MENU

23:27
ПОЛОВИНА ДИСТАНЦІЇ ПОЗАДУ

    Завершення календарного року символізувало закінчення першого кола змагань волейбольного районного чемпіонату серед чоловічих команд колективів фізкультури. В заключному турі команди знову порадували вболівальників яскравими миттєвостями гри. Символічно, що на екваторі змагань, жодна з команд не залишилася без набраних очок. Такий розвиток подій свідчить про те, що в другому колі змагань очікується неабияка боротьба за місця на чолі таблиці. А поки що підведемо підсумки половини турнірного шляху команд у першому колі змагань.
    Ігри останнього туру першими розпочинали команди, які розташувалися поряд в табелі про ранги. Зазвичай кажуть, що перемога в таких матчах на вагу золота… За яку саме сходинку в підсумку боротимуться команди, покаже час, а наразі вони з’ясовували стосунки як друга і третя команди турнірної таблиці.

«Факел» (Колодязне) – «Оскіл» (Куп’янськ) 
1:3 (20:25; 25:22; 20:25; 16:25)


     Молоді волейболісти «Факела», традиційно для себе, довго «запрягали» і в цій грі, чим скористалися гості з Куп’янщини, здолавши колодязнян в першому сеті. Лише в другій партії молодь «прокинулася» і заграла так, як подобає. Своєю активністю хлопці «розбудили» вболівальників і за шаленої підтримки на трибунах вирвали перемогу в партії в красивому ігровому стилі. Такий початок обіцяв цікаву боротьбу в наступних партіях.
Третій сет став вирішальним у досягненні психологічної та ігрової переваги. Довгий час гра була рівною і нагадувала шальки терезів. Та ближче до завершення партії куп’янчани додали у грі, досягли успіху на блокуванні та в дограванні, тоді як декілька невпевнених атак негативно вплинули на молодих гравців «Факела». Кінцівку краще провели гості і повели в рахунку за партіями.
     Четвертий сет розпочався з рівної боротьби. Але поступово іскра у грі наших земляків згасла. Колодязняни виявилися не готовими до натиску гостей, які впевнено довели партію і матч до перемоги. Звітна вікторія дозволила «Осколу» закріпитися на другому місці і забезпечити комфортний відрив від переслідувачів.

     Наступний матч очікувався з великим інтересом. Ще б пак, адже на майданчик вийшли кращі гравці районного волейболу різних поколінь. Ігри між цими суперниками завжди проходять в динамічній боротьбі і звітний поєдинок не став виключенням. І хоча на матч команди витратили лише три сети, гра обох колективів залишила приємне враження.


«Родина» (Жовтневе) – «Ветеран» (збірна району) 
3:0 (26:24; 25:20; 26:24)


    Активний початок від ветеранів дещо пригнітив командні дії лідера чемпіонату. Саме «Родина» вдалася до першої зупинки гри в середині партії, коли відрив в рахунку на користь досвідчених волейболістів сягнув чотирьох очок. Але вже після перерви ветерани продовжили нарощувати перевагу і вели в рахунку до самого фінішного відрізку. Рішучі дії чинних чемпіонів наприкінці партії змушують суперників брати перерву двічі поспіль – марно, «Родина» відставання вміло ліквідувала. Згодом рахунок вже рівний, команди по черзі беруть очки на подачі суперників, а в самій кінцівці партії фортуна відвернулася від ветеранів.
Зі старту другої партії команди обрали швидкий темп гри і розвитку подій в рахунку. За таких обставин краща фізична готовність більш молодої команди лідерів принесла їм перевагу в рахунку на фінішному відрізку сету.
     Третя партія стала останньою в цікавому протистоянні, але такі матчі можна залюбки дивитися нескінченно. Старт партії за командою «Родина», але відрив в рахунку в п’ять очок «розтанув», як навесні сніг, ближче до середини сету, коли ініціативу перехопили ветерани. Завершення партії знову ознаменувалося круто закрученим сюжетом боротьби за кожен м’яч, за кожне очко. За рахунку 19:23 «Родина» бере перший тай-аут, що дало змогу лише розділити ще по очку з суперником в наступних розіграшах. Рахунок 20:24 давав надію як мінімум ще на одну партію цікавого протистояння, але… Просто неймовірна гра в кінці партії від чемпіонів змусила ветеранів двічі брати перерву. На превеликий жаль для вболівальників, які жадали продовження боротьби в наступних партіях, за неймовірних зусиль, «Родина» «вирвала» і третій ігровий відрізок у ветеранів і перемогла в матчі. Такі поєдинки, який став кращим матчем ігрового дня і, напевне, всього першого кола, запам’ятовуються надовго.

      Завершальним протистоянням першого кола стала гра між командами з нижньої частини турнірної таблиці. Але, як свідчив вже не один поєдинок, у видовищності це не втратило.

«Нива» (Вільшана) – «Колос» (Рідкодуб) 
0:3 (18:25; 20:25; 14:25)

 

     Рідкодубівці, які до звітного матчу програли всі чотири поєдинки, але в кожному з них брали по сету і демонстрували цілком пристойну гру, аж ніяк не заслуговували на роль аутсайдера першого кола. Цю тезу команда намагалася спростити в останньому матчі першої частини чемпіонату. На гру гравці «Колоса» вийшли з рішучими намірами записати залікові бали в актив. За рівної гри в перших двох партіях зі старту, рідкодубівські волейболісти неодмінно брали гору в кінці сету. В цьому матчі їм вдавалася гра в атаці і в захисті, команда діяла рішуче і злагоджено.
      На вирішальний сет команда вийшла зарядженою на перемогу і, вперше записавши за гру дві переможні партії в актив, впевнено довела матч до логічного переможного завершення. 
Звітна перемога дозволила «Колосу» уникнути останнього рядка в таблиці, що ще більше заплутало турнірне становище команд. 
       А ось як виглядає повна таблиця за підсумками першого кола змагань:  

      Матчі другої частини чемпіонату стартують вже в Новому році. Захоплююча боротьба з непередбачуваним результатом чекає на вболівальників в перших числах січня. Запрошуємо на волейбол!       

В. Каща

 

Представляємо команди, 
що беруть участь в чемпіонаті Дворічанського району з волейболу
 в сезоні 2014-2015


Команда «Родина» (с.Жовтневе) 

Переглядів: 718 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: