MENU

13:19
Початок волейбольного сезону у Харківському районі

    Вже стало доброю традицією, що спортивний рік у Харківському районі розпочинають змагання за участю аматорських команд волейболістів, и перед початком головної події - чемпіонату району – учасники змагань «куштують на зуб» одне одного у серії турнірів. Так, у самому віддаленому куточку району – селі Стрілече - відбувся Новорічний Кубок, який зібрав команди з сел Липці, Лук’янці і Стрілече. Протягом всього турніру не мала рівних собі команда «Медик - 1» с. Стрілече, адже з першої же зустрічі вона захопила лідерство і утримала його, не програвши жодної гри своїм суперникам. Отже, і переможцем у цьому турнірі стала команда «Медик - 1» с. Стрілече.
    Традиційний Кубок пам’яті активіста фізкультурного руху Г. Я Ляшенко зібрав в м. Південне місцеві команди, а також колективи з міста Харкова і селища Пісочин. Після серії ігор, зіграних за коловою системою, перемогу у турнірі виборола місцева команда «Южний - 1».
    Кубок відкриття сезону серед команд липецького напрямку був розіграний останніми вихідними на спортивній базі села Циркуни. Поборотися за головну нагороду турніру з’їхалися команди з селища Безлюдівка, сел Стрілече, Липці, Лук’янці і місцеві аматори. За допомогою жеребкування учасники змагань були розбиті на дві підгрупи, де провели свої зустрічі за коловою системою. Переможці з  кожної підгрупи - команда «Орбіта»  с. Циркуни і «Медик - 1» с. Стрілече - зустрілися на волейбольному майданчику у фінальному двобої, де і визначився переможець турніру - «Орбіта»  с. Циркуни.
    У кожному з вищезазначених турнірів від Харківського районного спортивного клубу команди – переможниці були нагороджені пам’ятними кубками і дипломами, а команди – призери – дипломами відповідних ступенів. Також іменними дипломами були відзначені кращі гравці турнірів.
    Минули вихідні відзначилися ще одною спортивною подією у районі: був розіграний Кубок з волейболу пам‘яті Героя Радянського Союзу Костянтина Курячого, який  вже в  43 – й раз, починаючи з 1973 року, відбувається на спортивній базі селища Високий в останню неділю січня. У різні роки переможцями турніру ставали: місто Харків – 6 разів, команда селища Високий – 7 разів, команда міста Люботина – 11 разів, команда Артемівського МПД ДП «Укрспірт»  - 13 разів. До слова, «крайню» свою перемогу артемівці вибороли у січні 2015 року. Цього року головну нагороду почесного турніру розігрували колективи з міста Південного, Харкова, селища Високий тощо. За доброю традицією під час урочистого шикування команд, що передує початку змагань, було піднято державний прапор, у спортивному залі пролунав гімн України, і після вступної частини заходу турнір 2016 року було відкрито.  Доречи, початок 2016 року для спортивної спільноти району також був відмічений приємною подією: в новий спортивний сезон спортсмени селища Високий увійшли з оновленим спортивним залом, і ця подія підкреслювала урочистість заходу. Отже, згідно з регламентом, змагання проходили за коловою системою «кожний з кожним» і чисельні вболівальники галасно і завзято підтримували свої команди, адже високий темп ігор і азарт, які вирували на майданчику, не поступалися за виразом емоцій змаганням вищого рівня. Отже, за результатом серії ігор  було визначено володаря головної нагороди – команду ВК «Южний - 2» м. Південне. До речі, це вже друга перемога команди з міста Південного. Вперше головну нагороду цього Кубку південноміський колектив вигравав ще в далекому 1976 році.
    Хочеться виразити вдячність спортсменам за те, що у всі роки і попри всі негаразди, вони активно підтримують спортивний рух у нашому районі та залучають до занять спортом місцеву молодь. Попереду ще будуть відбуватися змагання з волейболу класичного, пляжного та різноманітні турніри. Побажаємо нашим аматорам спортивної наснаги, бажання і можливості грати у таку динамічну, захоплюючу і у деякому сенсі інтелектуальну гру, як волейбол.
    
Ю. Авдеева

Фото автора

 

Переглядів: 565 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: