MENU

12:26
Велике волейбольне свято до Дня Перемоги

    7 травня в спортивному залі Дворічанського ДЮКФП_«Юність» відбувся вже сьомий традиційний регіональний волейбольний турнір на призи почесного громадянина Дворічанського району, генерального директора ПСП «Вільшанське», Лебединського Віктора Івановича, присвячений святкуванню сімдесят першої річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні.

    Вже стало чудовою традицією, що саме цими масштабними змаганнями спортсмени Дворічанського району підводять підсумок сезону класичного волейболу.

    В цьому році на турнір до Дня Перемоги були запрошені команди з великими волейбольними традиціями, це колектив від організаторів турніру - «Нива» (с.Вільшана), їх постійні суперники у боротьбі за п’єдестал колодезнянський «Факел» та «Родіна» (с.Жовтневе), а також  представник сусіднього Куп’янського району, срібний призер обласної спартакіади, переможець відкритої першості Дворічанського району, молода, амбітна, команда «Оскіл».

    Останні два колективи і розпочинали змагальну частину турніру.

 

НИВА” (с.Вільшана) - “ОСКІЛ” (м.Куп’янськ)

2-0     (25:21, 25:16)

 

    До речі, родзинкою саме цих змагань є дозвіл на комплектування команд трьома «легіонерами» - гравцями, які не є жителями Дворічанського (Купянського) районів. І більшість команд, крім куп’янчан, використали цю можливість, запросивши до своїх лав визнаних майстрів волейболу.  За таких умов, «Осколу» було складно протистояти добре збалансованій вільшанській «спортивні машині», у складі якої, традиційну для «Ниви», зелену форму приміряли чотири майстри спорту України.

    Після стартової гри відбулась офіційна церемонія відкриття на якій Віктор Іванович Лебединський подякував спортсменам і представникам команд, що відгукнулись на запрошення прийняти участь у турнірі. Побажав всім пам’ятати про героїчний подвиг наших батьків і дідів у Великій Вітчизняній війні і щоб наші діти були свідками тільки спортивних баталій під мирним небом. А після того як в залі пролунала зворушлива композиція «День Победы», майстер спорту, колишній гравець харківського «Локомотиву», Радіон Чміль, від імені Харківської федерації пляжного волейболу, вручив Віктору Івановичу подяку за підтримку і розвиток волейболу та волейболу пляжного в регіоні.

    Продовжився турнір протистоянням команд «Факел» та «Родіна».

 

ФАКЕЛ” (с.Колодязне) - “РОДІНА” (с.Жовтневе)

2-1     (21:25, 26:24, 17:15)

    «Родіна» - це сучасне «обличчя» волейболістів Дворічанщини, практично діюча збірна нашого району, діючий переможець обласної спартакіади. «Факел» - спортивний колектив, що поєднав у своїх лавах гравців які представляли Дворічанщину в кінці минулого на початку нинішнього століть. Протистояння цих команд, різних за стилем і тактикою, завжди привертає увагу глядачів на турнірі. Та початок першого сету став приголомшливим навіть для постійних вболівальників обох колективів. «Родіна», на подачах В.Васильця, впевнено набирала очки, а колодязяни ніяк не могли здолати організований блок суперника. Тільки за рахунку 1:11, використавши обидві хвилинні перерви і зробивши тактичні заміни «Факел» зумів провести результативну атаку. Розуміючи, що виграти сет за такого відриву надто важко, колодязяни сконцентрувались на пошуку протидії грі перших темпів і організованому блоку суперника. Цей пошук і дав результат в кінцівках наступних двох сетів, коли командам за рівної, напруженої боротьби не вистачало  відведених 25(15) пунктів в протоколі.

    Згідно регламенту, запрошені волейбольні колективи грали між собою одноколовий турнір, за результатами якого і визначався володар перехідного кубку в цьому сезоні. Тому, на цьому етапі, ще жодна з команд не втратила шансів на загальну перемогу в турнірі.

         Наступний тур змагань, який розпочинали «Оскіл» та «Родіна», повинен був виявити лідерів турніру.

 

ОСКІЛ” (м.Купянськ) - “РОДІНА” (с.Жовтневе)

0-2     (23:25, 14:25)

 

    В цьому сезоні ми вже двічі були свідками протистояння цих волейбольних лідерів нашого регіону, в рамках чемпіонату району команди «обмінялись» напруженими перемогами. Та цього разу напруженим видався лише перший сет. А в другому «Оскіл» не зміг протидіяти в середині сітки  М.Сєріку, якого постійно «знаходив» в атаці связуючий Д.Дацик.

 

НИВА” (с.Вільшана) - “ФАКЕЛ” (с.Колодязне)

2-1     (25:14, 22:25, 15:12)

 

         Четверта гра звела між собою команди, які ще не зазнали поразок на турнірі. У «Факела» своєю грою виділявся Брова Гарден, діючий гравець харківської команди «Юракадемія», яка здобула бронзові нагороди в чемпіонаті України. Він не тільки «цементував» захист колодязян, а й результативно атакував з різних зон волейбольного майданчика. Цікаво, що на протилежній стороні сітки, разом з Р.Чмілем, О.Коваленко, М.Бабаєм, йому протистояли колишні гравці «Юракадемії» - С.Коваленко, В.Педько, М.Кобеляцький. В цьому захоплюючому, а часом і занадто емоційному протистоянні гравців харківської школи волейболу, сильнішою виявилася вільшанська «Нива».

         Після цієї поразки «Факелу», щоб зберегти теоретичний шанс на загальну перемогу, потрібно було перемагати в наступній грі з максимальним результатом.

        

ФАКЕЛ” (с.Колодязне) - “ОСКІЛ” (м.Купянськ)

2-0     (25:20, 25:11)

        

         Сконцентровано провівши свою останню гру колодязями впевнено здобули бажаний результат.

         Заключна гра турніру, в разу перемоги волейболістів «Родіни», могла привести до підрахунку додаткових показників для визначення переможця.

 

РОДІНА” (с.Жовтневе) - “НИВА” (с.Вільшана)

0-2     (15:25, 18:25)

 

         Та зупинити спіймавших кураж вільшанців того вечора було неможливо. При впевненій грі зв’язуючого, «Нива» продемонструвала весь свій атакуючий потенціал і здобула загальну перемогу на турнірі, яка для них стане вже п’ятою в історії цих змагань.

Нагородження Ниви за 1 місце

Нива - 1 місце

Нагородження Факела за 2 місце

Факел - 2 місце

Нагородження Родіни за 3 місце

Родіна - 3 місце

Нагородження Оскола за 4 місце

Оскол - 4 місце

 

         Завершувала змагання церемонія нагородження, яка розпочалась досить незвично. Річ у тім, що волейбол у Дворічанському районі гра сімейна.  В багатьох родинах брати та сестри разом тренуються та грають на змаганнях, є багато прикладів коли на майданчик виходять батьки разом зі своїми дітьми. І майже за кожного гравця на трибуни приходить вболівати разом з його друзями його родина. І цього дня організатори вирішили відмітити представників волейбольних родин, які завжди підтримують своїх рідних на змаганнях. Заохочувальні призи були вручені представникам родин Бабаїв, Сєриків, та численній волейбольній родині, що об’єднала фамілії Татаренків, Кірсанових, Мальцевих. Окремо відмітили постійного друга цього турніру  Сергія Чернявського. 

Нагородження волейбольних сімей

Нагородження сім'ї Сєріков

Нагородження сім'ї Бабаїв

 

         Також оргкомітетом змагань були відзначені кращі гравці турніру – у команди «Оскіл» це Тепляков Юрій, у «Родіни» - Дацик Дмитро, у «Факела» Шахов В’ячеслав і у переможців – Чміль Радіон. Окремим призом було відмічено наймолодшого гравця, що виходив на ігровий майданчик – Гладченко Олександра («Нива»).

Кращий гравець Ниви Р. Чміль

Кращий гравець Родіни Д. Дацик

Кращий гравець Оскола Ю. Тепляков

Нагородження наймолодшого гравця

 

    Кращим гравцем турніру одностайно було визнано Брова Гардена, який своєю майстерною грою неодноразово зривав оплески глядачів.

    Віктор Іванович Лебединський вручив йому іменний подарунковий сертифікат від партнера турніру інтернет-магазину спортивного екіпірування «ВолейМАГ».

Гарден Брова кращий гравець турніру

    І вже за доброю традицією, для волейболістів дитячо-юнацького спортивного клубу «Юність», на корті якого відбулись змагання, організатор турніру вручив професійний волейбольний м’яч.

    Продовжуючи нагородження Віктор Іванович, разом з головою федерації волейболу Дворічанського району Шишкуновим Олегом Федоровичем вручили пам’ятні бронзові медалі гравцям команди «Родіна». Срібні отримали волейболісти «Факела». А золоті медалі і величний перехідний кубок було вручено гравцям вільшанської «Ниви».

 

В.Домнін

Фото- В.Кіптілий                                                  

Переглядів: 972 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: