MENU

16:38
ПОВЕРНУЛИ ЧЕМПІОНСЬКЕ ЗВАННЯ

    В рамках змагальної програми ХХУ Спартакіади області на Кубок голови обласної державної адміністрації з видів спорту, відбулися фінальні змагання обласної першості з волейболу серед жінок. Цьогорічні старти гостинно прийняв спортивно-оздоровчий комплекс Зміївської ТЕС в с. Комсомольське. На змагання серед учасниць другої групи (сільські райони) завітали жіночі команди з Дворічанського, Близнюківського, Краснокутського і Первомайського районів області. В боротьбі за коловою системою команди визначили переможця і призерів змагань.
    Перший свій матч на турнірі дворічанки проводили проти команди Краснокутського району і мали непоганий шанс для розминки і награвання ігрових кондицій. Матч завершився дуже скоро після початку і підсумував стартову перемогу нашої команди в обласних змаганнях. Рахунок зустрічі 2:0 (25:11; 25:8) на користь дворічанських волейболісток. В матчі відкриття команда Близнюківського району переграла опонентів з Первомайського району з тим же рахунком 2:0.


 

    В другому турі близнюківська команда не мала проблем в досягненні результату проти наших перших суперниць – 2:0, а наші волейболістки вщент розтрощили на майданчику команду Первомайського району – 2:0 (25:5; 25:8), перемігши за рахунок потужних і виважених подач і швидких коротких розіграшів на дограванні.
    Відповідь на всі запитання стосовно визначення місць команд в турнірному протистоянні мав дати останній тур. В боротьбі за третє місце зійшлися команди-невдахи попередніх двох турів. Вперта суперечка за третю позицію принесла перемогу більш мобільній команді з Краснокутського району з рахунком 2:0, де переможець в кожній з партій визначався на самому фінішному відрізку.
    Ще більш захоплюючим видовищем став матч за перше місце. В ньому, як і в останні роки обласних волейбольних протистоянь, зійшлися волейболістки Дворічанського і Близнюківського районів. Дуже досвідчений і амбітний склад наших суперниць, минулорічний “кривдник” дворічанок у фіналі, почав гру зібрано і бойовито. Натомість, молода команда наших дівчат, виглядала більш потужно в атакувальних діях і мріяла повернути чемпіонське звання, яке здобували волейболістки старшого покоління два роки тому. На боці наших дівчат була і жага до перемоги та завзятість, з якою вони розпочали стартову партію фінального протистояння. Проте на фінішному відрізку першої партії сильнішими виявилися суперниці – 23:25. Другий сет наші дівчата розпочали потужно, прибрали ініціативу до своїх рук, постійно нарощували ігрову міць і впевнено перемогли з рахунком 25:16. Все, як і торік, мав вирішувати тай-брейк. Стартовий натиск вирішальної партії був за суперницями, котрі до зміни сторін вели 8:6. І надалі наші візаві продовжували вести перед аж до рахунку 12:12. Програні два м’ячі нашими дівчатами зробили ситуацію майже патовою, але з неї дворічани вийшли з честю. Спочатку відіграна подача у суперниць, потім два виграні м’ячі безпосередньо з подачі і, нарешті, вдале переможне догравання. Отож, перемога в третій партії з рахунком 16:14 приносить нашій команді перемогу у головному матчі з рахунком 2:1 і дворічанки повертають собі чемпіонське звання.

 


    Кубком і грамотою нашу команду нагородили представники Департаменту у справах молоді та спорту обласної державної адміністрації, а кожна волейболістка отримала пам’ятну медаль з логотипом за перемогу на обласних змаганнях серед жінок. У складі чемпіонок області, яких готувала до змагань тренер Л.А. Каща, виступали Анастасія Медяник, Ольга Летуча, Валерія Каща, Ольга Антіпова, Кристина Павленко, Юлія Демченко, Марина Налигач і Ольга Смірнова. Вітаємо дівчат з перемогою і зичимо подальших успішних стартів і вдалих фінішів на змаганнях різного рівня!
 

В. Каща

 

Переглядів: 739 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 6
1 Сергей  
А почему не написали про первый тур соревнований?И почему не свести финалисток, и не выяснить кто лучший?Чем команда Двуречанского района лучше команды Дергачевского района?

2 volley-kharkiv  
а вы напишите нам про первый тур соревнований! тем более что лучшие журналисты нашего сайта получают каждый год подарки

3 Владимир  
Наверное вопрос должен звучать так "Почему не написали про результаты ПЕРВОЙ группы?".
На протяжении уже многих лет в рамках ежегодной спартакиады Харьковской области играется по сути два разных волейбольных турнира - чемпионат области по первой группе и чемпионат области по второй группе. Причем районные команды в группах определены однозначно, по соотношению количества жителей, а не по спортивному признаку.
И поэтому каждый год мы имеем две команды которые могут полноправно называть себя ЧЕМПИОНКАМИ области.
Вопрос определения "СУПЕРЧЕМПИОНА" напрашивается сам собой, но как в своё время объяснили в спорткомитете - он не входит в задачи спартакиады. cool

4 volley-kharkiv  
и таких интересных решений я уже много слышал sad

5 Сергей  
Во второй группе что играла Двуречная выступало всего 4 команды. А в первой группе играло 8 команд.

6 Владимир  
По условиям спартакиады в итоговый зачет идут 8 лучших результатов по видам спорта (3 игровых как минимум). По этому многие решают не выставлять команды в "не прекспективных" для себя видах и спортсмены лишаются возможности проявить себя на областном уровне. Часто руководители решают, что финансово выгодней (читай:"есть возможность") свозить двух теннисистов (шахматистов) чем 8-12 волейболистов (футболистов).
Как итог такой ситуации, в разные году в первой и второй группах наблюдается различный перекос в количестве участвующих команд.
Как плюс - на сегодня спартакиада области это единственны областной турнир где теоретически могут играть команды всех районов и под участие в котором рассчитываются хоть какие-то деньги. Хотя и здесь без спонсорской помощи тяжело.

Имя *:
Email *:
Код *: