MENU

14:37
ВЕСНЯНІ УСПІХИ ВОЛЕЙБОЛІСТІВ-ПЛЯЖНИКІВ

    


    Весна, за традицією останніх років, стала кипучим змагальним періодом для волейболістів-пляжників нашого району. Останніми роками росте популярність розіграшу зимових турнірів з волейболу пляжного в закритих приміщеннях. І популярністю своєю цей вид не обійшов щедру на волейбольні таланти Дворічанщину. Палким прихильникам волейболу добре відомі успіхи юних дворічан в зимовому Кубку України з волейболу пляжного серед юнаків, двох попередніх років, коли пара А. Глушко – А. Романенко виборювала почесний трофей. На жаль, цьогорічні старти хлопці мали пропустити, але не з своєї волі, а через обставини, що склалися в країні. Тим приємніше, що естафету в зимових розіграшах у хлопців підхопили представниці прекрасної статі.
    В цьогорічному розіграші Кубку України з волейболу пляжного в закритих приміщеннях серед дівчат віком до 18 років (1997-1998р.р. народження) помітний слід своїми виступами на спортивних майданчиках залишила волейбольна пара «Юність» (Дворічна – Суми) у складі нашої землячки Ольги Летучої (тренер Каща Л.А.) і юної волейболістки з Сумщини Анни Затилкіної (тренер Затилкін В.В.). Ідея участі в розіграші зимового кубку назрівала вже  давно, але з певних причин сформувати пару волейболісток з дворічанок не вдалося. Тоді і виникла ідея створення команди з вихованкою однієї з провідних в Україні пляжних волейбольних шкіл. Так об’єдналася  волейбольна пара О. Летуча – А. Затилкіна. До речі, участь змішаних пар  в подібних турнірах вже звичайна спортивна практика.
     Два попередніх етапи, що відбулися в Чернігові і Сумах, передували фінальному Харківському туру. За Регламентом змагань, учасником фіналу могли стати волейболістки, які приймали участь в іграх хоча б на одному попередньому етапі. Волейбольна двійка «Юність» стартувала з другого  сумського етапу. Про шанси команди ніхто тоді не говорив, бо дівчата вперше вийшли на майданчик в такому складі і… приголомшили суперників своєю грою. «Темна конячка» - як потім охрестили нашу пару, впевненою грою змусила капітулювати потужні колективи на попередньому етапі, які мали неабиякий досвід виступів на подібних змаганнях. Далі більше, апетит, як відомо, приходить під час їжі. В боротьбі до фіналу дівчата здолали супротив пар що знаходились в лідерах рейтингу кубку України, а переможців першого туру в цій віковій категорії пару з Алушти змусили скласти зброю двічі. Дівчата змусили про себе говорити, коли етап в Сумах закінчили на другому місці. Втім, маючи четвертий загальний рейтинг перед фіналом, команда прибула до Харкова з непоганими перспективами для боротьби за найвищі місця.
     Харківський фінал зібрав десять команд-учасниць з Харкова, Сум, Дніпропетровська, Чернігова, Миколаєва і Дворічної. Були, як і в нашому випадку, спарені команди з різних міст, що не суперечить вимогам Регламенту. Для фінального етапу організатори обрали колову систему розіграшу в двох підгрупах, куди команди потрапили згідно жеребу за рейтингом. На груповому етапі «Юність» на одному диханні перемогла по черзі суперниць з Миколаєва (ВУФК-ДЮСШ №5), пару Дніпро-Харків, сильну харківську команду «Кенгуру» і потужну двійку  ОДЮСШ-2 міста Суми. Всі суперниці були переможені з однаковим рахунком 2:0 і з першого місця в групі дівчата вийшли до півфіналу, де, як відомо, слабких суперників не буває. Окрилені успіхом на груповому етапі, дівчата в півфінальному матчі здолали наразі другу команду іншої підгрупи МСДЮСШ м. Дніпропетровськ з тим же «сухим» рахунком.
     До завітної перемоги оставався один крок. Суперниці по фінальному матчу – спарена команда волейболісток ОДЮСШ міст Суми – Чернігів Демідова-Лисенко – перша пара за рейтингом на фінальному етапі, переможці другого туру в Сумах. Зі старту фінального матчу розгорнулася запекла боротьба на волейбольному майданчику, м’яч надовго зависав у повітрі, суперниці по фіналу були гідні одні одних. Першу партію з рахунком 21:17 виграли наші суперниці. В сеті другому, на фінішний відрізок команди вийшли за рахунку 20:20, але посмішка спортивної фортуни була на стороні грізних суперниць, які в наднапруженому протистоянні здолали «Юність» 2:0. 
Таким чином, волейбольна пара Дворічна – Суми, стала другою за підсумками змагань зимового Кубку України з волейболу пляжного в закритих приміщеннях. Це неабиякий успіх нашої волейболістки Ольги Летучої і її тренера, і непогані перспективи для подальшої участі в літніх змаганнях. 
В ході церемонії нагородження переможців та призерів привітав голова Комісії федерації волейболу України з волейболу пляжного, відомий тренер, батько чемпіона світу з волейболу пляжного серед юніорів Валерій Іванович Самодай і нагородив Кубками і медалями переможниць, а за друге і третє місця волейболістки «Юності» і сумської пари Пархоменко – Лор одержали медалі і пам’ятні буклети. Символічно, що на всіх сходинках фінального п’єдесталу були юні вихованці сумської школи пляжного волейболу, що знову підтвердило високий рівень підготовки пляжників в цьому регіоні.
Закінчилися змагання. І нехай до перемоги не вистачило одного кроку,  але юні волейболістки набули великого і неоціненного досвіду, з яким побажаємо їм вдалих стартів і успішних фінішів на літніх змаганнях з волейболу пляжного.


В. Каща
Фото з другого туру в м.Суми – О.Летуча.


 

Переглядів: 812 | Додав: kiosik | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: