MENU

22:45
Перехідні матчі (чоловіки). «Барком» відвоював перевагу свого поля

    В харківському раунді перехідних матчем львівський «Барком», здобувши перемогу у другому матчі, відвоював перевагу свого поля у «Юракадемії» - на успіх харків’ян в першому матчі 3:0, львів’яни відповіли вдалою «п’ятихаткою». Серія переїздить до Львову, де 11 травня може закінчитися.


    Не позаздриш «Юракадемії» - вдруге за останній час підопічні Олексія Володіна б’ються за місце під сонцем. Спочатку вони у відчайдушній боротьби (лише в «золотому сеті») відправили у «вишку» «Локо-Експрес», і ось тепер знов битва за виживання. Львівський «Барком», який в минулому сезоні ще виступав у першій лізі, під керівництвом метру тренерського цеху одесита Віктора Михальчука, у першому протистояння показав всю серйозність своїх претензій на потрапляння в елітний дивізіон.

    На перший матч «Юракадемія» виставила свій бойовий, обкатаний в матчах Суперліги склад, але без основного зв’язуючого Богдана Середи, якого замінив 20-річний Владислав Діденко. Решту позицій зайняли Дмитро Романцов, Олександр Грюк, Родіон Чміль, Олександр Шевченко, Дмитро Жук, ліберо - Горден Брова. У стартовому складі «Баркому»: Юрій Флюнт, Володимир Пилипів, Микола Ігнатеня, Тарас Багрій, Андрій Шиманський, О. Чечін, ліберо – Юрій Бокшан та Микола Борис.

    В першому сеті «юристи» заздалегідь забезпечили собі перемогу, добившись переваги в шість очок - 20:14. Підсумок – 25:19. В кожному з наступних сетах Віктор Михальчук шукав оптимальний склад, роблячи деякі зміни в розстановці та вводячи нових гравців. Це принесло певні дивіденди - львів’яни набирали більше очок – 21 та 22 очки. Але матчі, як ви розумієте, залишився за господарями.

    А ось в другому матчі «Барком» спромігся вже зі старту набрати кількість баллів, необхідну для перемоги в окремій партії, причому двічі поспіль – 25:20, 25:23.

    Олексій Володін зберіг основний склад, а ось Віктор Михальчук ввів у «шістку» двох нових гравців – Олег Ратушняка та Дмитра Мельника, - розповів делегат ФВУ на цих матчах Костянтин Шамутін. До речі саме таким складом «Барком» грав в останній партії першого матчу. В другій партії замість Юрія Флюнта вийшов Тарас Багрій.

    «Барком» мав всі шанси виграти і третій сет, а разом з ним і поєдинок – у львів’ян було два матчболи – 24:22. Волейболісти «Юракадемії» продемонстрували характер – відігралися, а потім взяли і четверту партію – 25:22. Але на тай-брейку вже підопічні Віктора Михальчука, які програли у регулярного чемпіонаті п’ять вирішальних сетів із семи, стали скелею на шляху суперника та досягли переможного рахунку. Тепер вже «Барком» має перевагу домашнього майданчику, яку спробує реалізувати 10 та 11 травня.



Олексій ВОЛОДІН, головний тренер СВК «Юракадемія»

- Матчі пройшли в напруженій боротьбі. Якщо в першому матчі ми володіли перевагою, то в другому гра була рівною. Ось таким буде мій коментар.

- Чому не вдалося провести другий матч так, як перший?

- Можливо на діях волейболістів позначається втома, яка накопичилася за сезон, адже основне навантаження лягло на одних і тих же гравців. Тому дається взнаки і фізична, і психологічна втома. І на кінцівку хлопців не вистачило, скоріш за все саме психологічно. Можливо, не вистачило настрою, звідси і рівна гра. У нас видалися дуже важкі матчі із «Локо-Експресом», і це не могло не відбитися на діях команди.

Хотів би подякувати Богдана Середі, який на майданчик не виходив через тримісячну заборгованість по зарплатні перед командою, але приїхав та підтримав своїх одноклубників. Його участь у львівських матчах теж під питанням.

- Гра суперника змінилася у другому матчі?

- Ні, в грі суперник нічого не поміняв, але львівські волейболісти вийшли на майданчик з більш серйозним настроєм, більш рішучі, адже їм було нічого втрачати, тож вони діяли вони розкутіше.



Віктор МИХАЛЬЧУК, головний тренер ВК «Барком»:

- «Юракадемія» провела окрім матчів регулярного чемпіонату, ще й низку ігор плей-офф, тож має значно більший досвід на серйозному рівні, а плей-офф це зовсім інші за характером матчі, ніж звичайний чемпіонат. Тож в ключові моменти у них повинна бути більш висока концентрація. Ми реально це оцінювали та донесли до гравців.

В першому матчі ця різниця в досвіді була видна – психологічно гравці «Баркому» виявилися не готовими до двобою такого рівня, навіть не робили хоча б те, що можуть. В другий день вони вже робили елементи, і це було достатньо для того, щоб перемогти в гостях з рахунком 3:2.

- За рахунок чого вдалося виграти п’яту партію, адже у регулярному чемпіонаті «Барком» досить таки не вдало грав тай-брейк?

- Треба віддати належне гравцям «Баркому», їх гра у п’ятому сеті стала для мене відвертістю. Дійсно, упродовж чемпіонату команда часто-густо не показувала свій рівень гри у другий день туру, та й у вирішальних партіях, як ви вірно підмітили, виникали труднощі. У другому матчі із «Юракадемією» гравці «Баркому» вперше відкрилися мені як команда. Для мене це було й приємно, й несподівано.




Прес-служба ФВУ
Переглядів: 923 | Додав: kiosik | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 6
1 1  
angry Хочется что-бы Юрка осталась в вышке. cool

2 kiosik  
злой ты какой-то, парень из Херсона...

3 kiosik  
Чемпіонат України Перехідні ігри за право брати участь у супер лізі!!!

ВК "Барком" м.Львів | ВСК "Юридична академія" м. Харків

13 травня о 16:00 | 14 травня об 11:00

Місце проведення: спорткомплекс "Грація" (ТВК "Південний")

Рахунок в серії 1:1

4 kiosik  
13 травня
Барком 3:1 Юридична академія
рахунок в серії 2:1

5 Владимир  
Как там Юракадемия?

6 volley-kharkiv  
сегодня тоже Юракадемия проиграла 3:2. 

sad

Имя *:
Email *:
Код *: