MENU

22:26
ПІД ЗВУКИ ПЕРЕМОЖНОГО МАРШУ

    Восьмий розіграш волейбольного турніру на Кубок Почесного громадянина Дворічанського району, генерального директора ПСП «Вільшанське» Віктора Івановича Лебединського став вінцем волейбольного сезону 2016-2017 років. Традиційно, розіграш турніру відбувся напередодні Дня Великої Перемоги. Урочисті слова привітання від організатора турніру і пісня всіх часів і поколінь – «День Победы», яка стала неофіційним гімном святкових змагань волейболістів, нікого не залишила байдужим серед присутніх в спортивному залі.

          На цьогорічний турнір запрошення отримали чотири команди – учасниці першості Дворічанського району, які мали змогу підсилити свої склади двома гравцями-легіонерами. Такий крок організаторів безумовно завжди додає цікавості турніру, який проходить у красивій спортивній боротьбі. У спортивну суперечку вступили команди «Нива» (Вільшана), «Родіна» (Богданівське), «Оскіл» (Тополі) і «Факел» (Колодязне). Окрім топільчан, які вперше виявили бажання грати в турнірі, всі інші команди старожили подібних змагань. Боротьба очікувалася особлива і глядачі налаштовувалися на підтримку. Забігаючи наперед зазначу, що фінальний акорд сезону класичного волейболу на Дворічанщині вдався на славу!

         В матчі відкриття турніру зіграли п’ятиразовий володар титулу вільшанська «Нива» і «Оскіл», який з гідністю розпочав партію і зовсім не тушувався перед іменитими суперниками. А у складі одного з фаворитів змагань на майданчик вийшли відомі гравці далеко за межами області і України – Сергій Коваленко, Денис Міхно і Родіон Чміль. Під стать їм діяли і місцеві волейболісти. Втім, початок стартового сету ознаменувався активними діями топільчан на блокуванні, а вільшанці запам’яталися декількома неточними ударами в аут. Але з часом у останніх все стало на свої місця у плані побудови атак, якими вміло керував зв’язуючий гравець О.Коваленко. М’яч все частіше долітав до полу після потужних ударів атакуючих гравців, які раз-по-раз зривали аплодисменти на трибунах. Натомість атаки гравців «Оскола» все частіше наражалися на активний блок високорослих опонентів і на цьому захлиналися. Перша партія була за вільшанськими волейболістами – 25:17. В другому сеті «Нива» розпочала активно і не дала суперникам змоги аби розігнати свої атаки. Гравцям «Оскола», склад яких підсилили куп’янські волейболісти, банально не вистачало досвіду участі в подібних змаганнях, зіграності між партнерами і в деякій мірі майстерності, хоча у бажанні грати команді не відмовиш – 2:0 (25:17; 25:20).

         В другому матчі на майданчику зійшлися у спортивній суперечці «Родіна» і «Факел», команди, запеклі протистояння між якими в останні роки ще не стерлися в пам’яті шанувальників волейболу. Команда О.Шишкунова на звітному турнірі мала більш представницький склад гравців, серед яких окрім місцевих виконавців виділялися С.Невядомський і М.Арбузов. Колодязняни ж, навпаки – стали єдиною командою, що зіграла турнір без залучення до складу легіонерів, а поклалися на сили та вміння лише вихованців місцевого волейболу. Різниця у класі позначилася на грі і рахунку із самого початку партії. Високорослі гравці «Родіни» впевнено перегравали суперників в боротьбі на сітці і намагалися урізноманітнити гру атаками із задньої лінії. З часом перевага команди з Богданівського ставала дедалі відчутнішою і волейболісти без особливих проблем довели матч до перемоги – 2:0 (25:14; 25:13).

         Після першого туру стало зрозуміло, що боротьбу за перемогу на турнірі поведуть «Родіна» і «Нива». Дві інші команди, при всій повазі до учасників, виглядали дещо слабкіше і їм була відведена роль в боротьбі за «бронзу». Хоча, прогнози в спорті річ не надто вдячна, але гра команд говорила сама за себе. У другому турі дива не трапилося. Команди-лідери після стартових поєдинків помінялися суперниками і «поклали» у власний переможний кошик по запланованій перемозі, зробивши ще один крок уперед в боротьбі за головний приз турніру. Волейболісти «Родіни» впевнено здолали опір «Оскола» в двох сетах (25:11; 25:19), а «Нива» не мала проблем у грі проти «Факела», надавши молодим волейболістам урок майстерності – 2:0 (25:17; 25:15).

         Весь зал жив очікуванням вирішальних поєдинків, які мали визначити володарів призових місць. У боротьбі за третю сходинку посперечалися «Факел» і «Оскіл». Відчувши свою гру, перед в рахунку повели молоді волейболісти колодязненської команди і тривалий час диктували умови гри опонентам. Але вирішальним в партії став фінішний відрізок. Топільчани за рахунок досвіду спочатку вирівняли становище (21:21), а потім в буквальному розумінні слова «вирвали» кінцівку партії – 25:23. Другий сет пройшов за аналогічним сценарієм, тільки, здалося, що налаштування молодих волейболістів «Факела» мали більш серйозний намір. Але, знову ведучи в рахунку, команда припустилася ряду помилок наприкінці сету, дозволила суперникам підібратися впритул в рахунку (21:22), використати останній тайм-аут і здобути переможні чотири очки. Неймовірна кінцівка від топільчан принесла їм заслужену перемогу «на характері» і третє місце у дебютному для себе турнірі.

         А глядачі чекали на вирішальний двобій – матч чемпіонів, матч амбітної молодої команди, яка захищає честь Богданівського і потужного суперника, опонента з досвідом великих перемог, команди з традиціями і досвідченими виконавцями у складі – представників вільшанської «Ниви». Сказати, що гра захоплювала, значить не сказати нічого взагалі. Матч був гідним фіналу, гідним протистоянням колоритних суперників, феєричним завершенням сезону! Скажу відверто, матч виглядав дуже привабливо, а гра окремих волейболістів просто дарувала насолоду від виконавської майстерності. В першій партії стартовий відрив «Ниви» змусив опонентів брати тайм-аут (6:10), а згодом ще одна зупинка у грі знадобилася богданівцям (12:17). Ця неповна хвилина перепочинку і внесені корективи у гру стали, напевне, вирішальними. Рахунок стрімко скорочувався і перевага вільшанців танула на очах. Фініш партії обіцяв цікаву розв’язку. Дві перерви від «Ниви» (18:16 і 22:24) не могли вже зупинити суперників і завадити їм святкувати яскраву вікторію у стартовому сеті фіналу. Це було щось неймовірне – «Родіна» «витягла» партію, програючи в шість м’ячів! Та ще й у грі проти яких суперників!

         Друга партія обіцяла боротьбу. В самому її початку, не бажаючи втрачати ініціативу у грі, на перерву пішли підопічні О.Шишкунова (5:6) і зуміли знову за короткий проміжок часу перехопити ініціативу і повести в рахунку. Аби сколихнути гру і повернути в своє русло, вільшанці взяли тайм-аут (11:16), але голодні до спортивних перемог молоді суперники нарощували темп атак і все далі віддалялися в рахунку. Остання надія на порятунок для «Ниви» в партії і матчі була за рахунку 15:22, коли вільшанці використали другу перерву, але то, скоріше за все, було схоже на спортивну агонію. «Родіна» тріумфувала і гравці не приховували радості від перемоги над іменитими суперниками! Це лише друга перемога для команди на такому турнірі, тож  радість гравців цілком закономірна. У складі переможців виступали: Дмитро Дацик, Максим Сєрік, Дмитро Медяник, Павло Кравченко, Олександр Омельченко, Максим Кісіль, Станіслав Невядомський і Микита Арбузов.

          В ході церемонії нагородження особистими спортивними призами відзначено кращих гравців у складах команд. Нагороди від організаторів отримали: Артур Глушко («Факел»), Богдан Семененко («Оскіл»), Родіон Чміль («Нива») і Станіслав Невядомський («Родіна»). Всі гравці команд-призерів нагороджені медалями відповідних ступенів з логотипом турніру, а всі команди-учасниці відзначені пам’ятними грамотами. Перехідний почесний кубок щонайменше рік прикрашати спортивну вітрину нинішніх переможців. А вже за рік з новими пристрастями закиплять спортивні баталії на волейбольному турнірі з нагоди Дня Великої Перемоги. І нехай запеклі протистояння і протиборства вирують і киплять тільки на спортивних майданчиках. Дякуємо всім за турнір від імені організаторів, дякуємо за красиве і гідне завершення святкового турніру, дякуємо за прекрасний сезон волейболістам. Щастя вам усім, миру і добробуту на довгі роки! Зі святом Перемоги, шановні любителі волейболу!!!

 

В. Каща
Фото В. Кіптілого

 

Категорія: Новости ФВХО | Переглядів: 694 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: