MENU

14:21
ТРИВАЄ ВОЛЕЙБОЛЬНИЙ ЧЕМПІОНАТ

Останній день осені за вікном нагадував більш зимову погоду, а тим часом в затишному спортивному залі ДЮКФП «Юність» пройшли матчі третього туру волейбольного районного чемпіонату серед команд колективів фізкультури. Цікава турнірна суперечка починає загострюватися. Лідери не без проблем взяли чергові очки, вдруге поспіль поступилися ветерани, а команда аутсайдерів залишається без очкового доробку і після третього ігрового дня.  На проміжному етапі в турнірній таблиці команди мають різні показники і дехто, далеко не ті, про які мріяв. Вже в наступних турах команди прагнутимуть до їх покращення, а поки що про третій ігровий день і перипетії боротьби в кожному матчі більш детальніше.

         Першими на майданчик вийшли команди, які в перших двох турах відчули і радість від перемоги, і гіркоту від поразки. Тому очна зустріч мала дати на проміжному етапі очкову перевагу команді-переможниці.

 

«Оскіл» (Купянськ) – «Ветеран» (збірна району) 3:0 (25:22; 25:22; 25:19)

 

         З самого старту матчу глядачі побачили активний початок з боку обох команд. Рішучий настрій волейболістів обіцяв завзяту боротьбу протягом всього матчу. Першими у відрив в три-чотири очки пішли ветерани. Обидва колективи демонстрували красивий волейбол з численними затяжними розіграшами і ефективним завершенням атакуючих дій. До середини партії куп’янські волейболісти відставання ліквідували, але відразу відпустили суперника в рахунку знову на три пункти. Та за рахунок вдалих дій на блокуванні, «Оскіл» спромігся на такий собі камбек у вигляді ривка (8:2) наприкінці партії і за рахунок фінішного прискорення переміг господарів 25:22.

         Друга партія пройшла ще в більш гострій боротьбі  з перемінним успіх кожної з команд. Колективи по черзі набирали залікові бали і виходили вперед, але при цьому не відпускали суперника на відстань більшу за два-три очки. На фінішну пряму куп’янчани знову вийшли попереду, маючи плюс чотири в активі. Та суперники знайшли в собі сили підтягнутися в рахунку, але справу було зроблено і партія закінчилася з аналогічним рахунком першому сету.

         Після рівного старту третього сету, перед в середині партії повели гравці «Оскола», що змусило ветеранів брати тайм-аут. Переваги у шість м’ячів вистачило гостям аби довести партію і матч в цілому до загальної перемоги і відсвяткувати вікторію над срібним призером минулорічного розіграшу.

 

«Родина» (Жовтневе) – «Нива» (Вільшана) 3:1 (25:19; 25:22; 21:25; 25:22)

 

         Звітний тур «Родина» грала без своїх лідерів, тому гарний шанс проявити себе мали гравці найближчого резерву. Вільшанці ж, навпаки, зуміли підсилити склад і мали шанс аби взяти залікові бали у грі проти дублерів. Та попри очікування, стартовий відрив собі забезпечили чемпіони, які впевнено контролювали гру протягом партії і довели її до перемоги. Вільшанцям банально не вистачало зіграності і стабільності у діях.

         Другу партію активніше розпочали вільшанські волейболісти і забезпечили собі стартовий відрив. Але тайм-аут суперників повернув їх до гри і до середини партії вони вже мали перевагу в п’ять балів після чотирьох очок відставання. Поодинокі активні випади і спалахи в діях вільшанців  загострювали боротьбу в партії. Напруга сягнула апогею на фінішному відрізку. Гравці «Ниви» здійснили ривок в рахунку 8:1 і повели перед. Та довести партію до перемоги їм не судилося, «Родина» повела за партіями 2:0.

         Третій сет нагадував гойдалки, коли команди по черзі здобували перевагу. «Родина», як мовиться, грала за себе і за тих хлопців – виважено, розмірено. Це давало свої результати до часу.  Та роль лідера у складі «Ниви» у вирішальні хвилини партії на себе взяв М. Бабай і допоміг вільшанцям залишитися в грі на четверту партію.

         Рівно і обережно грали команди зі старту наступної партії, а перевагу почали нарощувати чинні лідери чемпіонату ближче до її середини. Здобутих очок відриву протягом партії вистачило команді аби довести гру до перемоги. Отож, цікавий двобій команд завершився підсумковою перемогою чемпіонів.

 

«Колос» (Рідкодуб) – «Факел» ( Колодязне) 1:3 (16:25; 27:25; 14:25; 20:25)

 

         На матч команди вийшли зарядженими на боротьбу. Стартові помилки у грі рідкодубівців далися взнаки, коли їх суперники повели в рахунку до середини сету. Намагання щось змінити за рахунок тайм-ауту результату не дали, тому гравці «Факела» без особливих зусиль довели стартову партію до перемоги.

         Довго «запрягали» гравці «Колоса» і в другому сеті, аж доки молоді гравці не повели перед 10:3. Аж тут все докорінно змінив тайм-аут. «Колосовці» приспали увагу суперника і вже до середини сету рахунок зрівняли. Настав час збивати темп гравцям «Факела», які двічі брали перерву. Гра надалі проходила з перемінним успіхом. А в драматичній кінцівці перемогу вирвали волейболісти Рідкодуба.

         Велике значення, у плані продовження боротьби в такому протистоянні, завжди має перемога в третьому сеті. Команди розпочали за сценарієм попереднього ігрового відрізку  і при тому ж рахунку «Колос» брав тайм-аут. Та, напевне, рідкодубівці затратили максимум зусиль в другій партії, тому третю відверто «здали» і поступилися у всіх компонентах гри.

         Четверта партія стала вирішальною, хоча волейболісти Рідкодуба всіма силами намагалися «зачепитися» в цій грі бодай за очко. Проведені заміни і внесені корективи у гру команди очікуваного результату не дали, колектив чинив опір як міг, але на висоті були колодязняни, котрі впевнено довели гру до своєї третьої перемоги в чемпіонаті.

         Після трьох турів лідерство із стовідсотковим результатом (9 очок) утримує «Родина», на один пункт відстає «Факел». Третє проміжне місце у куп’янських волейболістів (6 залікових балів).  Три пункти мають ветерани, одне очко в активі «Ниви» і без очкового доробку залишається «Колос».

         Матчі заключних турів першого кола відбудуться  14 і 21 грудня, початок ігор з дев’ятої ранку. На глядачів чекає цікава передноворічна волейбольна феєрія. Запрошуємо на волейбол!

 

В. Каща

 

Всі результати:

1 тур – http://volley-kharkiv.ucoz.ua/news/bez_sensacij_ne_obijshlosja/2014-11-27-1048

2 тур – http://volley-kharkiv.ucoz.ua/news/dano_start_novomu_chempionatu/2014-11-12-1037

Переглядів: 600 | Додав: kiosik | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: