MENU

13:27
Валерій САМОДАЙ: «2015 рік є вдалим, але вже дивимось уперед»

 

Валерій САМОДАЙ (зліва) разом з найбільш успішним дуетом 2015 року в Україні – Олегом ПЛОТНИЦЬКИМ та Іллею КОВАЛЬОВИМ – володарями третього місця на Євро серед 20-річних та бронзовими призерами турніру Masters у Швейцарії  

У середу, 11 листопада, в офісі ФВУ відбулося засідання Комісії з волейболу пляжного, на якому були підведені підсумки сезону 2015, а також розроблений план дій на майбутнє.

«Якщо говорити про підсумки року, який вже завершується, то для нашого виду спорту цей рік можна назвати досить успішним, -- відзначив голова Комісії з волейболу пляжного ФВУ Валерій САМОДАЙ. – Чемпіонат України проводиться на достатньо високому рівні, чималу популярність мають і чемпіонати серед дітей та юніорів (чотири вікових категорії). З кожним роком команд на цих турнірах все більшає, і змагання добре організовані.

Є успіхи у нас і на міжнародній арені – чотири медалі у різноманітних турнірах. Щоправда, своєрідною ложкою дьогтю став виступ наших команд у кваліфікаційному турнірі на Олімпійські ігри, а саме в Континентальному Кубку. Чоловіча та жіноча збірні подолали три етапи на цих змаганнях, а ось четвертий бар’єр виявився для нас занадто складним. Якщо відверто, то такий результат, на жаль, був прогнозований, адже відбір на Ігри в Ріо-де-Жанейро максимально суворий, а наші «пляжники» поки що не дотягують до того рівня, який дозволяє змагатися з найсильнішими спортсменами планети.

Але в нас, вважаю, є великий плюс – це підготовка молодого покоління спортсменів, які вже привчили нас до того, що кожного року здобувають медалі на престижних змаганнях серед юніорів. Нагадаю, що пара Полуян/Вієцький стала срібним призером чемпіонату Європи серед 18-річних, дует Ковальов/Плотницький здобув бронзу на аналогічному турнірі у категорії U-20. Перед цим Олег та Ілля блиснули і на дорослому турнірі серії Masters, посівши на ньому також третю сходинку. Повірте, це дуже високий європейський рівень, і те, що хлопці грають на рівних та переграють сильні дорослі команди, свідчить, що у нашого дуету насправді велике майбутнє у пляжному волейболі.

Красиво закрила сезон у жовтні ще одна наша чоловіча пара з Запоріжжя Бабич/Гордєєв, яка посіла друге місце на турі EEVZA в Батумі».

 

На засіданні Комісії волейболу пляжного ФВУ основна увага, втім, приділялася питанням, пов’язаним з майбутніми виступами спортсменів.

Основні теми обговорення – це затвердження членів збірних України на наступний рік, затвердження календаря зимового чемпіонату України сезону 2015/2016, який проводиться у трьох вікових категоріях, а також попередні плани на міжнародний сезон 2016.

«Звичайно, ще зарано говорити, наскільки зміняться склади збірних наступного року, – відзначив Валерій Самодай. – Попереду міжсезоння, і гравці користуються нагодою, щоб пройти реабілітацію та залікувати травми. Під питанням подальша спортивна доля Дар’ї Удовенко, якій потрібна операція і наразі лікарі вирішують, чи можливо для неї продовжити заняття спортом.

Чоловічі збірні більш стабільні, у них вищий рівень, а ось жінки поки що відстають. Якщо у дитячому віці дівчата розпочинають непогано, то у змаганнях старших команд результати наших співвітчизниць залишають бажати кращого…

Важливим підсумком засідання стало поновлення роботи тренерської підкомісії з пляжного волейболу (виконувачем обов’язки голови призначено Сергія Тимчака), а також арбітражної підкомісїі (головою призначений Костянтин Шамутін). Відповідно голови підкомісій обрали по сім членів своїх відділень, які будуть вирішувати питання, пов’язані з конкретною ділянкою роботи.

Традиційне питання – фінансування збірних з боку Міністерства спорту – на жаль, є актуальним. У цьому році матеріальне забезпечення ми отримували, але в організаційному плані не все було вирішено, через неузгоджені дії деякі поїздки на турніри зірвалися. Добре, що ще підставляють плече спонсори, а також дуже часто все тримається на ентузіазмі тренерів та самих спортсменів. Ситуація для України, на жаль, традиційна.

У наступному році пляжному волейболу в цьому плані, на жаль, легше не буде. Оскільки попереду – олімпійський рік, то увага держави буде прикута до інших видів...»

 

 

Прес-служба ФВУ

Переглядів: 521 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: