MENU

16:13
Олімпійський дубль наших східних сусідів

Слідом за жіночою збірною Росії участь в XXXI Олімпійських іграх забезпечила собі і чоловіча команда цієї країни. У неділю росіяни перемогли у турнірі європейського відбору.

Кваліфікаційні змагання за путівку на Ігри в Ріо-де-Жанейро проходили у столиці Німеччини Берліні.

Нагадаємо, вісім команд були поділені на дві групи.

За результатами матчів групового етапу квартет А набув такого вигляду:

1. Німеччина – 8 очок

2. Польща – 7 очок

3. Сербія – 3 очки

4. Бельгія – 0 очок

У групі В команди розташувалися таким чином:

1. Франція – 9 очок

2. Росія – 6 очок

3. Болгарія – 3 очки

4. Фінляндія – 0 очок 

У півфінальних протистояннях успіх був на боці французів (вони здолали Польщу – 3:0) та росіян, які перемогли збірну Німеччини – 3:1.

Саме збірні Росії та Франції 10 січня розіграли єдину перепустку на Олімпіаду. На відміну від групового етапу, коли в очній дуелі перемогли французи, вирішальне протистояння завершилося на користь команди, яку очолює Володимир Алекно. Рахунок зустрічі – 3:1 (14:25, 25:16, 25:23, 25:21) – на користь росіян. Вони забронювали собі поїздку на Ігри. Раніше це право здобули збірні Бразилії (господарі), США, Італії та Аргентини. Ще одним учасником стала команда Куби, яка 10 січня перемогла у північно-американському турнірі відбору.   

Що стосується європейських збірних, то команди Франції та Польщі (поляки в матчі за третє місце здолали німців) отримали додатковий шанс позмагатися за путівки до Ріо на міжконтинентальному плей-офф, яке відбудеться у травні в Японії.

 

 Прес-служба ФВУ  

Переглядів: 472 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: