MENU

12:02
Олег ПЛОТНИЦЬКИЙ: «Виступили на «шістку»

Олегу ПЛОТНИЦЬКОМУ лише 18 років, та він вже знаний гравець-«пляжник». Ми попросили його підвести підсумки виступам на I Європейських іграх. 

– Ваша пара з Олексієм Деніним у Баку виконала завдання-мінімум – вийшла з групи, але зупинилася вже у першому раунді плей-офф. Сам для себе ти такий результат вважаєш задовільним?

– Розумію, що багато хто очікував від нас кращого виступу. Та й ми самі не можемо бути задоволеними. По десятибальній шкалі, вважаю, виступили десь на «шістку».

– В який момент зрозуміли, що щось іде не за вашим сценарієм?

– В першому ж поєдинку – проти польської пари Кошек/Рудол. Напевно, нам не вдалося добре адаптуватися до клімату і атмосфери змагань, і ми програли 12:21, 12:21. Але вже в другому матчі на наступний день – проти іспанського дуету Томас/Менендес – ми взяли себе в руки, і діяли добре. Потім – знову провал, в третій грі зі швейцарцями. Чим можна пояснити такі «американські гірки»? Мені важко сказати…

– На жеребкування у плей-офф є нарікання? Адже вже в першому раунді довелося протистояти господарям – парі з Азербайджану…

– Як ми вже потім аналізували з Олексієм, жереб був, навпаки, сприятливим для нас. Потрібно було лише пройти перший раунд. Так, у другому раунді на нас очікували б латвійці Плавіньш/Регза (вони у підсумку завоювали золото. – Прим. ред.), але ми бачили, що в той день гра у цього дуету не йшла. Ці хлопці здолали пару з Азербайджану лише за рахунок досвіду. У третьому турі у нас в суперниках міг бути Ізраїль. Тобто, за сприятливих обставин, потрапляння в четвірку було цілком реальним. На жаль, не склалося…

– У пари Денін/Плотницький є мабутнє? Ви провели разом усього лише три турніри…

– Наш дует склався спеціально під Європейські ігри в Баку, і, гадаю, на цьому все – ми повернемося до наших звичних партнерів. Я, як і раніше, гратиму з Іллею Ковальовим, Олексій – з Костею Медяником. Хоча спортивне життя непередбачуване, і в майбутньому можливо все, тож не треба загадувати…

– Після змагань у Баку сезон у пляжному волейболі наближається до свого екватора. Які турніри на вас очікують найближчим часом?

– 1 липня відлітаємо до Литви, де відбудеться черговий етап чемпіонату EEVZA. Потім відразу 6-го чи 7-го числа – поїздка до Ліхтенштейну, на турнір серії Satellite. Після цього – знову на рідну землю, тур чемпіонату України… І так до середини вересня.

– Нещодавно ти підписав контракт з чемпіоном України у класичному волейболі – харківським «Локомотивом». У твоїй кар’єрі це крок уперед?

– Так, однозначно! Минулий сезон я провів у «Локо-Експресі», і ось отримав запрошення від головної команди Харкова, чим, безперечно, дуже задоволений. І президент клубу, і головний тренер – Юрій Іванович Філіпов – з розумінням ставляться до того, що я пропущу кілька тренувальних зборів через участь у турнірах в пляжному волейболі. Нам з Іллею Ковальовим (ще одним новобранцем «Локомотива». – Прим. ред.) вони дали завдання на літо – потрапити до трійки кращих дуетів Європи серед гравців до 20 років і бути попереду всіх в Україні. Тож мусимо виправдовувати сподівання!..

 

Прес-служба ФВУ

Переглядів: 577 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: