MENU

12:57
Відкрита першість Дворічанського району з волейболу сезону 2016-2017 років ІІ коло – І тур: СТАРТ ДРУГОГО КОЛА І ПЕРШІ НЕСПОДІВАНКИ

         Другий етап (друге коло) відкритих змагань кращих команд регіону стартував на Дворічанщині. Боротьбу за нагороди чемпіонату продовжують шість кращих команд за підсумками першого етапу (першого кола) змагань. І знову турнірні баталії проходили у святкові новорічні дні, тож і настрій в учасників змагань був відповідним. Але по закінченні туру він зберігся далеко не у всіх спортсменів.

 

«Оскіл» (Купянськ) –  «Колос» (Рідкодуб)

3:0 (25:13; 25:16; 25:19)

Команда «Колос» сезону 2016-2017 р.р.

         Відкривали ігровий день на свято Старого Нового року перша і шоста команди за підсумками першої половини дистанції. У першому колі чинні володарі чемпіонського звання без особливих проблем переграли «Колос» і здобули повноцінну перемогу. Не сталося дива і в звітній зустрічі, де куп’янчани невимушено легко «розібралися» з суперником і записали чергові три очки у актив.

         З самого початку гри, поки «Колос» примірявся і прицілявся, «Оскіл» планомірно набирав очки аж доки не досяг двозначного відриву в рахунку. Перевага куп’янчан була суттєвою, а у рідкодубівців взагалі не працював блок, не спостерігалося активності у дограванні та на підборі, гравці припускалися багато власних помилок. Тому розгромний рахунок першої партії цілком закономірний.

         В другому сеті таки зав’язалася боротьба і «Колос» навіть повів перед, але лідери швидко протиставили контргру і переломили хід поєдинку на свою користь. Надалі рідкодубівці, зломлені психологічно і не готові подовжувати в такому темпі гру, збилися на навал, гра у їх виконанні взагалі «розвалилася», що і позначилося на остаточному рахунку партії.

         Сили команд у цій грі апріорі були не рівними, про що свідчив і перебіг подій на майданчику протягом гри. Не стала виключенням і остання партія. І хоча склад команди «Оскола» був ослабленим через відсутність декількох гравців, гостям не склало зусиль аби довести гру до перемоги. На грі рідкодубівців і неузгоджених діях гравців команди позначається, як і раніше, велика ротація ігрового складу.

 

«Родіна» (Богданівське) – «Оскіл» (Тополі)

0:3 (29:31; 20:25; 17:25)

 

         Друга і п’ята команда поточного заліку стартували з самого найдовшого сету в нинішньому чемпіонаті по очкам. Напевне, вперту боротьбу у цьому протистоянні міг передбачити хто завгодно, але такий підсумковий результат - тільки найсміливіший скептик. От вам і «Оскіл», ось вам і «Родіна»!

         Перша партія досягла свого апогею за рахунку 19:24 – тільки тоді «Родіна» «прокинулася» і почала грати у волейбол. А до цього традиційно слабо стартувала і дві використані перерви (8:12 і 18:23) результату не дали. При згадуваному вже рахунку наприкінці партії, на подачу у «Родіни» вийшов В.Кущ і змусив топільчан двічі поспіль йти на перерву – 24:22 і 24:23, але рахунок зрівнявся. Трибуни завелися і почали підтримувати команди ще палкіше, гул у залі стояв неймовірний, а кожний вдалий розіграш чи збережений м’яч глядачі сприймали оваціями і оплесками. Це вже був справжній волейбол, напруга була така, як у фінальному, останньому протистоянні. Боротьбу нервів зрештою вирвав таки «Оскіл» і здобув неабияку психологічну перевагу на наступні сети.

         Психологія, скажу вам, велика річ. Ще до гри топільчани, не маючи чисельного складу виконавців, «затримали» початок матчу майже на пів години (що дозволено Регламентом), тим самим «вибивши» з ритму підготовки до матчу суперників. Ті, в свою чергу, перегоріли і намагалися «взяти голими руками» не підготовленого як слід до гри опонента – та не тут то було! А тут ще такий конфуз і програна перша партія.

         Проблеми у «Родіни» продовжилися на початку другої партії (вже за рахунку 4:7 – перша перерва). «Дістати» суперника в рахунку віце-чемпіони району зуміли тільки після переходу і права на подачу при рахунку 14:19, коли хитрими подачами, знову набирав бали для команди В.Кущ – безперечно кращий у складі в той ігровий день. Але хвилинної розслабленості, а потім стільки ж для зібраності знадобилося «Осколу» аби прийти до тями і здобути заліковий бал в актив.

         Повівши перед із солідною перевагою, «Оскіл» продовжував шокувати суперників на початку третього сету – 7:0 (!). За цей відрізок суперники двічі зупиняли гру, але ніяк не могли впоратися з подачами суперників і потужним блоком. Явно випадав з гри О.Рущак, дуже сильно позначилася відсутність лідера атак колективу М.Сєріка, а молодим гравцям ще важко на рівних конкурувати у грі проти більш досвідчених суперників. Словом, «Родіна» матч програла «насухо» і значно ускладнила собі завдання аби повернути чемпіонське звання.

 

«Факел» (Григорівка-Колодязне) – «Ветеран» (збірна району)

3:1 (25:18; 19:25; 25:20; 25:21)

 

         Волею жереба ці команди проводили другий поспіль матч між собою, зігравши на фініші першого кола і провівши очну зустріч на старті другої половини дистанції. Матчі між цими командами взагалі проходять цікаво, але в матчі першого кола молодь «Факела» впевнено переграла досвідчену команду не давши шансу виграти хоча б партію. Звітний матч розпочався рівним протистоянням, де команди планомірно по черзі набирали очки і ніхто не поспішав форсувати події. До середини сету трималася рівновага в рахунку, а потім гравці «Факела» видали красивий і результативний відрізок із шести поспіль (!) блокувань, що явно ввело в ступор суперників. Ця перевага так і збереглася до завершення партії і все довелося починати спочатку.

         Ветерани взялися виправляти становище і повели в рахунку зі старту. Активністю у складі команди відзначався В.Домнін, а гру добре зв’язував О.Коваленко. Виграний перший сет дещо заспокоїв молодих суперників. Протидіяти вони почали зупинками у грі (13:15 і 19:23), що дало результат лише з другої спроби. Ветерани на мить зупинилися, перевели подих (21:19 – перший тайм-аут) і вирівняли таки становище за партіями – 25:19. Передбачити подальший хід подій було важко.

         Зробивши висновки з помилок і врахувавши недоліки у грі в другому сеті, молоді волейболісти заграли активніше, потужно в атаці діяв А. Романенко. І тільки ближче до фінішу сету схаменулися ветерани і кинулися надолужувати. І вони були близькі до того аби створити інтригу (19:17), та короткий перепочинок дав змогу молоді відновитися і довести партію до перемоги – 2:1.

         Четвертий сет «Факел» розпочав потужно (4:0), але поступово ветерани прийшли до тями і нав’язали боротьбу, вирівнявши рахунок ближче до середини (11:11). Серія взаємних помилок у середині партії переваги нікому не гарантувала, хіба що ближче була розв’язка в партії. Наприкінці партії ветерани мали останній шанс аби «зачепитися» за очки при рахунку 19:17 і 21:18, але позначилася втома окремих виконавців. Молодість взяла гору і важливі три очки! Таким чином, «Факел» після цієї перемоги впритул наблизився до другої позиції і не проти зазіхнути на поточне місце «Родіни».

 

В. Каща

 

 

 

 

 

Категорія: Новости ФВХО | Переглядів: 678 | Додав: volley-kharkiv | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: