MENU

11:03
Українські клуби дізналися своїх суперників в єврокубках
В штаб-квартирі Європейської конфедерації волейболу відбулося жеребкування єврокубків сезону-2013/14, в якому приймають участь чотири українські клуби. Як вияснилося, всі вони стартують в Кубку ЄКВ, тож розпочнуть єврокубкову ходу майже одночасно - в період з 22 по 24 жовтня.

Отже, найбільше не пощастило харківському «Локомотиву», якому дістався серйозний суперник, щоправда з не дуже серйозною назвою - «Маліє Міллі Пьянго» (Анкара, Туреччина). До речі, обидва ці клуби дійшли до півфіналу Кубку ЄКВ минулого сезону. Не вже це ніяк не враховується при жеребкуванні?!

«Кримсоді» не пощастило у відношенні відстані, адже срібному призеру прийдеться подорожувати аж на крайній захід континенту, до Іспанії, а точніше до діючого володаря Королівського Кубку «КАІ Теруел».

Після минулорічного «Фенербахче» на самому старті триразовому чемпіону України «Хіміку» цього разу дістався не такий зубастий опонент – бельгійський «Одегем» - діючий володар Кубку країни, який лише в минулому сезоні дебютував в єврокубках.

Запорізькій «Орбіті-ЗТМК-ЗНУ» жереб визначив суперника у вигляді голландського «Верта», з яким в січні 2011 року сперечався той же «Хімік» (0:3, 3:2 та 15:12 в «золотому сеті»).

Перші матчі, як вже говорилося вище, пройдуть в період з 22 по 24 жовтня, матчі-відповіді – 29-31 жовтня.

Цікаво, що всі повпреди України в єврокубках другі поєдинки проведуть вдома, що, як відомо, вважається вдалим варіантом жеребкування.



СИСТЕМА ПРОВЕДЕННЯ

Кубок ЄКВ складається з трьох фаз: головна - 1/16, 1/8 і 1/4 фіналу, челендж-раунд, де учасники Кубка ЄКВ зустрінуться з командами-учасницями Ліги чемпіонів, з числа що не вийшли в плей-офф за підсумками групових турнірів , і, власне, фінальна фаза - півфінал та фінал. На всіх етапах команди змагаються за системою «матч вдома-матч у гостях».

В разі «вильоту» на стадії 1/16 фіналу Кубку ЄКВ команди потрапляють до 1/16 фіналу Кубку виклику ЄКВ.

Нагадаємо, що система визначення переможця в окремих раундах зазнала змін. Тепер для визначення найкращої команди в парі використовується так звана італійська система підрахунку очок. За рахунку 3:0 і 3:1 переможцю нараховується 3 очки, переможеному - 0, за рахунку 3:2 - 2 і 1 відповідно. Очки, набрані суперниками за підсумками двох матчів, підсумовуються, і тільки в разі їх рівності для визначення кращого призначається «золотий сет».



Прес-служба ФВУ
Переглядів: 676 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: