники навпаки, поступово змістили акцент своїх атак в четверту зону, що значно спростило дії блокуючих дворічан. В кінцівці, «подарувавши» супернику декілька блоків, дворічани перемогли в четвертому сеті з відривом у сім м’ячів.

Отже, третє місце у команди з Великого Бурлука. Колектив «ВАЗа» -  другий. А переможцями одинадцятого відкритого волейбольного кубку ПАТ «Вовчанський агрегатний завод» в 2015 стали Дворічанські волейболісти, які перемогами на цих змаганнях та на обласній спартакіаді, вдало завершили цьогорічний сезон класичного волейболу.

 

 

В.Домнін

Фото М.Бондаренко

 

Переглядів: 583 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: