MENU

12:18
Сергій СКРИПКА: "Організатори Універсіади ошелешили нас новими суперниками"

2 червня в корейському місті Кванджу розпочинається Всесвітня Універсіада, в якій візьмуть участь і два волейбольні колективи з України. 

Чоловіча і жіноча команди нашої держави вже протягом п’яти днів знаходяться на далекій землі. І якщо дівчатам не вдалося домовитися про спаринг, то хлопці провели один товариський поєдинок. Про це, а також про деякі цікаві зміни стосовно самого турніру розповів головний тренер чоловічої збірної українських студентів Сергій СКРИПКА. Ось його коментар щодо перших днів перебування у Кванджу:

alt

– Сьогодні (30 червня. – Прим. ред.) у Кванджу задощило. Та це аж ніяк не впливає на настрій наших хлопців. Ми відразу всією командою поринули у підготовку до групового турніру з волейболу Універсіади-2015. Правда, організатори відразу ошелешили нас новими суперниками. Так, замість збірної Об’єднаних Арабських Еміратів у нашій групі гратиме команда Венесуели. Крім цієї команди, гратимемо з волейболістами Латвії, Китаю і Мексики. Стартуємо 2 липня з латвійцями.

– Яке враження від спортивної зали, в якій гратимете?

– Звичайний ігровий майданчик. Звичайно, треба звикати до настилу майданчика та інших предметів, що оточують ігрове поле. Що ми й робимо.

– Пане Сергію, чи довго шукали спаринг-партнерів для контрольного поєдинку?

– Ще в Києві ми запланували провести спаринг саме у Кванджу, щоб перевірити готовність волейболістів після тривалого перельоту та виявити проблеми в різних ланках команди. Тому відразу по прильоті оголосили, що шукаємо суперника для контрольного матчу. Першими відгукнулися волейболісти Аргентини. Потім було ще кілька пропозицій. Та ми їх вже не розглядали.

– Як вам аргентинські волейболісти?

– Цікавий суперник. Південно-американська манера ведення гри, боротьба за кожну подачу, вміють швидко і надійно поставити блок, мають кілька варіантів під час атаки. Завжди грають до останнього і борються за кожне очко. Ми зіграли чотири партії. Рахунок – 2:2. Повірте, ніякої домовленості, мовляв, що переможе дружба – цього нічого не було. Обидві команди в спарингу вирішували свої завдання, відшліфовували свої комбінації в захисті та під час атаки. Наприкінці зустрічі подякували один одному за цікаве і розмаїте тренування та сфотографувалися на пам’ять.

– Який висновок ви зробили для себе після цього спарингу?

– Укотре пересвідчився, що це матч був дуже потрібним і важливим під час підготовки до групового турніру. Нам вдалося виявити деякі недоліки в діях гравців. Тож будемо над цим працювати.

– Чи вже визначилися зі стартовим складом, який вийде на перший поєдинок з латвійською збірною?

– У моєму записнику вже занотовані прізвища хлопців, які першими вийдуть на майданчик. Правда, поки що не хотів би називати конкретні імена. До речі, всі хлопці рвуться у бій.

– Які завдання стоять перед вашою командою?

– На першому етапі ми повинні потрапити до двійки найкращих, які виходять до раунду плей-офф. Краще було б фінішувати першими, бо в тій групі, на яку ми виходимо, грає потужна збірна Росії (вона фаворит турніру), яка, мабуть, буде першою. Правда, там ще є досить сильні команди Канади та Ірану. Та не будемо загадувати наперед. Хлопці дали клятву битися за перемогу в кожному поєдинку. Адже саме так б’ються іхні ровесники на Донбасі, захищаючи рідну Вітчизну. А ми тут, в Кореї, захищатимемо спортивну честь України.

 

 

Микола МОТОРНИЙпрес-служба Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України

Переглядів: 519 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: