MENU

14:13
Турнір з нагоди Міжнародного жіночого Дня

    Традиційний волейбольний турнір серед жіночих команд з нагоди Міжнародного жіночого Дня відбувся в спортивному залі ДЮКФП «Юність». Цього року організатори відійшли від звичної, в останні роки, схеми проведення регіонального турніру із запрошенням суперниць із сусідніх районів. Натомість, напередодні старту в обласній Спартакіаді, прийшов час перевірити найближчий власний резерв. Учасниками святкового турніру, який проводився в рамках спільних заходів районного центру «Спорт для всіх» і Дворічанської селищної ради, стали дві команди юних вихованок клубу «Юність» - команда «Юність-1» (дівчата 1999/2001 років народження – керівник гуртка Смірнова О.А.) і команда «Юність-2» (дівчата 2002/2003 років народження – керівник гуртка Каща Л.А.). Компанію юним волейболісткам склали більш досвідчені випускниці «районної кузні волейбольних талантів», нині студентки – збірна команда «Студенточка» і команда досвідчених волейболісток, команда нашої молодості – «Ветераночка».

 


    Загалом на волейбольний майданчик вийшли понад тридцять граціозних і красивих дівчат, юніорок, жінок, яких об’єднала любов до волейболу. Серед них, ні багато, ні мало, дванадцять чемпіонок області серед жіночих команд різних років – восьмидесятих, дев’яностих, двотисячних, а ще більше чемпіонок і призерок області серед дитячих команд різних вікових категорій. Такий представницький склад учасниць, як для маленького, але родовитого на спортивні таланти малого куточка нашої батьківщини, привітав селищний голова Фархад Ашуралійович Магомедов. Він поздоровив учасниць з черговим турніром і жіночим святом та побажав всіляких гараздів. Добрі побажання надихнули дівчат на яскраву гру і закипіла спортивна боротьба.


    Відкривали турнір, який пройшов за коловою системою у грі з трьох партій, наймолодші представниці – вихованки клубу «Юність». Звичайно, команди різних вікових груп і завдання ставили перед собою різні, але до перемоги і красивої гри, напевне, прагнули всі. Старші дівчатка мали перевагу у грі і прогнозовано набрали в залік перші очки, а молодші тільки здобувають досвід на подібних турнірах серед дорослих, тому належна ігрова практика і перевірка власних сил на фоні сильних суперниць, саме те, що потрібно для становлення. Результат гри 2:0 (25:11;25:13).


    А глядачі, які прийшли підтримати команди і вболівали тепло та натхненно, жадали виходу на майданчик колишніх кумирів, чемпіонок області у складах команд «Студенточка» і «Ветераночка». Аплодисментами зустрічали глядачі кожен прийом м’яча, кожну атаку. Звичайно, кращі ігрові кондиції продемонстрували більш молодші волейболістки, які за рахунок мобільності і згуртованості переграли суперниць у двох сетах – 2:0 (25:10; 25:14).
    Другий тур розпочали головні претенденти на перемогу – команди «Юність-1» і «Студенточка». В рівній боротьбі пройшов стартовий сет, де перемогу святкували представниці учнівської молоді, але потім досвід виступів на турнірах взяв своє. Студентки переломили хід гри і завершили матч на свою користь – 2:1 (23:25; 25:13; 15:8).
    Цікавим видався і наступний матч між наймолодшими і найдосвідченішими волейболістками. Молодь на ентузіазмі, підкріпленому великим бажання виграти у іменитих волейболісток, стартувала у грі з перемоги – 25:18. Але гравці команди нашої молодості схилили таки шальки терезів на свою користь і перемогли двічі поспіль – 26:16; 15:9.
    Останній тур став непоганим тренінгом для команд, де більш збалансовані і треновані колективи довели свою перевагу над суперницями і записали прогнозовані очки в залік. І студентська збірна, і команда «Юність-1» здобули впевнені перемоги з «сухим» рахунком і їх двобій у попередньому турі став вирішальним в плані розподілу турнірних місць.
    В ході церемонії нагородження організатори турніру відзначили кращих гравців зі складів команд. Пам’ятними призами нагороджено Вікторію Рущак («Юність-2»), Олену Філіпову («Ветераночка»), Валерію Гладченко («Юність-1») і Юлію Демченко («Студенточка»). Зі складу студенток також відзначено капітана команди Анастасію Медяник, яка того дня святкувала свій День народження. Юні вихованки клубу «Юність» за прагнення до перемоги отримали в дарунок солодощі, а кожен гравець команди-переможниці нагороджений пам’ятним призом. Під аплодисменти учасниць спеціальні призи отримали керівники волейбольних гуртків Смірнова О.А. і Каща Л.А. – за вагомий вклад у виховання волейбольної зміни.
    Спортивний турнір завершився на мажорній ноті, але не завершилося свято для учасниць турніру. Посмішки і гарний настрій були супутниками дівчат того дня. Свято жіночого волейболу вдалося на славу!

Фото альбом спортивного праздника

 

В. Каща

 

Переглядів: 802 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: