MENU

16:26
Першість Дворічанського району: 8 тур

         Друге коло відкритої першості Дворічанського району з волейболу серед чоловічих команд стартувало в другий день Нового року. Тому не дивно, що команди проводили стартові поєдинки в дещо не зібраному, розслабленому ключі. Боротьби у поєдинках не вийшло і більш імениті учасники змагань записали залікові бали в актив, залишивши для аутсайдерів тему про подальший виступ і здобуття очок  відкритою.

 

«ЗЕВС-Д» (с.Андріївка) – «Оскіл» (м.Куп’янськ)

0:3 (14:25; 15:25; 11:25)

         Гру команди розпочали із швидкого набору очок, де більш вдалими і прогресивними до середину сету були куп’янчани – 10:16. В другій частині партії «Оскіл» тільки розвинув свій стартовий успіх і на правах лідера після першого кола змагань переміг в стартовій партії з рахунком 25:14.

         Бурлучани знову довго призвичаювалися до гри суперника, хоча і у власних діях майже нічого не виходило. Це позначилося на провальному проведенні стартового відрізку другої партії, коли за рахунку 1:5 команда змушена була брати тайм-аут. Втім, зупинити впевнену переможну поступ куп’янчан було не під силу. Гра у лідерів команди «ЗЕВС-Д» відверто не клеїлася і відрив у рахунку зростав до непристойного. Команда з Андріївки виглядало в’яло і не зібрано, що цілком закономірно позначилося на підсумковому рахунку партії.

         Питання, чи  зможуть аутсайдери першості щось протиставити у діях на майданчику лідеру, стояло перед початком третього сету. Тимчасову активність у діях волейболістів Великобурлуцького району куп’янські спортсмени миттєво згасили власними активними діями і злагодженою грою. Досить скоро все у грі стало на свої місця і лідери впевнено довели свої амбіції на високі позиції в таблиці.

 

«Оскіл» (с.ст.Тополі) – «Факел» (с.Колодязне)

0:3 (22:25; 22:25; 25:27)

         Порівняно з попереднім матчем, де зустрілися команди з діаметрально протилежних позицій в турнірній таблиці, гра топільчан і колодязнян очікувалася з більшим інтересом і за вивіскою матч мав стали взірцем боротьби на майданчику за здобуття залікових очок.

         Перша партія і гра команд протягом стартового сету засвідчила рівну боротьбу. Обидві команди припускалися багато технічних помилок, а негативним моментом у організації гри «Оскола» стала ротація ігрового складу. На фінішну пряму топільчани вийшли з відставанням у три очки, які майже відіграли після зупинки гри тайм-аутом. За рахунку 23:22 на свою користь вже «Факел» бере перерву і вносить корективи у гру на кінцівку партії. Як виявилося, корективи вчасні і правильні – колодязняни дотисли суперника і виграли першу партію.

         В другому сеті «Оскіл» змінив ігрову розстановку гравців, що не дало позитивних дивідендів команді на початку ігрового відрізку. Дев’ять поспіль м’ячів вдалося забити колодязнянам і рахунок виріс до непристойного. Але до честі топільської команди, до середини сету вони зуміли виправити становище і нав’язати свою гру суперникам і на фінішну пряму вийти за рівного рахунку 19:19. Та миттєва зібраність «Факела» в останній фазі партії принесла команді перемогу з рахунком аналогічним першому сету.

         Третю партію активніше розпочали топільчани. В матчі першого кола команда поступилася «Факелу», але одну переможну партію в актив все ж зуміла записати. Не збиралися топільчани програвати в «суху» і цього разу. З різницею в п’ять-шість м’ячів протягом третього сету попереду були саме гравці «Оскола». Їх візаві двічі змушені зупиняти гру тайм-аутом за рахунку 12:17, а потім 18:22. Короткі перерви і настанови тренера пішли на користь колодязнянам, рахунок вони вирівняли і подарували, тим самим, красиву кінцівку для вболівальників. За рахунку 22:22 «Оскіл» йде на коротку нараду, але зупинити переможний порив суперників стає дуже важко. Ще по два м’ячі команди розділили, а потім «Факел» загасив порив гравців «Оскола» до перемоги в партії і поховав останні надії аби спасти гру. Топільчани ще раз довели як можуть нехтувати перевагою в рахунку і «сплавляти» гру наприкінці партії і програли з «сухим», не характерним для команди і її амбіцій, рахунком.

***

         Матч цього туру між командами «Ветеран» - «Колос» за обопільною згодою представників волейбольних колективів перенесено на більш пізніший термін.

Матчі наступних турів відбудуться 3, 8, 9 і 10 січня. Розкачуватися нема коли і вже зараз командам необхідно налаштовуватися на боротьбу і набирати залікові бали. Першість триває.

 

В. Каща

 

Переглядів: 482 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: