MENU

00:42
ПАМ’ЯТЬ - ВОНА ВІЧНА


Рік 2014 Указом Президента України було проголошено «Роком учасників бойових дій на території інших держав». Саме в лютому місяці ми відзначали 25-у річницю виведення Радянських військ з Республіки Афганістан.
 З нагоди знаменної дати в минулому році було засновано і проведено дебютний розіграш волейбольного кубка «Пам’ять» серед учнів навчальних закладів району
        Цьогорічні змагання стали вже другими за ліком. Турнір, який проводиться під патронатом районної Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), зібрав до своїх лав змішані команди хлопців і дівчат 8-9 класів з десяти загальноосвітніх шкіл району і Дворічанського ліцею. Загалом участь в змаганнях прийняли 126 учнів.
         На попередньому етапі команди зіграли в чотирьох підгрупах за коловою системою, а далі в півфіналах переможці підгруп виявили учасників головного матчу і поєдинку за третє місце.
         В спортивному залі Тавільжанської школи  господарі майданчика виявилися сильнішими за своїх візаві з Вільшанської і Токарівської шкіл, перемігши тих по черзі відповідно 2:0 і 2:1 і вийшли до півфіналу. В іншому  протистоянні вільшанці переграли токарівських школярів 2:0.
         В Пристанційній школі путівку до завітного етапу продовження боротьби розіграли дві команди. Господарі проявили гостинність і в гострій боротьбі поступилися путівкою до наступної стадії учням Мечниківського НВК – 1:2.
         Матчі третьої підгрупи пройшли в спортивному залі Дворічанської школи. Господарі не дали жодного шансу гостям з Топільської і Кам’янської шкіл і вийшли до півфіналу після «сухих» перемог над суперниками. У втішному матчі між аутсайдерами сильнішими виявилися топільські волейболісти – 2:0.
          Нарешті, матчі четвертої підгрупи прийняв спортивний зал ДЮКФП «Юність», де згодом пройшли і вирішальні матчі. Підгрупа виявилася чи не найсильнішою за складом учасників і боротьба розгорнулася завзята і запальна. Команда Колодязненської школи двічі поступилася своїм опонентам 0:2 і 1:2, а єдину путівку до четвірки найсильніших розіграли юні волейболісти Петро-Іванівської школи і Дворічанського ліцею. Перемога останніх з рахунком 2:1 вивела їх в ранг півфіналіста змагань.
          Матчі півфіналів пройшли під диктовку ігрового сценарію одного з суперників, коли волейболісти Дворічанської школи переграли суперників з ліцею, а учні Мечниківського НВК здолали опір юних тавільжанців з однаковим рахунком 2:0. В матчі за третє місце представники Тавільжанської школи не зуміли нічого протиставити у грі волейболістам ліцею, котрі впевнено перемогли 2:0 і замкнули трійку.
          Головний матч засвідчив також повну перевагу однієї з команд, де волейболісти Дворічанської школи переграли своїх візаві з Мечниківського НВК з рахунком 2:0.
 Тож перемога, як і торік, дісталася юним дворічанам, мечниківські волейболісти змінили минулорічну «бронзу» на «серебро», а волейболісти ліцею поступилися однією сходинкою і змістилися на один щабель вниз.
В ході святкової церемонії нагородження присутніх привітали голова районної ради Г.Г. Турбаба і голова правління Дворічанської районної спілки ветеранів Афганістану В.І. Лебединський. А далі – найприємніше, команду переможців було нагороджено кубком і грамотою, призери турніру отримали грамоти. Кожен гравець команд із трійки призерів отримав пам’ятні медалі відповідного ступеню з рук воїнів-афганців О. Бережного і О. Іванова. Особистими спортивними призами було відзначено кращих гравців зі складу кожної з команд. Ними стали: О. Олєйніков зі складу переможців, Ю. Громова (Топільська ЗОШ), С. Свєженцев (Кам’янська ЗОШ), В. Злодєєв (Петро-Іванівська ЗОШ), В. Романенко (Колодязнянська ЗОШ), В. Рубцов (Дворічанський ліцей), Є. Шамов (Мечниківський НВК), В. Євсюк (Пристанційна ЗОШ), Д. Гуря (Тавільжанська ЗОШ), В. Куценко (Вільшанська ЗОШ), і А. Дрозд з Токарівської школи. І нарешті, кожній команді-учасниці змагань, на згадку про турнір, в подарунок дістався волейбольний м’яч.
Закінчилися змагання. Усміхнені та задоволені діти залишали спортивний зал, щоб наступного року знову повернутися сюди, вже на третій за ліком турнір. А в тому, що він відбудеться, сумнівів не виникає, бо дуже  серйозні люди займаються такою потрібною в наш час справою – вихованням молоді.


В. Каща
Газета «Дворічанський край» №№19-20 від 08.03.2014

 

 

Переглядів: 576 | Додав: kiosik | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: