MENU

11:21
Третій тур чемпіоната «Кенгуру-2014»

В останній уік-енд червня увага шанувальників пляжного волейболу  всієї України була прикута до Полтавської області. В місті Кременчуг, на пляжному стадіоні в Крюково, розташованому на правому березі Дніпра, проходив «Чемпіонат України серед юнаків і дівчат віком до 16 років».

«…Чемпионом Украины среди юниорок до 16 лет стала пара из Запорожья Анастасия Безсонова/Александра Перепич, которая в финале в напряжённой борьбе, со счётом 2:0 (24:22, 21:19) победила пару из Днепропетровска Анна Селина/Виктория Петренко. Третье место выиграли девочки из села Чулаковка (Херсонской области) Анастасия Волосян/Лидия Олейник, победившие соперниц из Николаева со счетом 2:0 (21:13, 21:17).

         У ребят в финале состоялась «тренировка» с повышенной ответственностью волейболистов из Ровного, поскольку представители именно этого города встретились в главном матче чемпионата. Вячеслав Гурин и Владислав Павлюк легко справились со своими друзьями Олегом Виничуком и Михаилом Свиридом – 2:0 (21:9, 21:15) в пользу первых. В игре за 3-е место команда из Кировограда Игорь Свиридов и Антон Матвеев со счётом 2:0 (21:18, 21:17) одолели киевскую пару.     

         По словам президента федерации волейбола Кременчуга Алексея Волошина, это был самый масштабный чемпионат Украины среди юниоров до 16 лет, который собрал в нашем городе 50 команд у ребят и 25 у девочек со многих регионов страны.

«Во время чемпионата погода показала нам все, кроме снега: был и дождь, и сильный ветер и палящее солнце. Поэтому до финала дошли самые сильные и заслужено добились победы. Считаю, что с организацией мы справились на отлично и все участники чемпионата остались довольны», - сказал Алексей Волошин.   …»

«Вісник Кременчука»

А в двох десятках кілометрів від молоді, на лівому березі широкого Дніпра, вже місто Комсомольськ приймало третій тур відкритого міжнародного чемпіонату  «Кенгуру-2014».

Третій рік поспіль полтавські пляжники запрошують учасників чемпіонату на свій затишний стадіон на базі відпочинку «Профілакторій» і присвячують ці змагання святкуванню дня металурга. П’ять якісних майданчиків, компактне проживання, мальовничий берег затоки Дніпра стали візитною карткою «комсомольського» етапу на який приїхали представники Києва, Астани, Запоріжжя, Приморська, Сум, Донецька, Полтави, Кременчуга, Комсомольська, Миколаєва, Білої Церкви, Харкова та Харківської області.

Вже традиційно для цього року команди змагались в категоріях «МЕN», «MEN 38+», «Girls» та  «MIX».


В категорії «MEN» переможцем стала запоріжська пара М.Бабіч та О.Савчук, які очікувано вийшли до фіналу. А от друга сходинка п’єдесталу за «хазяями» і активними організаторами туру парою В.Широков/В.Резніков з Комсомольська.


Такий успіх хлопців виявився зовсім не випадковий, що вони й довели 19 липня на третьому, фінальному турі відкритого чемпіонату Кременчуга, що проходив на пляжному стадіоні в Крюково (до речі в місті Кременчуг обладнано три  пляжних стадіони).

 

В складі команди «Українські кобваси»  Володимир Широков та Віталій Резніков у фіналі переграли команду «Полтава» (М.Донець/И.Коваленко), яка була переможцем перших двох турів чемпіонату Кременчуга і залишили на третій сходинці кременчужан – К.Кіріна та А.Чайку з команди «Укртатнафта».

 

Третіми в «MEN» категорії стала сумська команда «КУБ і К°» (О.Кулініч/В.Кущ), яка об’єднала досвід та молодість і в цьому складі вперше зайшла на п’єдестал цьогорічного чемпіонату.

«Золотим», як і в минулому році, комсомольський етап чемпіонату «Кенгуру» в категорії «MEN 38+» став для команди «Потіха» (П.Потіха/  О.Толмачев, - Миколаїв/Біла Церква).

Команда «Факел» (А.Кущ / В.Домнін, - Суми/Дворічна) здобули «срібло» третього туру.

«Бронзу» в цій категорії виборола команда «БМВ» (Г.Канаев / К.Аушев) з Харкова.

 

В категорії «Gerls» перемогу святкувала пара О.Майорова/Е.Макрушина (Харків/Кременчуг).

На другу сходинку піднялися харків’яни А.Косяк та В.Терехович.

Третє місце посіли Л.Ліфанова та Н.Симоненко з Донецька.

 

В категорії «Міх» сформувалася така призова трійка:

1. М.Бабіч / Л.Ліфанова

2. С.Косяк / С.Гаврилова

3. А.Генов / А.Косяк

 

В.Домнін

 

Фото:         В.Отліков                ФОТОАЛЬБОМ

Є.Станіченко

«Вісник Кременчука»

«ТелеграфЪ»

Переглядів: 580 | Додав: kiosik | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: