MENU

09:39
Спортивні лікарі про грип A/H1N1.


Лікарі (футболу, волейболу, баскетболу, хоккею, гандболу та інших і грових виді в спорту) , які зібралися 1 листопада у Лозані, обсудили ряд питань з охорони здоров'я. Основне питання стояло, щодо профілактики "свинячого грипу" у міжнародних та національних спортивних змаганнях. Проконсультувавшись зі Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ), учасники зустрічі дали наступні рекомендації:


1. Спортсмени, у яких лабораторно діагностовано вірус A/H1N1, повинні втриматись від усілякої спортивної діяльності на період семи днів, після появлених перших симптомів.

2. У якості профілактичних заходів рекомендується разова вакцинація проти грипу A/H1N1. Під час вакцинації у спортсмена не повинно бути симптомів захворювання. Ті, у кого яйцевий білок визиває алергічну реакцію, повинні спочатку проконсультуватися у свого лікаря.

3. Спортсмени та їх оточуючі повинні бути проконсультовані про правила профілактики захворювання: обов'язково мити руки, використовувати особисту посуду, по можливості втриматися від кашляння та чихання у громадських місцях, а також не контактувати із зараженими людьми.

4. Усі спортсмени, які заразилися свинячим грипом, повинні бути зняті зі змагань і триматися у карантині до повного одужання.

5. На даний час лікарі, які працюють у ігрових видах спорту, не рекомендують переносити або відміняти національні та міжнародні змагання. Однак, якщо вірус продовжить поширюватись, ця позиція може бути переглянута.

6. На даний момент ВООЗ не рекомендує ніяких обмежень по пересуванню всередині країни або між ними.

uvf.org.ua/news/nov-09/03.html

Переглядів: 874 | Додав: kiosik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: