MENU

22:05
Першість Харківської області з волейболу за програмою обласної Спартакіади серед жіночих команд: За крок до бронзи!

    7 квітня 2017 року на волейбольних майданчиках Харківського обласного вищого училища фізичної культури та спорту відбулися змагання з волейболу за програмою обласної Спартакіади з видів спорту серед районів та міст обласного значення серед жіночих команд І групи.
    За головні трофеї змагалося 14 волейбольних дружин, які були розбиті на чотири підгрупи. У підгрупах команди грали за коловою системою, і переможці виходили до фінальної стадії змагань, а інші команди змагалися за 5-14 місця. Тож перед нашою волейбольною дружиною стояло завдання вийти переможцем у групі, з чим куп’янчанки успішно впоралися.   
    До четвертої групи, де виступали наші землячки, потрапили команди міст Ізюма, Чугуєва та Красноградського району. У першій грі дівчата нашої команди здолали суперниць з Красноградського району з рахунком 2:1 (11:15, 15:9, 15:4). Впевнено здолали і волейболісток з Чугуєва – 2:0 (15:7, 15:6). Не було проблем і в останньому груповому поєдинку з командою м. Ізюма. Перемога з рахунком 2:0 (15:5, 15:10) вивела команду до фінальних поєдинків.
    У півфінальній серії, як і в минулому році, куп’янські волейболістки потрапили на сильну команду, чемпіонів 2016 року, збірну Дергачівського району, яка була представлена вихованками Харківської державної зооветеринарної академії. До того ж наша команда на одну гру зіграла більше ніж інші суперниці та і виступала через технічні причини без замін –  команда складалася  з шістьох спортсменок. Тож гра закінчилася не на нашу користь – 0: 2 (9:15, 8:15). З таким же рахунком у грі за третю сходинку наші дівчата поступилися волейболісткам з Балаклеї (8:15, 10:15). Як і у минулому році наші волейболістки посіли четверту сходинку, зупинившись всього за крок від бронзових медалей. Але це теж неабиякий успіх для куп’янського волейболу: за чотири останні роки жіноча збірна команда не опускалася нижче четвертого місця, а у 2015 році була бронзовим призером обласних змагань. У фінальній грі за чемпіонство волейболістки Дергачівського району з рахунком 2:0 (15:9, 15:7) взяли верх над командою Первомайського району,  повторивши минулорічний успіх, і знову стали чемпіонами.
    За збірну команду міста виступали   Наталія Корнілова, вчитель НВК №2, Валерія Сівні, вихованка Корнілової Н.М., нині студентка ВНЗ м. Харкова,  Яна Шахова та Ганна Бондар, викладачі медичного коледжу,  Юлія Демченко та Кристина Павленко, студентки цього ж закладу, Любов Маринич, працівниця приватного підприємства. Відділ фізичної культури та спорту висловлює велику подяку директору Куп’янського медичного коледжу ім. М.Шкарлетової  Олегу Миколайовичу Брянцеву, начальнику відділу освіти Куп’янської міської ради Світлані Михайлівні Пасічник, керівнику приватного підприємства Наталії Іванівні Тур за допомогу та порозуміння у формуванні збірної команди міста.


Ю.Фефилов
 

Категорія: Новости ФВХО | Переглядів: 531 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: