MENU

11:23
РОСТЕ МАЙСТЕРНІСТЬ СІЛЬСЬКИХ СПОРТСМЕНІВ!


    Вже стало доброю традицією з року в рік проводити змагання серед команд колективів фізичної культури району з нагоди свята Дня працівників сільського господарства. Слід зазначити, що з кожним роком все більший інтерес до участі в змаганнях проявляють сільські спортсмени. До змагальної програми цьогорічної Спартакіади, як і торік, було включено змагання з п’яти видів спорту. Вісім команд, які взяли старт в Спартакіаді, делегували своїх представників на змагання з шахів, російських шашок, настільного тенісу, більярду і волейболу

    Турнірні перегони представників розумових стародавніх ігор гостинно прийняв центр дитячої та юнацької творчості, де в боротьбі за коловою системою шахісти і шашкісти визначили переможців і призерів цих видів програми. В представників шахового спорту лідерство зі стартових турів захопили досвідчені турнірні бійці, які в підсумку і склали трійку призерів турніру. Здобувши п’ять з половиною очок першість здобув Г.Ковальов, який виступав за колектив Рідкодубівської сільської ради, програш переможцю коштував високої позиції В.Лиманському (Дворічанська селищна рада), котрий залишився другим. Третя сходинка підкорилася С.Міщенчуку (колектив фізкультури Колодязненської сільської ради), в активі якого чотири з половино пункти.

    Гостра боротьба до останнього туру точилася у представників російських шашок. В підсумку, маючи єдине втрачене очко, першість здобув представник селищної ради О.Кірсанов. Відразу два спортсмени набрали по чотири з половиною залікових бали, зіграли між собою бойову нічию, тому додаткові показники, як то водиться в змаганнях цього виду програми, вивели на другу сходинку в таблиці В.Молчанова (Колодязненська сільська рада), замкнув трійку В.Каліновський, представник колективу фізкультури Рідкодубівської сільської ради.

    Дещо непередбачуваною вийшла турнірна суперечка в змаганнях тенісистів. Досвідчені спортсмени зазнали невдачі вже на старті змагань, тому вирішальні поєдинки пройшли без участі головних претендентів, як здавалося до початку змагань, на нагороди. В головному матчі представник колективу фізичної культури Кутьківської сільської ради С.Золотарьов впевнено переграв тенісиста Дворічанської дільниці Куп’янської філії ПАТ «Харківгаз» М.Лаврова, який задовольнився тільки другою позицією. В матчі за третє місце Ю.Комісаров з колективу Новоєгорівської сільської ради в наднапруженому протистоянні переміг М.Фурсу, представника команди Дворічанської селищної ради.

    Ще більш сенсаційні результати поєдинків очікували на представників більярдного спорту. Вже стартові матчі завершилися невдачами для визнаного метра більярду С.Крейдуна (Дворічанська селищна рада) і В.Шишкунова (команда Жовтневої сільської ради). А сенсаційну перемогу в фіналі святкував О.Соловей з Колодязненської сільської ради, який зломив опір В.Комісарова з команди Новоєгоріської сільської ради в трьох партіях. Третя сходинка підкорилася О.Вербицькому, який виступав за команду Рідкодубівської сільської ради.

    Найбільш масовим видом Спартакіади став волейбол і це не дивно. Вид спорту, який не тільки вдало культивується на теренах нашого району, а й є одним з провідних видів спорту в регіоні. Саме з волейбольних змагань колись розпочиналися змагання з нагоди професійного свята сільгоспвиробників. І здобутки волейболістів району добре відомі за його межами. Тому, цілком закономірним стало те, що саме волейбол став вінцем змагань районної Спартакіади.

    В боротьбу за олімпійською системою розіграшу вступили вісім команд колективів фізичної культури. Вдало стартувавши в турнірі, команди Дворічанської дільниці Куп’янської філії ПАТ «Харківгаз», Жовтневої сільської ради, Дворічанської селищної ради і Колодязненської сільської ради вийшли до півфіналів турніру, залишивши за бортом змагань відповідно команди Кутьківської, Пісківської, Новоєгорівської і Рідкодубівської  сільських рад. В усіх матчах переможці були більш ніж переконливими, здобувши вікторії впевненими 2:0 за партіями.

    В першому півфіналі, дещо видозмінена в цьому змагальному сезоні, команда Жовтневої сільської ради без проблем здолала опір менш досвідченої команди газовиків – 2:0 (25:13; 25:18). 

    Другий же матч четвірки найсильніших пройшов, як мовиться, в кращих традиціях волейбольного жанру. Досвідчена команда Дворічанської селищної ради не мала проблем у першій партії проти молодого колективу Колодязненської сільської ради і перемогла 25:17. Майже з дзеркальним рахунком 25:19 перемогу в другому сеті святкували вже молоді волейболісти. Отож, переможця мав виявити тайм-брейк. Селищні волейболісти потужно стартували, а молоді колодязняни наздоганяли. Кінцівка партії вирівняла шанси команд на загальний успіх – 11:11, але останнє слово мав досвід – 16:14 в партії і 2:1 за грою вивели команду селищної ради в фінал.

    Головний матч дня не обманув очікування вболівальників, пройшов напружено і виявив переможця у вольовому трьохсетовому протистоянні. Запалу всій грі дала вже перша партія, коли за неймовірних зусиль в кінцівці перемогу вирвали селищні волейболісти 29:27. Градус напруги не зменшився і в другому відрізку матчу, коли гравці Жовтневої сільської ради вирівняли рахунок за партіями 25:21 і перевели гру в овер-тайм. Досвід, підкріплений впевненою грою, допоміг дворічанам створити стартовий відрив, але на кінцівку третьої партії, в другому поспіль напруженому поєдинку, у команди, банально, не вистаило фізичних сил і концентрації. Перемогли буденівці, які впіймали кураж у грі – 15:13 у вирішальному сеті і 2:1 в підсумку гри.

    Особистими спортивними призами і грамотами районного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» нагороджено переможців і призерів кожного виду змагальної програми. Кубками і грамотами відзначено учасників фінального матчу волейболістів. Але всі були в очікування проголошення підсумків Спартакіади в командному заліку за всіма видами програми. 

    Переможець в командному заліку, згідно Положення, визначався за найменшою сумою місць колективу в усіх видах програми. Отож, маючи в активі 19,5 очок третю сходинку посіла команда колективу фізичної культури Рідкодубівської сільської ради і це два кроки назад порівняно з минулорічною спартакіадою. Справжня боротьба розгорнулася за перемогу в загальному заліку. Дві команди – Колодязненської сільської ради і колективу фізичної культури селищної ради, набрали в підсумку однакову кількість залікових балів. Здобутки команд дали в підсумку обом колективам по 15,5 залікових пунктів. А за більшою кількістю здобутих призових місць першість здобула команда Дворічанської селищної ради, яка суттєво покращила свій доробок порівняно з минулим роком, зробивши крок на олімп аж з шостої сходинки. Друга позиція колодязнян теж є прогресом порівняно з третім місцем минулорічних змагань. 

    Переможців та призерів кубками і грамотами нагородив перший заступник голови районної державної адміністрації С.В.Міщенчук.


В. Каща

газета "Дворічанський край” №№_93-94 від 23.11.2013р.

Фото – П.Макогон


Переглядів: 754 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: