MENU

15:17
Відкрита першість Дворічанського району з волейболу сезону 2016-2017 років І тур: ЛІДЕРИ ПІДТВЕРДИЛИ СВІЙ СТАТУС

В новітній історії проведення першостей Дворічанського району з волейболу встановлено своєрідний рекорд. В сезоні 2016-2017 років у відкритих за форматом змаганнях стартувало дев’ять команд. Окрім господарів, у першості представлені міста Куп’янськ і Вовчанськ, а також В-Бурлуцький район. Нарешті, в перші вихідні грудня стартували двоколові змагання. В перший ігровий день було зіграно матчі стартового туру, де в боротьбу вступили вісім команд (у І турі «Колос» /Рідкодуб/ був вільним від гри), а також винесений поєдинок п’ятого туру. Отож, про все по-порядку.

 

«Оскіл» (м. Купянськ) – «Струмок» (м. Вовчанськ) –

3:0 (25:16; 25:20; 25:17)

         Занадто серйозний іспит тримали новачки цьогорічного розіграшу («Струмок») у стартовому турі. Протистояння минулорічним чемпіонам виявилося не з простих. Куп’янські волейболісти відразу «підібрали ключі» до тактичних побудов команди суперників, грали розкуто і справді по-чемпіонськи. Міць атак куп’янських волейболістів відчули на собі гравці вовчанської команди на блокуванні та на прийомі. До речі, гра в захисті найкраще вдавалася новачкам, а от в атаці виходило не все. Всі три партії пройшли у приблизно рівному ключі, гості з Вовчанська тільки пристосовувалися до умов залу та манери гри суперників і, схоже, поразка від чинного чемпіона Дворічанського району на старті змагань вовчанців не надто і засмутила. Втім, команда пройшла бойове хрещення і подальші ігри сповна може розглядати через призму матчу з чемпіоном. Після звітного поєдинку зрозумілим стало те, що вовчанській команді ще потрібно буде поборотися за місце під сонцем і своєю грою довести притягання на високі позиції. А поки що команда залишила приємне враження перш за все своєю злагодженою, колективною грою.

 

«Родіна» (Богданівське) – «Нива» (Вільшана) –

3:0 (25:22; 25:10; 25:8)

         Ще більш серйозний екзамен тримали інші новачки – волейболісти вільшанської «Ниви». Наймолодша команда першості, яка тільки-но робить перші кроки в дорослому волейболі, протистояла іменитій команді. Щоправда, склад на гру у «Родіни» (в нинішньому сезоні команда представляє вже село Богданівське, а не Жовтневе, що сталося після зміни назви багатьох населених пунктів) був далеко не оптимальним і порівняно з минулим навіть роком зазнав кардинальних змін. Втім, досвід окремих гравців, серед яких основний лідерський тягар ліг на М.Сєріка і Д.Дацика, був у цій грі визначальним. Лише в першій партії «Родіна» дала можливість молодим суперникам відчути смак до волейболу і боротьби та пограли з ними в «кішки-мишки». Відчувши свою гру, хоча і далеку від ідеалу, більш досвідчені волейболісти наростили перевагу, перевірили власну міць в атаках і напрочуд легко довели справу до переможного завершення. А молодим гравцям суперників слід максимально налаштовуватися на боротьбу і вчитися тримати удар, як свого часу розпочинали і їхні нинішні суперники та багато інших молодих команд і окремих волейболістів.

 

«Факел» (Григорівка-Колодязне) – «ЗЕВС-Д» (Андріївка) –

3:1 (21:25; 25:17; 27:25; 25:22)

         Цікавим обіцяло стати протистояння наступної пари суперників. Андріївський «ЗЕВС-Д» зарекомендував себе непоступливим і непередбачуваним суперником, а їм в опоненти в стартовому турі жереб визначив команду, яка суттєво оновила свій минулорічний «бронзовий» склад саме за рахунок гравців В-Бурлуцького району. Отож, гра проти своїх земляків у відкритій першості іншого району. Що могло бути цікавішим? І волейболісти з Андріївки на правах старожилів турніру показали хто є хто на майданчику, перемігши у стартовій партії. Але в другому сеті якось знітилися, втратили ігровий ритм і, як наслідок, рахунок в матчі став рівним. Головне протистояння намітилося в третьому сеті, який мав стати визначальним з психологічної точки зору. Команди згвинтили темп гри, значно активніше почали діяти в нападі і продуктивніше в захисті. Нікому не випадало нагоди суттєво відірватися в рахунку аж доки переможного відриву у два очки досяг «Факел» у боротьбі на більше-менше. Це, напевне, і переломило хід гри. Щоправда, у четвертому сеті боротьба також точилася завзята і можливо тільки травма одного з лідерів «ЗЕВСу» завадила команді заволодіти заліковими балами. В підсумку, «Факел» «дотиснув» суперників і записав у актив повноцінну перемогу.

 

«Ветеран» (збірна району) – «Оскіл» (Тополі) –

3:0 (25:18; 28:26; 25:14)

         В стартовому турі, напевне, ця гра викликала чи не найбільший інтерес, бо за підсумками минулого сезону зустрічалися четверта і п’ята команди першості. І глядачі, і фахівці очікували більше боротьби в цьому матчі. Але у першій партії ветерани, у складі яких з ряду причин були відсутні пів команди гравців минулорічного складу, доволі впевнено заволоділи ініціативою і без особливих проблем взяли гору.

         Найбільш красивий та насичений яскравими ігровими моментами волейбол побачили глядачі у другій партії. Топільчани, які по праву носять титул «грози авторитетів», що потужною грою довели у другому колі минулорічних змагань, «впіймали свою гру» і протиставили ветеранам свої аргументи. На фініші партії «Оскіл» вів 24:20, коли ветерани відіграли сет-бол. Потім ініціатива перейшла до рук більш досвідчених волейболістів, які за неймовірних зусиль рахунок у партії вирівняли. В подальшому топільчани ще раз мали сет-бол, але нагоди не використали і програли партію 26:28.

         Психологічно налаштуватися на третій сет гравцям «Оскола» було дуже важко. Ветерани впевнено довели матч до перемоги і записали в актив три очки. А топільчанам належало цього дня провести ще одну гру.

 

«Оскіл» (Тополі) – «Струмок» (Вовчанськ) –

3:2 (26:28; 25:18; 21:25; 25:19; 17:15)

         Це був винесений на перший ігровий день матч п’ятого туру. І глядачі, хто досидів до останнього поєдинку ігрового дня, залишилися задоволеними побаченим і отримали масу позитиву. Ще б пак? Це була сама видовищна гра на старті чемпіонату і найбільш інтригуюче протистояння. Зустрілися дві команди, які в стартових матчах зазнали однакових «сухих» поразок і хтось неодмінно в цей день мав брати очки.

         Після психологічної прочуханки у другій партії матчу з ветеранами, «Оскіл» знову затіяв гру на «більше-менше», але вже в іншому матчі і знову програв з аналогічним рахунком. Після такого неприємного «дублю» будь-яка команда відчуватиме себе ніяково, але не топільчани. Вже в наступному сеті вони зуміли зібратися і вирівняли становище у грі більш ніж переконливою перемогою – 25:18. Третій сет, перепочивши в другому, активніше заграли гості з Вовчанська. Команда поступово призвичаїлися до умов залу і гра її волейболістів набирала стрункості. Особливо глядачі аплодували вдалим діям команди в захисті та на дограванні, коли, здавалося б, гравці «витягували» нереальні м’ячі. Вони і святкували вікторію у третій партії. До честі суперників ми знову побачили відновлення «Оскола» у четвертому сеті і всі були в очікуванні вирішального відрізку матчу та ігрового дня.

         Абсолютно рівна гра зі старту короткої партії. Невелика перевага у два м’ячі до зміни сторін на користь топільчан вирішального значення не мала. Вовчанські волейболісти наздогнали і крок в крок продовжували набирати очки з опонентами. Апогею волейбол досяг наприкінці сету, коли «Струмок» вів 14:10, але «Оскіл» ліквідував відставання. Надалі команди «не вклалися» у відведений п’ятнадцятиочковий ліміт, а зіграли на відрив. Фінішне прискорення краще вдалося місцевій команді, яка за неймовірних зусиль буквально «вирвала» перемогу з рахунком 17:15! Браво, саме такі партії і їх завершення і такі матчі прикрашають волейбол!

 

В. Каща

Категорія: Новости ФВХО | Переглядів: 621 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: