MENU

11:00
СПОРТИВНІ ЗАХОДИ В РАМКАХ СВЯТА

З нагоди державних свят – Дня Прапора і Дня Незалежності України, на Дворічанщині проведено традиційні спортивні змагання з шахів, пляжного волейболу, міні-футболу серед команд ветеранів, більярду і футболу серед молодіжних команд. Три дні насичених спортивними подіями принесли справжню насолоду від розмаїття видів програми справжнім цінителям спорту. Змагання пройшли на високому організаційному рівні, а загалом учасниками районних спортивно-масових заходів тільки у райцентрі стали понад двісті спортсменів і фізкультурників.

*****
Другий змагальний день розпочинали волейболісти пляжники, які на піщаних кортах центрального пляжу річки Оскіл розіграли традиційні призи на турнірі з нагоди Дня Незалежності України. Гостями турніру стали і команди волейболістів сусіднього Куп’янського району, що безумовно додало змаганням певного колориту і загострило боротьбу за призові місця у чоловіків.
П’ять жіночих команд-двійок повели цікаву суперечку за призові місця, яка відкривалася принциповим матчем команд «Юність» і «Лєрка в квадраті» у складі А.Медяник/Ю.Громова – В. Каща/В. Субота. Стартовий сет виграли представниці «Юності» (15:11), а в другій і третій партії дві Валерії зуміли реваншуватися, перемігши з однаковим рахунком 15:13 і 2:1 в матчі. Початок гідний фіналу задав ігровий ритм турніру. Цілком прогнозовано саме ці команди, пройшовши через сито змагальної сітки, дісталися фіналу і ще раз випробували на міцність ігрові кондиції одна одної. На жаль, фінальна зустріч не виправдала надій вболівальників на запал боротьби у головному матчі турніру і гра закінчилася майже без боротьби, переконливою перемогою «Юності» з рахунком 2:0. В матчі за третє місце пара у складі І.Ногіна/І.Саніна також переконливо у двох сетах переграла команду у складі В. Рущак/Є. Шабуніна.


Тим часом на сусідніх майданчиках зав’язалася справжня спортивна суперечка у чоловіків. І «виною» тому матч лідерів останніх турнірних змагань, він і задав темп гри всьому чоловічому турніру і тримав у напрузі учасників і глядачів протягом тривалого часу з’ясування стосунків на піщаних майданчиках. На старті жереб звів у пару команди «Родина» (Д.Дацик/С.Обухов) і «Тайм» (В.Василець/А.Глушко), які днем раніше розіграли «золото» на представницькому турнірі у Вовчанську. Перемогу в тому «закордонному» матчі і на турнірі в цілому святкували останні. На гребені попереднього успіху хлопці з «Тайму» повели перед і в стартовій партії вже дворічанського протистояння, та ще й з непристойним для суперників рахунком 8:0(!). Але зібравши волю в кулак, «Родина» продемонструвала неабияке прагнення до перемоги і вирвала сет з рахунком 15:12, а потім повторила успіх і в другій партії. Неймовірно!
Переможений, але не зломлений «Тайм» відправився в сітку «лузерів», через яку зумів дійти до гри у півфіналі. Суперником нашої команди за вихід до головного фіналу була команда Куп’янського ЛВУМГ (лінійного відділу управління магістральних газопроводів). Цікава і напружена гра завершилася на користь куп’янчан з рахунком 2:1 (15:13; 16:18; 15:12), які дісталися фіналу. В другому, не менш цікавому матчі за вихід до фіналу зустрілися вже згадувана «Родина» і «Факел» (В.Домнін/М.Карпович). І в цьому протистоянні для виявлення фіналіста довелося грати три партії. В підсумку молодість взяла гору з рахунком 2:1, а досвідчений «Факел», який днем раніше успішно виступив на ветеранському турнірі у Куп’янську, відправився в похід за «бронзою».
Два останні матчі на турнірі стали справжньою прикрасою ігрового дня. Волейболісти «Факела» завдали клопоту команді «Тайм», яка з великими потугами переграла досвідчену пару з рахунком 2:1 (13:15; 15:9; 15:11). А в головному матчі дня цікаве дворічансько-куп’янське протистояння завершилося на користь господарів майданчика. В першому сеті «Родина» і ЛВУМГ (Д.Лукьянов/Є.Бондаренко) довго зберігали паритет в рахунку і лише кінцівка партії була за нашими волейболістами (15:11). А на закінчення турніру волейболісти подарували своїм прихильникам декілька хвилюючих моментів та інтригуючу розв’язку – 18:16 і 2:0.


Отож, на призовий п’єдестал  зійшли команди «Родина», куп’янського ЛВУМГ і «Тайм». Разом з номінантами у жіночих змаганнях, команди нагороджені спортивними призами і грамотами районного центру «Спорт для всіх».


В. Каща

Фото В.Домнін

Переглядів: 644 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: