MENU

13:28
V волейбольний турнір на призи фермерського господарства «ЗЕВС-Д»

 

    15 січня 2017 року в спортивному залі Великобурлуцької середньої школи відбувся вже п’ятий, ювілейний  волейбольний турнір на призи фермерського підприємства «ЗЕВС-Д» (В-Бурлуцький район, Харківської області). Як і минулого року на турнір були запрошені чотири кращі волейбольні колективи Велико-Бурлуцького району, - це “Сокіл”,  “Бурлук” (обидві смт.В.Бурлук), збірна села Григорівка і команда організаторів змагань – “ЗЕВС-Д” (с.Андріївка). Доповнили секстет учасників дві команди волейболістів сусіднього Дворічанського району – “Факел” (с.Колодязне) та “Ветеран” (смт.Дворічна). За регламентом турніру, на першій стадії ці шість команд було розділено на дві підгрупи, по дві кращих команди з яких виходили до стадії півфіналів. Враховуючи велику кількість ігор, організатори ввели обов’язкове обмеження в рахунку до 25 пунктів в ігровому протоколі у перших двох сетах і, в разі необхідності, до 15 на тай-брейку.

 

“Факел” – збірна с.Григорівка

1:2 (25:14, 23:25, 14:15)

 

Після офіційної церемонії відкриття розпочали турнір “Факел” та збірна Григорівки. Добре зіграна, команда “Факел” впевнено переграє опонентів у першому сеті і у глядачів складається враження, що колодяжани здобудуть суху перемогу на старті. Та в другому сеті григорівці налагодили свої ігрові зв’язки, впевнено заграли у прийомі подачі, більше задіяли краї в атаці і втримали рівновагу, а в самій кінцівки  вийшли вперед і записали партію собі в актив. В третьому сеті обидві команди зіграли максимально надійно і жодному з суперників не вдалося здобути очковий відрив. За такої напруженої гри першими забили п’ятнадцятий, вирішальний м’яч юні григорівці. Перемога 1-2 і вони очолюють групу, а для колодяжан тепер тільки перемога, в своїй наступній грі, давала шанси на продовження участі в турнірі.

 

“Сокіл” -“Факел”

0:2 (21:25, 18:25)

 

         В другій грі цієї групи минулорічний чемпіон Великобурлуцького району - «Сокіл» екзаменував бронзових призерів Дворічанського чемпіонату – «Факел». Склад «Сокола» на протязі останніх років практично не змінився і їхні суперники вже добре вивчили сильні та слабкі сторони цієї команди. На вістрі атак у бурлучан ефективно діяли І.Купін та М.Рябенко, а ось на блоці і в захисті їм не вистачало злагодженості в діях, бо саме цей турнір практично відкривав для них цьогорічний ігровий сезон. «Факел» же навпаки, маючи двомісячну ігрову практику, діяв злагоджено на блоці та швидко і ефективно в центрі сітки. Перемога в двох сетах гарантувала колодяжанам вихід у півфінал, а з якого місця, - вирішувалось у заключній грі цієї групи між григорівцями та бурлучанами.

 

збірна с.Григорівка – “Сокіл”

0:2 (22:25, 18:25)

 

Григорівці активно розпочали цю гру, та тільки результативні атаки їхніх догравальників не змогли підтримати перші темпи, яких декілька разів зупинили блоком І.Фірсов та М.Кліменчук. Цього виявилось достатньо для перемоги в першому сеті. А на самому початку другого груповий блок бурлучан п’ять разів поспіль зупиняє атаки суперника. За рівної гри відіграти такий відрив у досвідчених хазяїв майданчика молодим гравцям з Григорівки виявилось не підсилу. «Суха» перемога на користь «Сокола».

За такого рахунку григорівці посіли в групі останнє, третє місце і, закінчивши участь в змаганнях, поповнили лави глядачів. Та забігаючи наперед відмітимо, що показавши якісний волейбол, вони стали єдиною командою, яка зуміла того дня здолати «Факел».

 

“Ветеран” – Бурлук

2:1 (25:18, 18:25, 15:14)

 

         Ігри в другій трійці розпочинали команди “Ветеран” та “Бурлук”, а боротьба в групі теж тривала до закінчення третього матчу, який і визначив аутсайдера. Та спочатку ветерани, які того дня через низку травм у своїх гравців, виступали в незвичному для себе доповненому складі, переграли “Бурлук” в стартовому сеті з відривом у сім пунктів. В наступному блок ветеранів не втримав потужних атак суперника і вже бурлучани святкували перемогу з аналогічним  рахунком. Напружена, рівна боротьба в заключному сеті завершилась на користь дворічан, які вдалим блокуванням першими досягли п’ятнадцяти очковий рубіж.

 

ЗЕВС-Д - “Ветеран”

0:2 (17:25, 23:25)

 

В наступному матчу другої трійки команда організаторів виступала номінальним господарем майданчика проти збірної ветеранів. На протязі двох останніх сезонів ці колективи в різних турнірах зустрічались вже п’ять разів. Команди добре знають стиль гри одна одної, тому від початку розпочали розігрувати кожен свої ігрові козирі. Дворічани ускладнювали подачу і  атакувати по всій ширині сітки. Андріївці ж вдало діяли в захисті і намагались зупинити атаки суперника високим груповим блоком. І за таких тактичних дій, в другому сеті “Зевс” практично впіймав ритм гри зв’язуючого  суперника і все частіше став блокувати атаки дворічан. Для перемоги в другій партії,  і для  продовження боротьби в третій, їм не вистачило всього двох очок. Та отримана хвиля впевненості в своїх діях допомогла команді здолати наступного суперника в останній грі другої групи.

 

Бурлук-ЗЕВС-Д

0:2 (22:25, 12:25)

 

В цій грі боротьба тривала тільки в першому сеті, на протязі якого команди по черзі забивали м’ячі, не відпускаючи суперників у рахунку. А в наприкінці сету андріївці вдало задіяли своїх перших темпів, що й забезпечило їм перемогу в партії. Продовживши швидкісну гру і в другій партії “ЗЕВС-Д” вже до її середини зломив супротив бурлуцьких волейболістів і забезпечив собі вихід до фіналу з другого місця в групі.

Настала стадія півфінальних ігор, в якій першими на майданчик запросили команди “Сокіл” та  “Ветеран”.

 

Сокіл - “Ветеран”

0:2 (24:25, 24:25)

 

         Цю півфінальну гру обидві команди відразу розпочали максимально зібрано. І якщо ветеранам вдавалось зупиняти більшість атак І.Купіна, його напарник М.Рябенко відразу відновлював рівновагу в рахунку… За середину сету І.Купін видав серію у шість чудових подач з якими не змогли справитись дворічани. Отримавши такий очковий заділ “Сокіл” дещо заспокоївся в атаці. А дворічани почали готуватись до боротьби в наступному сеті зробивши заміну. Та отримавший свій ігровий час резервіст ветеранів М.Карпович був не згоден з такими розрахунками. Спочатку він переграв в атаці двійний блок суперника, а потім зосереджено вийшов на лінію подач, яку покину вже тільки після свистка судді про закінчення партії.

         Другий сет став практично повторенням першого – немов оператор відмотав кіноленту і дав глядачам можливість ще раз насолодитись напруженими моментами гри. Рівна гра, знову серія з п’яти подач І.Купіна в другій половині сету, вихід на заміну М.Карповича, результативна атака Миколи з другої зони і його ж чудова серія подач, яка й вивела дворічан до фіналу турніру.

 

Факел - “ЗЕВС-Д”

2:0 (25:13, 25:18)

 

         Друга півфінальна гра завершилась впевненою перемогою “Факела”. Їх суперник “ЗЕВС-Д” не впорався з подачами колодяжан, які в першому сеті майже половину залікових балів набирали завдяки цьому елементу гри. В другому сеті боротьба стала більш рівною, але проблеми в прийомі не дали андріївцям можливості нав’язати боротьбу супернику.

 

“Сокіл” - “ЗЕВС-Д”

1:2 (25:20, 22:25, 9:15)

 

Гра за третє місце стала найбільш видовищною на цьому турнірі. Річ в тім, що ці обидві команди є безперечними лідерами бурлуцького волейболу і доля перших місць на місцевих турнірах вирішується в протистоянні саме цих колективів. До цього часу баланс перемог з величезною перевагою на стороні досвідчених гравців “Сокола”. Але з кожним турніром їм все складніше протистояти молодим і амбітним андріївським волейболістам, які активно набираються змагального досвіду на різних турнірах Харківської області. Підтвердженням цього тезису і стала ця гра.

В першому сеті довгий час зберігався баланс у рахунку, команди по черзі набирали очки в атаці та намагались блоком зупинити суперника. Вихід на подачу І.Купіна в “Сокола” забезпечив їм відрив від суперника, який вони і втримали до кінця сету. В другому сеті у андріївців швидко атакує в центрі Шевченко, вдало діє блок, а у бурлучан навпаки, декілька помилок при подачі. В за рівного рахунку наприкінці сету тричі вся команда андріївців самовіддано зіграла в захисті рятуючи рикошет від блоку і завдяки цьому гра продовжилась на тай-брейку. Вдалі дії в другому сеті емоційно надихнули гравців “Зевсу”, гра яких стала практично безпомилковою, в них спрацював, як то кажуть в боксі, “інстинкт вбивці” – коли гравці відчули невпевненість в діях суперника, стали грати розкуто, навіть ризиковано, що, як результат, відобразилось майже в двократну перевагу у рахунку.

 

“Ветеран” - “Факел”

0:2 (19:25, 20:25)

 

У фінальній грі, ще діючому володарю кубку, команді “Ветеран” протистояв минулорічний бронзовий призер цих змагань “Факел”. Після феєричної гри за бронзу турніру глядачі чекали не менш захоплюючу гру за золоті нагороди. Та цього разу перевага колодяжан була занадто переконлива, вони переважали опонентів в швидкості, багато і результативно діяли в центрі і з другої зони. А ветеранам не вистачило концентрації, внаслідок чого були помилки при прийомі і вектор атак змістився до четвертої зони, де їм протистояв організований блок суперника. Впевнена перемога молодого покоління колодяжанських волейболістів в двох сетах - і вони здобувають свій перший трофей в цьому сезоні.

Аналізуючи виступ переможців приємно відмітити, що за останні три роки команда “Факел” змужніла, стала стабільніше грати в усіх компонентах волейболу, а головне  відточила свій особливий, не схожий на інші команди швидкий стиль гри.

Після фіналу відбулась церемонія нагородження, на якій керівник підприємства “ЗЕВС-Д” Глущенко Зіна Григорівна запросила всіх учасників в наступному році зустрітись на цьому ж паркеті, особисто вручила перехідний кубок і золоті нагороди переможцям.

Срібні нагороди отримали дворічанські ветерани волейболу, а бронзу  було вручено команді “ЗЕВС-Д”. Всі команди учасниці було відмічено  відповідними подарунками.

 

В.Домнин

Фото Р.Зоренко

Категорія: Новости ФВХО | Переглядів: 766 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: