MENU

19:35
Першість Харківської області з волейболу

ДВОРІЧАНКИ – ЧЕМПІОНКИ ОБЛАСТІ

 

Набирають ходи цьогорічні змагання за програмою Спартакіади області з видів спорту серед районів області, міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад. Напередодні Великодня в боротьбу за чемпіонську корону вступили жіночі волейбольні колективи. Змагання пройшли у спортивних залах Харківського вищого училища фізичної культури і спорту. В перший день змагалися п’ятнадцять команд першої групи. У напруженій боротьбі перемогу святкувала команда міста Первомайський, яка зуміла зломити опір волейболісток з міста Балаклії. Третіми фінішували представниці Куп’янська, які залишили поза бортом призової трійки жіночу команду міста Ізюм.

Другий змагальний день був не менш насиченим і цікавим у плані турнірної боротьби. У протистояннях зійшлися вісім команд другої групи і чотири жіночі колективи третьої підгрупи. Команді Дворічанського району належало відстоювати звання чемпіонок області. На попередній стадії турніру, де вісім команд було розділено на дві підгрупи, суперницями наших волейболісток стали команди Борівського, Великобурлуцького і Чугуївського районів. Від матчу до матчу наші дівчата нащупували ігрові зв’язки і крок за кроком рухалися до переможної мети. У стартовому матчі нашій команді протистояла непогано організована команда Борівського району. Не включаючи максимальних обертів, наші дівчата провели гру впевнено і здобули перемогу на класі, в двох партіях обігравши суперниць – 2:0 (15:10; 15:8). У наступній грі, проти значно омолодженої команди Великобурлуцького району, наші волейболістки виглядали ще більш впевнено. Різнобічна гра нашої зв’язуючої Е. Коваленко, атаки першим темпом від В. Гладченко і А. Медяник, потужні кроси з країв сітки від М. Козирєвої і К. Ісаєвої та впевнена гра у захисті, не залишили суперницям ані найменшого шансу на успіх. Перемога дворічанської команди з «сухим» рахунком 2:0 (15:8; 15:4) є тому зайвим підтвердженням. Останній матч групового раунду очікувався з найбільшим інтересом. До його початку без очкових втрат підійшли команди Дворічанського і Чугуївського районів, які в очній боротьбі мали визначити володарів путівок до головного фіналу і матчу за «бронзу». Наша команда розпочала гру розмірено, зумівши нейтралізувати дії головної атакуючою команди суперниць. Впевненими подачами дворічанки «вибивали» суперниць із гри, а потужні атаки носили гостроатакуючий характер. Рахунок першого сету чітко відобразив перебіг подій на майданчику – 15:8. В другій партії перевага наших землячок була ще більш відчутною – 15:3 і 2:0. Прогнозовано наша команда вийшла до фіналу.

У протилежній підгрупі події розвивалися за подібним сценарієм. Семимильними кроками, переважаючи суперниць у всіх компонентах гри, до омріяного фіналу рухалася команда Близнюківського району – фаворит не тільки звітних змагань, а й усіх жіночих волейбольних протистоянь у рамках обласних змагань останніх, мабуть, років тридцяти… Наші одвічні суперниці на шляху до фіналу по черзі впевнено переграли команди Люботина, Сахновщинського і Кегичівського районів з однаковим рахунком 2:0.

Команди, які посіли другі місця у групах – волейболістки Чугуївського і Сахновщинського районів області, розіграли «бронзові» нагороди. Впевнену перемогу з рахунком 2:0 здобули чугуївські волейболістки. До головного фінального протистояння найсильніші команди підійшли з максимальним рівнем концентрації і налаштування. Вирішальний матч дня став колоритним завершенням жіночих волейбольних баталій. Дворічанкам належало утримати чемпіонське звання, здобуте рік тому у запеклому протистоянні саме з командою Близнюківщини. Суперниці будь що намагалися не відступити від традиції останніх років і посунути з трону чинних володарок чемпіонського звання. Значно оновлений і омолоджений склад команди суперниць придав грі опоненток ще більшого колориту, швидкості і потужності, піднісши для нашої команди кілька сюрпризів у вигляді молодих волейболісток, з грою яких наші дівчата ще не були знайомі. Втім, дворічанська команда протиставила суперницям чітку організацію гри, застосувавши у фіналі гру з ліберо. Фінальна гра для нас розпочалася з рахунку 0:2, але то був найбільший відрив однієї з команд у рахунку. Надалі команди чітко відіграли у захисті, безпомилково діяли в атаці і до фінального відрізку підійшли маючи паритет в рахунку – 18:18. На фінішному відрізку три поспіль силові подачі виконала Валерія Каща, забезпечивши команді відрив у рахунку. До завершення партії дворічанські дівчата зберегли перевагу в рахунку, а переможну крапку у першому сеті поставила Е. Коваленко, виконавши чіткий «ейс» з подачі – 25:21. Перемога в стартовій партії придала впевненості нашим дівчатам, натомість гра суперниць значно втратила у надійності. Хоча старт другого ігрового відрізку все ж таки був за суперницями. За рахунку 3:6 наша команда взяла перерву і потужним ривком змусила піти на вимушену перерву суперниць двічі поспіль – 6:7 і 8:12. Але стримати натиск наших волейболісток суперницям не вдалося. У нашої команди «полетіла» подача, різнобічно діяли дівчата в атаці, продуктивно у дограванні і надійно у захисті. З часом перевага сягнула двозначної – 18:9. Суперниці вжили останньої спроби піти від поразки, здобувши чотири очки поспіль, але марно. Коротка перерва від нашої команди (18:13) і внесені корективи дали змогу провести потужну кінцівку. Справжня чемпіонська гра нашої команди на фініші другої партії дозволила нашому колективу зберегти чемпіонське звання, а переможну крапку в матчі, як і належить, потужним ударом поставила капітан команди Анастасія Медяник – 25:14 і 2:0. Дворічанки – чемпіонки області з волейболу!

У «золотому» складі нашої команди виступали: Анастасія Медяник (капітан), Елєна Коваленко, Валерія Каща, Валерія Гладченко, Вікторія Рущак, Марина Козирєва, Катерина Ісаєва та Юлія Громова. Тренер команди – Людмила Анатоліївна Каща.

Щиро вітаю нашу жіночу команду, яка підтримала почин чоловічої збірної і з гідним результатом завершила сезон класичного волейболу. Знову волейбольні команди чоловіків і жінок внесли «золоті» переможні очки у скарбничку нашого району в заліку обласної Спартакіади. Загалом, наші дівчата здобули п’яту перемогу за вісім останніх років у заліку обласної Спартакіади і по праву належать до числа найсильніших волейбольних команд області. Ще тричі наша команда здобувала «срібло».

В. Каща

фото
 Н.Манзюк
О.Коваленко

Переглядів: 447 | Додав: montecarloua | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: