MENU

12:59
Суперліга. Перед стартом. Анкета головних тренерів.

Напередодні старту чергового чемпіонату України серед чоловічих команд головні тренери команд-учасниць відповіли на питання анкети офіційного сайту ФВУ:

1. Які кадрові зміни відбулися у вашій команді в міжсезонні? Як вони відбилися на її загальному рівні?

2. Як ви оцінюєте готовність своєї команди до чемпіонату?

3. Які цілі поставлені перед командою в чемпіонаті?

4. Кого ви вважаєте головними претендентами на потрапляння до трійки в першому етапі чемпіонату (на другому етапі до цієї трійки приєднається харківський «Локомотив». – В.Є.)?

Віктор МИХАЛЬЧУК, головний тренер «Імпексагро Спорт Черкаси» (м. Черкаси):

mikhalchuk1. Колектив залишили чотири гравці із шістки яка провела у сезоні, що минув, більшість ігор у стартовому складі – зв’язуючий Дмитро Козловський, кутові нападники – Ігор Вітюк та Дмитро Сухінін, а також діагональний Олександр Жуматій. У них завершились контракти, і вони вирішили продовжити кар’єру в інших командах. Зараз награються у стартовому складі ті волейболісти, хто у минулому сезоні був у найближчому резерві. Серед новачків – нападник Кушнір з Вінниці, зв’язуючий Білий (ми взяли його в оренду) плюс три молодих волейболісти з київського спорт інтернату.

2. Ми провели непогану підготовчу роботу, тому гадаю, рівень готовності цілком нормальний. У зв’язку з тим, що колектив залишили багато гравців, ми чимало часу присвятили питанням організації гри у всіх її елементах. Але у офіційних іграх треба враховувати ще й психологічну відповідальність.

3. Складно про це говорити. Головне – є бажання гравців чогось добитися у волейболі є бажання працювати. А що з цього вийде - покаже тільки чемпіонат.

4. В першу чергу, це «Кримсода», яка зробила дуже серйозні придбання і ставить високі цілі, а також бронзовий призер минулої першості «Локо-Експрес» - там вже усталений колектив. А ось за третю путівку до другого етапу, вважаю, посперечаються всі інші команди – тут все залежатиме від того, як вони витримають дистанцію регулярного чемпіонату.

                                                                                                                                     

Володимир ГУДИМА, головний тренер «Локо-Експрес» (м. Харків):

gudyma1. Змін відбулося чимало, але всі вони – в системі харківського «Локомотиву» - фарм-клубом якого ми є. Так Сергій Тютлін тепер гратиме за основну команду, а з молодіжної команди прийшли Богдан Ярославцев, Владислав Богатирьов та Роман Мішуровський.

2. Команда готова на 100 відсотків. Але ігрова підготовка проходила з одним складом, а тепер у зв’язку з травмами деяких гравців – з іншим.

3. Виступити не гірше, ніж у минулому чемпіонаті, тобто завоювати як мінімум бронзові медалі.

4. По-перше, це «Кримсода», а на дві путівки, що залишились, до другого етапу, гадаю, боротимуться всі інші колективи.

 

Євген БОРОДАЄНКО, головний тренер «Кримсоди» (м. Красноперекопськ):

borodaenko1. В команді відбулися достатньо серйозні зміни. Покинули колектив Андрій Савін, Віталій Сухінін, Руслан Шевцов, Артем Дигтяренко, Артем Беспалов, Денис Зуй та Антон Красненко. Всі вони, за виключенням Шевцова та Сухініна, перейшли до колективу вищої ліги «Хімпром-СумДУ». В числі новобранців – діагональний Олександр Жуматій (екс-«Імпексагро Спорт Черкаси»), зв’язуючий Володимир Ковальчук (екс- ВСК «Юракадемія»), повернувся до наших рядів Юрій Петунін. Також серед новачків - уродженець Ізмаїла В’ячеслав Панкратенков, який останнім часом знаходився у Рівному, Дмитро Шоркін із «Автошляхбуду»  (Донецьк), а також переможець недавнього молодіжного Чемпіонату Світу Сергій Попов та Дмитро Міщук із «Будівельника-Динамо-Буковини». На мій погляд, придбання тільки посилили «Кримсоду» – ми їх робили осмислено, запрошуючи гравців тільки з метою підвищити загальний рівень адже задачі у нас максимальні. Крім того, хотілося омолодити та освіжити колектив – вважаю добилися і цього.

2. Відсотків на дев’яносто. Більше хвилює питання травм, адже лавка все ж таки залишає бажати кращого.

3. Перемагати і в чемпіонаті, і в Кубку України. Вважаю, задачі відповідають нашому бюджету. Націлюємось перемогти в регулярному чемпіонаті, а в фінальній частині вже поборотися з «Локомотивом» за чемпіонство.

4. «Локо-Експрес», який дуже міцно виглядав у міжсезонні, а також «Кримсода» повинні бути в трійці. А ось за третю путівку буде щільна боротьба - скоріш за все, між «Новатором», «Імпексагро Спортом Черкаси» та ВСК «Юридична академія», але це висновки зроблені на основі результатів кубкових матчів, і все ще може змінитися.

 

 

Віталій ОСІПОВ, головний тренер «Будівельника-Динамо-Буковини» (м. Чернівці):

osypov1. Зміни досить кардинальні. Якщо говорити про тих, хто покинув колектив, простіше назвати тих, хто залишився – це Анастасій Остроумов, Віталій Бондар та Дмитро Циркін. Серед новобранців: вихованець чернівецького волейболу Олександр Скорейко, зв’язуючий Дмитро Козловський (екс-«Імпексагро Спорт Черкаси»), Віктор Положевець який минулого сезону грав у чемпіонаті Білорусії,  три гравці із «Локо-Експреса» - Єгор Бєльский, який у нас гратиме на правах оренди, а також Володимир Мінаєв, Максим Кліменков. Буквально сьогодні (бесіда проходила 28 вересня. – В.Є.) команду поповнили Михайло Шостак, який минулого сезону виступав у Ізраїлі, а також ветеран українського волейболу Олег Говалешко, котрий вже закінчив кар’єру, але в наступному сезоні погодився допомогти нам. Складно говорити, наскільки ці зміни відбилися на рівні команди, адже майже ніякої підготовки до сезону ми не проводили, і команда комплектується на ходу. Так - другий етап Кубку України ми взагалі грали «з листа».  

2. Беручи до уваги вищесказане, рівень готовності дуже низький, але маємо надію, що зусиллями волейболістів, завдяки їх свідомому та професійному відношенню до справи команда буде досить швидко прогресувати вже упродовж чемпіонату.

3. На зустрічі з командою перший заступник губернатора Чернівецької області Георгій Галіц та голова Чернівецького облспортуправління Олександр Довганич дали напутнє слово та виразили надію, що команда виступить не гірше, ніж у минулому сезоні (5-е місце. – В.Є.) та побажали покращення цього результату.

4. Як на мене, зарано про це говорити – ми хоч і знаємо, хто і як укомплектувався, лише сама гра розставить свої акценти. Але якщо необхідно назвати команди, то, на мій погляд, головні претенденти на вихід до другого етапу це «Локо-Експрес» та «Кримсода», які дещо виділяються за підбором кадрів. А ось хто стане третім, дуже складно сказати – інші команди приблизно рівні за класом.

 

Олексій ВОЛОДІН, головний тренер ВСК «Юридична академія» (м. Харків):

volodin1. В цьому сезоні наша команда базуватиметься на молодих гравцях. Тож серед поповнення виключно гравці другої команди ВСК «Юракадемії» - Олександр Грюк, Владислав Діденко, Олег Шевченко. За середнім віком – 20 років – наша команда, гадаю, наймолодша в суперлізі адже з досвідчених гравців залишився тільки Дмитро Таранцов. Ректор Харківської юридичної академії Василь Тацій прийняв рішення, що в новому сезоні команда складатиметься зі студентів, тому й відбулися такі великі кадрові зміни. Але це не означає, що ігровий рівень команди впав – свіжий приклад: «Локо-Експрес», який в минулому сезоні став бронзовим призером, виступаючи молодими гравцями. Так що побачимо в ході сезону, як зміни відбилися на рівні гри команди.

2. Команда мала досить непоганий рівень готовності, але за тиждень до старту сезону колектив покинув основний зв’язуючий Володимир Ковальчук. На мій погляд, не дуже гарно поступили і Ковальчук, і «Кримсода». Зрозуміло, хто платить, той і заказує музику, але повинна ж бути якась тренерська етика. Цим Ковальчук зірвав всю підготовку команди. Але я впевнений, що упродовж сезону ми тільки набиратимемо оберти. 

3. Конкретних цілей поставлено не було. Взагалі, команда, укомплектована молодими гравцями, непередбачувана – вона, як «темна конячка» - може вистрілить, а може і ні. Звісно, хотілося б, щоб команда поборолося за медалі, проявила свій запал. Лише самі ігри чемпіонату покажуть, на що ми здатні.

4. Тут виділяються два лідери – «Кримсода» та «Локо-Експрес», а усі інші команди боротимуться за останню путівку у фінал чемпіонату, де на всіх чекатиме «Локомотив». Хоча, як на мене, це аж ніяк не спортивний принцип, коли команда отримує право боротися за медалі, не граючи у регулярному чемпіонаті.

 

blagodarnyy

Микола БЛАГОДАРНИЙ, головний тренер СВК «Буревісник» -ШВСМ» (м.  Чернігів):

1. В основному складі команди змін не відбулося.

2 . 20 відсотків. Це я пов’язую з тим, що другий рік поспіль у команди не було можливості провести хоча б один виїзний збір. Взагалі-то вважаю, що рівень фінансування «Буревісника» недостатній як для колективу суперліги і це не може не відбиватися на підготовці.
3. Керівництво ставить цілі зберегти прописку у суперлізі без зайвого нервування, тобто посісти п’яту, чи шосту сходинку в чемпіонаті.

4. Перед усім, «Кримсода», «Локо-Експрес» і, напевно, «Імпексагро Спорт Черкаси».

 

Михайло ТУРКУЛА, головний тренер «Новатора» (м. Хмельницький):

1. Пішли з команди: діагональний Михайло Сидор, орендовані з харківського «Локомотива» Станіслав turkulaПилипейченко та Костянтин Білий, а також ліберо Дмитро Каменяр, гра якого нас не влаштовувала. В числі новобранців – діагональний Віталій Сухінін із «Кримсоди», зв’язуючий Кирило Кривцов із чернівецького «Будівельника-Динамо-Буковини», з київського «Локомотива» ми запросили ліберо Віталія Братчика, а з донецького «Автошляхуду» прийшов перший темп Ілля Костюк. Ось такі зміни відбулися. Судячи з кубкових матчів, вони в цілому додали позитиву – добре зіграли і Сухінін, і Кравцов, і Костюк, проте – проблема ліберо продовжує існувати. Підключатимемо ветерана Віктора Дюка. В цілому хотілося б доукомплектуватися.

2. Знов таки, якщо брати матчі з «Локомотивом» та «Фаворитом» - готові непогано. Але разом з тим роботи ще багато, зокрема на прийомі. Ми мали шанси вигравати у нашого лідера - «Локомотива» - вели у четвертій партії 21:17, але в кінцівці не впоралися з подачею суперника.

3. На превеликий жаль, керівництво не поставило ніяких завдань – на мій погляд, це обов’язково треба робити. Але ж самі перед собою ми поставили ціль - боротися за потрапляння до четвірки кращих.

4. Вважаю є три претендента на потрапляння до фінальної четвірки – це «Кримсода», «Локо-Експрес», «Імпексагро Спорт Черкаси».

 

Головний тренер ще одного учасника змагань - СК «Фаворит» (м. Лубни) Олександр ШАДЧІН не брав участі в анкетуванні, тому що очолив команду за кілька днів до старту чемпіонату.

 

 

Влад ЄФІМОВ, газета «Врємя спорту» (Одеса) спеціально для офіційного сайту ФВУ.

http://fvu.in.ua

Переглядів: 1188 | Додав: joytu | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: