MENU

17:35
V - традиційний турнір «Пам’ять» з волейболу ДОБРІ СПРАВИ СЕРЙОЗНИХ ЛЮДЕЙ


       Традиційно, в середині лютого, ми вшановуємо учасників бойових дій на території інших держав та відзначаємо річницю виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан. Вже стало доброю традицією на Дворічанщині саме в ці дні проводити виховні спортивні заходи, які відіграють важливу роль в формуванні підростаючого покоління. І діти завжди з нетерпінням чекають зустрічі з воїнами-інтернаціоналістами, які під егідою Спілки ветеранів Афганістану проводять традиційний турнір «Пам’ять» з волейболу. Наприкінці першої декади лютого у спортивних залах шкіл району зібралися юні волейболісти аби розіграти п’ятий за ліком волейбольний турнір. В боротьбу за традиційний кубок вступили учні 8-9 класів одинадцяти навчальних закладів району.

         На попередньому груповому етапі команди загальноосвітніх шкіл і районного ліцею зіграли в чотирьох підгрупах за коловою системою в боротьбі з трьох партій і визначили володарів перепусток до фінальної четвірки. Ігри пройшли в спортивних залах Дворічанської, Пристанційної і Тавільжанської шкіл та Дворічанського ДЮКФП «Юність».

         У райцентрі, представники Дворічанської школи не мали проблем з виходом із групи в боротьбі з командами Кам’янського НВК і Богданівської школи, перегравши обох суперників впевнено з рахунком 2:0. Втішну суперечку за другу позицію у групі виграли кам’янські волейболісти, перемігши опонентів в двох партіях. В спортивному залі клубу «Юність» спостерігався подібний розклад сил. Одноосібним лідером групи стали представники ліцею, які без проблем переграли однолітків Колодязненської школи і прогнозовано відібралися до фіналу.

         В Пристанційній школі, окрім господарів, зіграли гості з Токарівської школи і Мечниківського навчально-виховного комплексу. Останні  впевненими перемогами з «сухим» рахунком забезпечили собі першу сходинку і вибороли путівку до фіналу, а в боротьбі за друге місце господарі майданчика впевнено переграли команду з Токаріки у двох сетах. Нарешті, в Тавільжанську школу до гостинних господарів завітали юні волейболісти Топільської і Вільшанської шкіл. Перепустку до фіналу також отримали гості – юні волейболісти Топільської школи.

         Ігри фінальної четвірки пройшли у спортивному залі ДЮКФП «Юність» і складалися з двох півфінальних матчів, гри за третє місце і головного фіналу. Впевнена гра представників Дворічної – як школярів, так і ліцеїстів, дозволила їм святкувати перемоги в матчах проти юних волейболістів Топільської школи і Мечниківського НВК з однаковим рахунком 2:0. Шкорярі впевнено здолали топільчан, а ліцеїсти не менш вдало зіграли проти мечниківських спортсменів. Обидві команди прогнозовано вийшли до фіналу.

         Матч за третє місце між командами Топільської загальноосвітньої школи і Мечниківського НВК засвідчив красиву спортивну боротьбу і вперту суперечку за комплект нагород. Рівна гра гідних суперників визначала переможця лише наприкінці кожної з двох проведених партій у грі на більше-менше. Більш успішними виявилися учні з Мечниківського навчально-виховного комплексу, які перемогли суперника у драматичному протистоянні – 2:0 (16:14; 17:15) і стали цього року бронзовими призерами турніру. І як тут не згадати минулорічну суперечку між цими командами у боротьбі за «бронзу» і таку ж драматичну перемогу, але здобуту топільчанами. Фортуна в цьому році «віддала борги» мечниківцям.

          А головний матч подарував присутнім яскраві миті фінального протистояння. Представники учнівської молоді районного центру намагалися демонструвати всі вміння і навички та прагнули до перемоги, показавши в цілому зрілий волейбол, насичений яскравими ігровими моментами і красивими перипетіями запеклої спортивної боротьби. У складі команди Дворічанської школи на майданчик у складі команди вийшли чотири хлопці і дві дівчини, ліцеїсти ж навпаки, мали у своїй бойовій шістці чотири представниці прекрасної статі і лише два юнаки. Емоції на майданчику вирували неймовірні. Кожна з команд була гідною перемоги, але вікторія була на боці більш емоційних, заведених і заряджених на перемогу представників ліцею. А школярам, напевне, не вистачило у грі саме тих емоцій, бо майстерності, як відомо, команді не позичати. Волейболісти ліцею святкували перемогу у двох партіях і тим самим, також «віддали борг» суперникам за минулорічну поразку у фіналі.

         В ході святкової церемонії нагородження учасників турніру вітали голова районної державної адміністрації В.А.Приходько, голова районної ради Г.Г.Турбаба і голова правління Спілки ветеранів Афганістану В.І.Лебединський. Приємні миттєвості нагородження назавжди запам’ятаються юним волейболістам. Кращими гравцями у складах команд-призерів турніру названо: Олександра Омельченка (Дворічанський ліцей), Ірину Василець (Дворічанська школа), Тіміршина Дениса (Мечниківський НВК). Всі вони нагороджені особистими спортивними призами від організаторів. Всі гравці команд-призерів турніру нагороджені пам’ятними медалями відповідних ступенів, а команди грамотами Спілки ветеранів Афганістану.  Команда Дворічанського ліцею переписала історію кубка і щонайменше на рік змінила його прописку. Після чотирьох років гегемонії на турнірі команд школярів Дворічної, кубок вперше вибороли представники ліцею. На згадку про турнір всі команди-учасниці отримали в подарунок з рук воїнів-афганців волейбольні м’ячі для занять в гуртках і проведення активного дозвілля.

 

В. Каща

 Фото О. Саніна

Категорія: Новости ФВХО | Переглядів: 661 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: