MENU

14:19
Суперліга (чоловіки). «Локомотив» повернувся із Сум з 15-м трофеєм!
В останній день третього фінального туру «Локо», обігравши у гостях сумський «Хімпром», оформив чергові золоті нагороди чемпіонату України!

Для сходження на чемпіонський трон де-юре підопічним Юрія Філіпова достатньо було отримати хоча б один заліковий пункт (тобто, влаштовувала навіть поразка з рахунком 2:3). Враховуючи те, що усю турнірну дистанцію залізничники пройшли, не зазнавши жодної невдачі, не дивно, що зі своїм завданням у суботу вони справилися.

Перемогла в цей день і інша харківська команда – «Юракадемія». Вона перервала свою невтішну п’ятиматчеву серію без набраних очок. Наразі у підопічних Володимира Романцова шість пунктів, у «Вінниці», яка йде третьою, — 11. Теоретичні шанси на бронзу «Юракадемія» зберігає, і все ж більш реальною виглядає інтрига за друге місце чемпіонату. Кульмінацію цієї боротьби ми спостерігатимемо вже наступного тижня в останньому турі у Харкові!..

  

«Юракадемія» — ВК «Вінниця» -- 3:0 (25:15, 25:19, 27:25)

«Юракадемія»: Діденко (к), Брова, Грюк, Шаповал, Шевченко, Рогожин; Рудь, Канаєв (л), Бегменко (л).Тренер – Володимир Романцов.

«Вінниця»: Калініченко, Мельник (к), Слинчук, Николайчук, Сидоренко, Ковальов; Середа (л), Патратій (л), Тищенко, Краєвський, Поліщук. Тренер – Олександр Бондаренко.

Судді: О.Скибицький (Львів), В.Паршин (Рівне).

Тривалість матчу: 64 хв. (18+21+25)

Кращі гравці (версія ФВУ): Шевченко – Слинчук.

18 квітня. Суми. СК «Олімп». 120 глядачів.

Волейболісти харківської «Юракадемії» провели, можливо, свій найбільш сильний поєдинок у фінальній частині сезону. Беззаперечна перевага у перших двох сетах спочатку легко вилилася у 2:0 по партіях, а вирішальним у зустрічі виявився третій сет, який юристи завершили на свою користь на грі «більше-менше». Тим самим студенти пригальмували хід «Вінниці», яка перед цим на деякий час відчула себе фаворитом в боротьбі за срібло. Інтрига на цьому щаблі досягає максимального рівня, і тим цікавіше будуть матчі 23—25 квітня у Харкові!

 

«Хімпром-СумДУ» — «Локомотив» -- 2:3 (13:25, 25:27, 25:20, 25:18, 12:15)

«Хімпром»: Нев’ядомський, Тупчій, Ревега, Шоркін (к), Богдан, Синиця; Гребенюк, Зуй (л), Антоненко (л), Кісілюк, А.Пасажин, Цепков, Маринченко. Тренер – Микола Пасажин.

«Локомотив»: Єрещенко, Дрозд, Томін, Сухінін, Жилинський, Ковальчук; Вієцький, Фомін (л), Гармаш (л).Тренер – Юрій Філіпов.

Судді: В.Паршин (Рівне), О.Скибицький (Львів).

Тривалість матчу: 99 хв. (17+25+24+21+12)

Кращі гравці (версія ФВУ): Богдан -- Ковальчук.

18 квітня. Суми. СК «Олімп». 377 глядачів.

У заключному поєдинку третього туру зустрілися волейболісти «Хімпрому» та «Локомотива». Останнім для завоювання золотих медалей достатньо було навіть одного очка. І харків'яни швидко домоглися бажаного, вигравши дві перші партії – 25:13 і 27:25. 

До честі сумчан вони не склали руки, а продовжили боротися, і нагородою їм стали також дві виграні партії — 25:20 і 25:18. Зайве очко зовсім не завадить «Хімпрому» у боротьбі за срібні нагороди (тепер сумчани випереджають «Вінницю» саме на один пункт), але для перемоги над «Локомотивом» — навіть локальної — цього звісно було замало. Переможця в матчі визначив тай-брейк, у якому краще діяв саме харківський колектив.

«Локо» — недосяжний для усіх, і на ігри останнього, домашнього туру він вийде уже в статусі діючого чемпіона сезону-2014/2015, тим самим, хочеться вірити, залучивши багато відданих вболівальників на трибуни…

 

 

Прес-служба ФВУ

Переглядів: 518 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: