MENU

14:47
ПОРА ВИРІШАЛЬНИХ МАТЧІВ

Команда «Колос» с.Рідкодуб

         В передостанній змагальний день в чемпіонаті району серед чоловічих команд було зіграно три матчі. Десять зіграних партій командами були по-своєму цікавими і зібрали на трибунах місцевого спортивного комплексу чималу аудиторію вболівальників. І хоча два поєдинки з трьох завершилися  «сухими» перемогами команд, градусу боротьби на майданчику це не зменшило. А матчем дня можна сміливо назвати зустріч лідера і аутсайдера турніру, який задав ігровий тон і підняв настрій вболівальникам. Першими на майданчик вийшли команди

 

«Нива» (Вільшана) – «Родина» (Жовтневе)

1:3 (21:25; 30:32; 25:19; 21:25)

На матч звітного туру «Родина» знову вийшла без своїх лідерів у складі, що, без сумніву, давало шанс і певні розрахунки на позитивний результат для їх суперників. Це чудово розуміли гравці «Ниви», які були зарядженими на боротьбу. До часу на майданчику точилася рівна боротьба. Та от тільки кінцівку першої партії вільшанці програли, як мовиться, на самому прапорцю.

Cерйозність намірів в боротьбі з лідером «Нива» довела в другому сеті, коли разом з суперником влаштувала волейбольну феєрію на майданчику. Лідерство в рахунку протягом партії змушувало більше нервувати за результат чинних чемпіонів, які використали обидві перерви до фінішного відрізку. А потім було та гра, що подобається глядачам і заради якої вони люблять волейбол. Команди продемонстрували боротьбу характерів і зіграли найдовший сет сезону. Витривалішими на фініші партії виявилися чемпіони.

Після такої «перестрілки» паузу в наступній партії взяла «Родина», а «Нива» продовжила не збавляючи обертів і відновила інтригу в матчі.

Четверта партія розпочалася з деякої переваги у грі «Родини», але до середини партії на табло була нічия. І знову боротьба точилася за кожен м’яч. І в цьому випадку фортуна була на боці лідерів, які довели партію і матч в цілому до перемоги і за тур до фінішу стали недосяжними для переслідувачів, підтвердивши високе звання лідера районного волейболу третій рік поспіль.

 

«Факел» (Колодязне) – «Колос» (Рідкодуб)

0:3 (8:25; 19:25; 21:25)

Перемога в звітному поєдинку залишала для «Колоса» мізерні шанси на здобуття місця в трійці призерів. Враховуючи, звичайно, що матч останнього туру «Факелу» належало провести проти новоспеченого чемпіона, де розраховувати на перемогу, вкрай обмеженій у виборі гравців колодязненській команді, було важко. Зрозуміло, що з мотивацією у рідкодубівців було все гаразд. А от суперники матч цього туру проводили без трьох провідних гравців у складі. Суттєві зміни і перестановки у складі наклали свій відбиток на побудову командної гри і позначилися на рахунку першої партії. На майданчику була лише одна команда, яка демонструвала повну перевагу над суперником.

Надолужувати згаяне молоді вихованці тренера В.І. Глушка взялися у другій партії, коли в пошуку оптимальних кондицій продовжили «експерименти» зі складом. Та «Колос» впіймав кураж і «зачепився» за свою медальну мрію, команду було не зупинити.

Остання партія матчу стала простою констатацією факту, «Факел» на більше того дня був не здатний, хоча і намагався нав’язати супернику свою гру і спасти матч, а «Колос» на ейфорії святкував перемогу.

 

«Ветеран» (збірна району) – «Оскіл» (Купянськ)

0:3 (16:25; 17:25; 19:25)

Звітний матч став красивим завершенням ігрового дня. На майданчик вийшли представники двох волейбольних шкіл – дворічанської і куп’янської, і продемонстрували доволі непоганий волейбол.

Швидка гра і не менш швидкий набір очок зі старту матчу не дали переваги в рахунку жодній з команд. І лише в другій частині партії більш молоді куп’янські волейболісти виглядали мобільніше, встигали на блокуванні і в дограваннях – звідси і перевага в рахунку і стартова перемога.

Другу партію команди провели знову на одному диханні, от тільки гравці «Оскола» все частіше добивали м’яч до підлоги, краще захищалися і здобули цілком заслужену перемогу.

Третя партія теж пройшла за цікавої боротьби, у гостей на майданчику виділявся зв’язуючий Юрій Тепляков, чиї нестандартні дії часом визначали гру команди і ставили в тупік блокуючих гравців суперника. Ветеранам часом вдавалися атаки першим темпом, непогано атакував з країв сітки Євген Мальцев, але не вистачало цілісності у грі.

В цілому, матч викликав глядацький інтерес і став непоганим видовищем, а «Оскіл» впевнено закріпився на другому місці перед заключним ігровим днем.

 

В. Каща

Переглядів: 485 | Додав: kiosik | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: