MENU

13:04
Підсумки заключного у 2014 році Виконкому ФВУ

xikh-zvitnyi-konhres-federatsii-voleibolu-ukrainyНа останньому засіданнi Виконавчого комітету Федерації волейболу України були вiдзначенi такi події:

Подяка патріарху

Засідання розпочалось із привітання із 75-річним ювілеєм голови арбітражної комісії ФВУ Анатолія Коваленка. Один з патріархів вітчизняної волейбольної Феміди був відзначений за видатні заслуги у розвитку гри Почесною грамотою ФВУ, яку йому урочисто вручив президент Федерації Володимир Туровський.

 

Кубок України під ялинку

Голова Директорату, перший віце-президент ФВУ Олександр Бібер повідомив про підсумки роботи мандатної комісії та хід національних змагань сезону 2014-2015 рр. Були затверджені дати проведення фінальних частин Кубку України. Зокрема, вирішальний етап цього турніру серед жінок відбудеться з 22—24 грудня в місті Южний Одеської області. Також в кінці грудня визначиться й володар Кубку України серед чоловічих команд. Турнір пройде в Харкові, дата проведення ще узгоджується.

 

Зміни в правилах волейболу

Оскільки на останньому Конгресі FIVB були прийняті суттєві зміни в міжнародних правилах волейболу, члени Виконкому постановили, що з 1 грудня 2014 року відповідні нововведення діятимуть і у всіх національних змаганнях. «Найсуттєвіша зміна стосується торкання гравцем сітки під час ігрової дії з м’ячем. Відтепер це вважатиметься порушенням правил і буде призводити до програшу командою очка, -- відзначив Олександр Бібер. -- Ми вже розіслали арбітрам відповідні методичні настанови, також повідомимо і команди про нове трактування правил».

ЗМІНИ ДО ВОЛЕЙБОЛЬНИХ ПРАВИЛ схвалених 34-м конгресом FIVB 2014

Крім того, внесені зміни в Регламент змагань поточного сезону. Починаючи з 1 грудня у матчах всіх ліг та Кубку України передбачатиметься лише одна технічна перерва на одну партію (за рахунку «12» на користь однієї з команд), крім п’ятого сету. Змінюється склад бригади суддів, відтепер кількість арбітрів на лініях зменшено до двох, за виключенням матчів фінальної частини Суперліги та вирішального етапу Кубку, де на лініях працюватимуть по чотири рефері. Ці заходи застосовуються з метою економії людських та матеріальних ресурсів.

Йдучи на зустріч колективам вищої ліги, Виконком ФВУ прийняв рішення зменшити у два рази розмір заявочного внеску для клубів вищої ліги.

 

«Пляжники» на висоті

Члени виконкому підбили підсумки участі національних та юніорських збірних команд України в офіційних міжнародних турнірах 2014 року та затвердили плани їхньої підготовки до сезону 2015 року.

При розгляді звіту Комісії ФВУ з волейболу пляжного, було відзначено успіхи «пляжників» у році, що минає. Пишатися у цьому виді волейболу нам, як відомо, є чим: українська пара Попов/Денін посіла третє місце у фіналі чемпіонату EEVZA-2014 та здобула золоті нагороди в одному з турів. Юніорський дует Ковальов/Плотницький завоював срібло на цьогорічному чемпіонаті світу серед 19-річних та був учасником Юнацьких Олімпійських ігор. І чоловіча, і жіноча команди України з волейболу пляжного перемогли на першому етапі Континентального Кубку Європи-2014.

Виконком Федерації розглянув підсумки змагань за Кубок України серед ветеранів та погодився з проектом плану діяльності Асоціації ветеранів волейболу України у 2015 році. Також були затверджені плани роботи та склади постійних комісій ФВУ на наступний рік.

 

2015-й -- рік волейболу

Присутні обговорили хід підготовки до 90-річного ювілею українського волейболу -- цю дату вітчизняна волейбольна родина відзначатиме протягом усього 2015 року. В планах Федерації волейболу України видання книги енциклопедичного характеру, в якій любителі спорту знайдуть докладну та пізнавальну інформацію про значні події та особистостей, що прославляли український волейбол усі ці 90 років.

 

Реформа спорту на марші

Актуальною є наразі і тема реформування спортивної галузі нашої держави, у зв’язку з чим перед волейбольною громадою постають нові серйозні виклики. Виконком зобов’язав юридичну комісію Федерації активно долучитись до процесу розробки законодавчої бази реформи з врахуванням інтересів волейбольного співтовариства.

Виконком визнав необхідність більш тісної співпраці між Федерацією та Міністерством освіти і науки України в питаннях розвитку волейболу. Ця взаємодія відбуватиметься на основі відповідного договору, над узгодженням якого нині спільно працюють представники Комітету з фізичного виховання і спорту Міністерства та профільні комісії Федерації.

 

 

Прес-служба ФВУ

Переглядів: 550 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: