MENU

22:26
СПОРТИВНІ ЗАХОДИ В РАМКАХ СВЯТА

В рамках святкування Дня Конституції України та Дня молоді, у вихідні та святкові дні, вирувало запеклими баталіями спортивне життя Дворічанщини. Свої традиційні заходи провели шахісти і волейболісти-пляжники, а футболісти зіграли неперевершений матч чергового туру обласної першості.

         На центральному пляжі річки Оскіл, за доброю традицією започаткованою вісімнадцять років тому, відбувся традиційний турнір з пляжного волейболу пам’яті нашого земляка, судді Всесоюзної і Національної категорії, Миколи Івановича Костенка.

Турнір, якому свого часу дав життя Микола Іванович, живе і понині. Перший етап змагань, участь в якому приймали хлопці і дівчата – вихованці клубу «Юність», відбулися дещо раніше і пройшли в цікавій спортивній суперечці і відзначилися масовістю серед учасників та зацікавленістю турніром. Минулих вихідних, на другому етапі, в боротьбу вступили чоловічі та жіночі команди пляжників. В цій категорії турніру стартувало десять команд – по п’ять серед чоловіків і жінок. Схемою для проведення було обрано турнірну сітку до двох поразок у грі з трьох партій до п’ятнадцяти очок.

Вперті протистояння, а часом непередбачувані ситуації, в ігрових партіях, приносили цікаві турнірні результати. Команди-двійки здобували перемоги і двигалися по турнірній сітці переможців, ті ж, хто одного разу поступався, міг цілком виправити положення і грати в головному фіналі чи в матчі за бронзу.

Серед представниць прекрасної статі цікаве протистояння, гідне фінального поєдинку, намітилося в першому півфінальному матчі. Команда «Аллєгро» (О. Летуча – А. Медяник) вдруге на турнірі зустрілася з командою  «Nike» ( В. Каща – К. Павленко). Легкої прогулянки в півфіналі, як в матчі попередньої стадії, для однієї з команд не вийшло. Ще б пак, на кону вихід до фіналу. Цікавий за ігровим сценарієм поєдинок виграли дівчата з «Аллєгро» з рахунком 2:1 (13:15; 15:12; 15:8). Другий півфінал пройшов під знаковою перевагою команди «Тюльпани» (Ю. Громова – А. Жила) над суперницями і приніс їм перемогу з рахукнком 2:0 (15:9; 15:13).

В малому фіналі за третє місце команда «Nike» без проблем виборола бронзу, перемігши в двох сетах пару у складі В. Логачова – Є. Шабуніна. Головний фінал теж пройшов за тотальної переваги лідерів районного жіночого волейболу і також закінчився з рахунком 2:0 на користь «Аллєгро».

Цікаві баталії розгорнулися на піщаних майданчиках у чоловіків. Тут інтрига була присутня у кожному протистоянні, тим більше, непередбачуваності результату додавав новий склад пар учасників турніру. Врешті решт, команди відсіяли «п’ятого зайвого» у попередніх матчах і зійшлися на стадії півфіналів. Команда «Родина» (Мальцев В. – Глушко А.) через сітку «лузерів» підійшла до поєдинку, але була сильнішою за «Джанго» (Медяник Д. - Романенко А.) – 2:0 (15:12; 15:9) і виборола путівку до фіналу. В другому матчі півфіналу  команда «Родина-2» (Дацик Д. – Сєрік М.) переграла «Тайм» (Хавєлов М. – Василець В.) з рахунком 2:0 (15:6; 15: 9) і стала другим фіналістом.

У напруженому фіналі між одноклубниками, в кожній з партій з відривом лише в два пункти, вдруге на турнірі в очному протистоянні перемогла команда «Родина-2», але тепер в двох сетах – 2:0 (16:14; 15:13) і завоювала першість. В матчі за бронзу  «Тайм» в трьох партіях був сильнішим за «Джанго» - 2:1 (16:18; 15:10; 15:13).

Переможців та призерів турніру було нагороджено спортивними призами районного центру «Спорт для всіх».

… (матеріал скорочено) …

В. Каща

Газета «Дворічанський край» від 05.07.2014р.

Фото В.Каща


 

Переглядів: 572 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 4.6/5
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: