MENU

13:20
ТУРНІР ПАМ’ЯТІ МИКОЛИ ІВАНОВИЧА КОСТЕНКА

На черговий турнір з пляжного волейболу пам’яті майстра спорту СРСР, судді Всесоюзної і Міжнародної категорій, нашого земляка Миколи Івановича Костенка прибули дванадцять чоловічих і п’ять жіночих команд. Турнір пам’яті метра волейбольної справи давно набув статусу регіонального. Не стали виключенням і звітні змагання – по дві чоловічі пари були представлені на турнірі пляжниками сусідніх Куп’янського і Великобурлуцького районів. Це безумовно додало колориту змаганням, а куп’янські волейболісти взагалі стали здобувачами призових місць.

Турнірні перегони пройшли в боротьбі до двох поразок з трьох партій до п’ятнадцяти очок. Жіночі команди вступили в боротьбу завзято, отримавши насолоду від гри і подарувавши вболівальникам приємні миттєвості від результативних дій на піщаних майданчиках. Своєю впевненою грою вирізнялися знані лідери районного волейболу. Несподіванок в жіночих змаганнях не сталося. Менш досвідчені молоді волейболістки не зуміли скласти належної конкуренції більш досвідченим волейболісткам, тому лише третя позиція дісталася команді «Юність» (В.Гладченко – І. Саніна). А в головному матчі турніру зустрілися одвічні суперниці районних змагань. Команді «Аллєгро» (О. Летуча – Ю. Демченко) – срібним призеркам обласних змагань, протистояла волейбольна двійка «Лєрка в квадраті», до складу якої входять дві чарівні Валерії – Каща і Субота. Боротьба у жіночому фіналі тривала до двадцяти одного очка, а для впевненої перемоги призеркам обласних змагань вистачило двох партій (21:10; 21:12).

Боротьба в чоловічих змаганнях була більш запеклою. Попередні матчі виявили лідерів, які намагалися довести свою перевагу на турнірі, але й команди-невдахи через сітку «лузерів» пройшли тернистими шляхами і довели свої притягання на гру у вирішальних матчах. Саме такий непростий шлях довелося здолати обом парам куп’янських волейболістів-пляжників, які в перших матчах поступилися господарям – командам «Родина» і «Факел». За іронією долі, саме проти цих команд повторно зіграли куп’янчани у півфіналах, провівши на три гри більше. Команді «Родина» (Д.Дацик – М.Сєрік) -  чинним чемпіонам області нинішнього сезону, двічі протистояла відома команда «Оскіл» у складі братів Теплякових – Романа і Юрія. І двічі перемогу святкували господарі майданчика з рахунком 2:0 за партіями.

Іншу пару дворічансько-куп’янського волейбольного протистояння у півфіналі склали «Факел» (А.Глушко – С.Обухов) проти команди Куп’янського лінійного відділку управління магістральних газопроводів (ЛВУМГ) у складі Д.Лук’янова і Є.Бондаренка. В матчі основної сітки «Факел» здобув перемогу 2:0 (15:10; 15:13) і відправив суперників в сітку невдах, а от у матчі за вихід до фіналу куп’янські волейболісти зібрали волю в кулак і зуміли дотиснути суперників, домігшись дзеркальної переваги – 2:0 (15:13; 15:8).

Фінальний матч і поєдинок за третє місце знову пройшли під знаком протистояння двох волейбольних шкіл сусідніх районів. Таким чином в поєдинку за «бронзу» зустрілися «Оскіл» - «Факел». «Сімейна» команда братів Теплякових зуміла нав’язати свою стратегію гри господарям майданчика і перемогти вкрай знесилених важким півфіналом суперників. Хоча це була тільки четверта гра на турнірі господарів проти сьомого поєдинку гостей!

А у вирішальному матчі глядачі мали змогу спостерігати справжню спортивну боротьбу гідну фіналу. Команди «Родина» і ЛВУМГ – суперники добре знайомі, використали всі три відведені регламентом партії аби виявити переможця цьогорічного турніру. Переконливу перемогу в стартовому сеті здобули «газовики» (15:7), а в другій партії спортивна вдача була на боці господарів (15:12). Вирішальна партія стала повним провалом у грі дворічан (7:15), тоді як куп’янські волейболісти впіймали кураж у грі і довели свої лідируючі амбіції серед команд пляжників на турнірі.

Отож, обидві куп’янські пари зійшли на п’єдестал пошани, посівши першу і третю сходинки, а дворічани цього разу задовольнилися (а чи задовольнилися взагалі?) лише другим місцем. В ході церемонії нагородження з теплими словами до учасників в пам’ять про М.І. Костенка, звернулася О.І. Саніна. Переможців і призерів змагань спортивними призами і грамотами центру «Спорт для всіх» нагородив голова федерації волейболу Дворічанського району О.Ф. Шишкунов.

Фото ТУТ

В. Каща

Переглядів: 591 | Додав: kiosik | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: